Ukraina pagal ekonomikos išsivystymą nusirito iki Gabono lygio

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/saakasvili-... 2015-09-12 10:31:23, skaitė 2565, komentavo 0

Ukraina pagal ekonomikos išsivystymą nusirito iki Gabono lygio

Ukrainos ekonomikos išsivystymo lygis nusirito iki Afrikos Gabono ir, kad sugrąžinti eksprezidento Janukovičiaus laikų rodiklius, prireiks 15 metų, esant dabartiniams vystymosi tempams. Tokią nuomonę išsakė Odesos srities vadovas Michailas Saakašvilis, buvęs Georgijos p-rezidentas, kuriam Gruzijos teisėsauga paskelbusi tarptautinę nusikaltėlių paiešką.

„Ukrainos BVP susitraukė nuo $184 milijardų iki 15 milijardų, tai yra, skaičiuojant vienam gyventojui, mes labai greitai nukritome iki Gabono lygio. Ukraina, su visa pagarba Afrikai, – Gabonas“, – pasakė jis programos „Šuster-Live“ eteryje.

Saakašvili nurodė į ženklų šešėlinės ekonomikos lygio padidėjimą.

„Dirbant dabartinei vyriausybei pastaruosius 1,5 metų šešėlinė ekonomika pašoko nuo 32% iki 47%.

Šešėlinė ekonomika pašoko, kiek mums nekalbėtų, kad  kovoja. Tai faktas tarptautinių organizacijų, kad šešėlinė ekonomika pašoko, kad keliauja juodi grynieji… tai žudo biznį“,- pažymėjo Odesos apskrities gubernatorius.

Jis taip pat pažymėjo, kad dėl 53 bankų uždarymo buvo prarasta 400 milijardų grivinų ($18,5 milijardų).

„Jeigu Ukraina taip vystysis po 2-3% į metus, tai mes prieisime 2013 metus – paskutinius Janukovičiaus metus – tiktai po 15 metų. Jeigu nebus radikalių reformų šalyje“, – daro išvadą Saakašvilis.

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2255780

Vertė P.G. (O kokią Afrikos valstybę vejasi Lietuva, jei iš jos žmonės bėga tokiais pačiais tempais kaip iš Sirijos ir Eritrėjos?  vert. pastaba)

Šauksmas