G. Nausėda informavo apie neprilygstamas galimybes Europai, kurias suteikia pasaulinė koronaviruso pandemija

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gnaus... 2020-11-24 17:04:00, skaitė 344, komentavo 1

G. Nausėda informavo apie neprilygstamas galimybes Europai, kurias suteikia pasaulinė koronaviruso pandemija

G. Nausėda. Nuotr. pRezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda kartu su Lenkijos vadovu Andžejumi Duda pasveikino nuotolinio Lietuvos ir Lenkijos verslo forumo dalyvius. Sveikinimo kalboje p-Rezidentas akcentavo pandemijos krizės suteiktas galimybes verslui ir valstybėms ne tik pasiekti inovacijų proveržį, bet ir mažinti socialinę atskirtį. Apie tai skelbiama p-Rezidentūros pranešime visuomenei „p-Rezidentas: nepraleiskime progos pasinaudoti krize siekdami ekonomikos proveržio“.

G. Nausėdos teigimu, pandemijos iššūkiai gali paskatinti pertvarkyti ekonomiką.

„Sakoma, kad nereikia praleisti progos pasinaudoti krize. Tikiu, kad mes jos nepraleisime, nes matome atsiveriančių galimybių“, - atskleidė valstybės lyderis.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad liepos mėnesį ES valstybių ir vyriausybių vadovų pasiektas istorinis susitarimas dėl ES daugiamečio biudžeto ir Gaivinimo fondo yra neprilygstama galimybė sukurti naujos kartos Europos Sąjungą – žalesnę, inovatyvesnę, tvirtesnę.

„Mums reikia glaudžiau integruotos rinkos, labiau kvalifikuotos darbo jėgos ir pramonės, kuri galėtų konkuruoti pasaulyje. Visa tai turėtume pasiekti įgyvendindami ambicingiausią Europos Sąjungos ilgalaikį tikslą – pereidami prie žaliosios ekonomikos“, – pasakė G. Nausėda.

Šalies vadovo manymu, energetikos ir transporto sektoriai susidurs su didžiausiais iššūkiais, tačiau būtent investicijos į šias sritis padės sukurti dar didesnę pridėtinę vertę.

„Visiškas neutralumas klimato požiūriu, dirbtinio intelekto sprendimai, naujos kartos telekomunikacijų infrastruktūra padidins logistikos ir kitų pramonės sričių efektyvumą“, - pasakojo G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad ekonominiai pokyčiai turėtų vykti kartu su socialiniais pokyčiais. Pasak G. Nausėdos, besinaudodamos beprecedentėmis ES investicijomis, tiek Lietuva, tiek Lenkija turi užtikrinti, kad jų naudą pajustų visa visuomenė:

„Tik tuomet sėkmė bus tvari. Tik tuomet sukursime brandžią gerovės valstybę, tokią, kokią norėčiau matyti Lietuvą.“

Šaltinis: pRezidentas.lt