Sekmadieninis pamokslas (landzbergistams neskaityti)

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2020-12-13 15:28:00, skaitė 1941, komentavo 9

Sekmadieninis pamokslas (landzbergistams neskaityti)

Įdomu, kada „Twitter“ uždraudė spausti „patinka“ ir persiųsti USA prezidento tvitus apie pažeidimus rinkimuose -  tai cenzūra, ar kažkas kito, tyro, šviesaus ir kilnaus? Arba, jei kažkas šiame pasaulyje yra naudinga D.Trampui, vadinasi, tai Putinas ir Rusijos hakeriai, o jei tai tinka jo konkurentui Baidenui, tai jau demokratija ir kova už viso pasaulio bei USA ateitį? Taip pat gražu…

Pasakykim atvirai: nėra pas juos jokios ateities. Ir pasauliui, kuriam pavyzdys yra USA, nėra. Ir negalėjo būti. Tiek melo, intrigų, niekšybės, banditizmo, apgaulės, nachališkumo ir kartu bejėgiškumo sprendžiant elementarias problemas, kiek dabar demonstruoja USA, per amžių amžius nebuvo vienu metu surinkta vienoje šalyje. Pasaulinio masto gėda - štai kas yra  šiandieninė USA . Ir tarp kitko, galo ir krašto tam nematyti.

USA negali susitvarkyti nei su teroristais, nei su savo ir tarptautiniu nusikalstamumu, ypač su narkomafija. O gal ir nenori. Su pogromus rengiančiais išsigimėliais savo gatvėse. Su visų rūšių ir tipų iškrypimais ir iškrypėliais, kurie užtvindė šias gatves, institucijas ir įstaigas. Su religinėmis sektomis, kurias ji vadina bažnyčiomis ir ekonomika, kuri plyšta per siūles. Apie koronavirusą jau net nereikia kalbėti.

USA nesugebėjo padaryti pasaulio nei geresniu, nei saugesniu. Ji nuolat be perstojo  meluoja sau ir visiems aplinkiniams, bandydama pasiglemžti po savimi planetą, kad pratęstų savo valdžią pasaulyje. Ji grasina visiems, bet, sprendžiant iš visko, paprasčiausiai jau nesugeba įvykdyti savo grasinimų. Galbūt ji dar gali ką nors suniokoti ir okupuoti, tačiau ji nesugeba atnešti taikos ir klestėjimo net į savo namus. Tas matyti iš prezidento rinkimu - šitos siaubingos gėdos,  visos USA mastu.

USA sėkmingai paverčia priešininkus ir konkurentus, neutralus ir prijaučiančius ir - ką ten - net draugus, savo priešais. Jai taip pat nepaprastai pasisekė, kad mūsų pačių viršininkai 90-aisiais buvo tokie kvaili, kad nusprendė palikti politinę areną kartu su šalimi. Tai kas jau tikrai iškeitė prigimtinę teisę į jovalą lovy ! Net ne už trisdešimt sidabro, o tiesiog dėl savo paties kvailumo ir nesugebėjimo valdyti ko nors kito, išskyrus kaimo parduotuvę. Tačiau   ne visi buvo užsikrėtę tokiu  idiotizmu, pvz., Kinija nepadarė tokių klaidų ir vargu ar jas padarys.

USA politikai kalba apie moralę, žmogaus teises, įstatymus ir demokratiją. Tuo pačiu matu darydamas viską, kad pademonstruotu, jog visi jų žodžiai iš tiesų yra nieko neverti. Ir po to jie dar ir įsižeidžia, kad pusė pasaulio nekenčia USA, o kita pusė ja nepasitiki?! Keisti žmonės. Kaip tik tai daugiau nei paaiškinama. Kaip ir tai kodėl emigrantai taip raunasi į USA. Labai jau niekšingas vietinis elitas ten. Jis apiplėšia visus, ką tik gali, o likusius apvagia. Taip kad nors gabalėlį sau atsiplėšti…

Ir čia jau visiškai tas pats, ar D.Trampas, ar Baidenas, ar „Twitter“ su „Facebook“ ir „Google“,  ar  „Delfi“. Blogio imperija ji yra blogio imperija. Ir tai dabar ji pati - USA. Nors, ji visada tokia buvo. Galima buvo ir ankščiau susigaudyti. Grynas Mordoras, tik ne Tolkino, o tikras. Bent jau jo viršutiniai sluoksniai ir intelektualinis elitas - grynas Mordoras. Nors ir  žemiau nėra kažkuo geriau.

Amen