Kitoks pasulio suvokimas

Autorius: Vytautas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-11-16 00:40:00, skaitė 683, komentavo 26

Kitoks pasulio suvokimas

Sveiki visi. Iškilo čia komentaruose tam tikrų mano pasaulio supratimo paaiškinimo klausimų. Pabandysiu tai pateikti vaizdžiai ir suprantamai. Nors tame nėra jokio mokymo. Tiesiog mano supratimo versija ir tiek. Bet man asmenAiškai tai prasminga nes paremta tam tikrais praktiniais nors ir ne tiesioginiais argumentais. Paprasčiausiai ne materialus pasaulio atstovai sugebėjo pademonstruoti savo žaidimo galimybes su šiuo pasauliu. Ir tai mane įtikino kad kažkas anapus egzistuoja.

Tai prie reikalo. Pateiksiu analogijos pavyzdį. Įsivaizduokit jūs su drauge esat programuotojai ir kuriat žaidimo aplinką ir personažus jame. Patys jūs niekaip fiziškai negalit įlyti ir pavirsti to žaidimo dalyviais. Jūs į viską galit pažiūrėti kokio nors personažo akimis bet realiai jame niekaip negalit būti. Ir taip jūs sukuriat žaidėjus ir žaidimo taisykles. Tuo jūsų funkcijos baigiasi. Einat gerti kavos žaidimo personažo suteikdami visišką laisvą valią vystytis. Jūs viską stebit iš šono ir nieko neįtakojat nes jūsų vidinė nuostata neįtakoti žaidimo.

Toliau įdomios galimybės. Jūs galit keisti viską iki žaidimo panaikinimo. Žaidimo personažai gali keisti tik tiek kiek jūs jiems suteikiat galimybių. Ir jie gali egzistuoti tiek kiek jūs jiems leidžiate arba nustatote kažkokias egzistavimo taisykles. Bet žaidimo personažai niekaip negali pereiti savo žaidimo būvio t. y. patekti į jūsų realų pasaulį. Jie tiesiog iš esmės kitokie ir tai niekaip neįmanoma. Be to tai jūsų saugumas nuo savo kūrinių. Nežinia kaip jiems pavažiavę stogai.

Jūs geriat kavą o žaidimas vyksta. Personažai kažką daro. Jie sumasto susikurti sau pavaldžius personažus kažkokioms savo reikmėm. Tos reikmės prasibrauti į jūsų pasaulį. Nors tai taisyklėse draudžiama. Bet taisyklės tam kad jas laužyti. Jūsų sukurti personažai susikūrę sau energijos šaltinius kitokių būtybių žaidime pavidale kaičia savo būseną į kažkokią kitokia bet vis tiek to žaidimo ribose. Kitaip jiems neįmanoma. Rezultatas žaidime vyksta kažkokie beprasmiai vieni kitų naikinimai. Jums ta beprasmybė nusibodo ar šiaip dėl kitų priežasčių sprendžiat problemą. Kadangi jūsų vidinė nuostata nenaikinti savo kūrinių tai juos tiesiog perkeliat į kitą analogišką aplinką suteikdami energijos egzistavimui. Bet jūsų personažams tai nepatinka ir jie susinaikina.

Ir liko ne jūsų sukurti personažai. Jie ten taip pat su nuvažiavusiais stogais skerdžia vienas kitą ir bendrai prisikūrę visokių priemonių kėsinasi sunaikinti jūsų sukurto žaidimo aplinką. Lieka variantas išrūšiuoti bei išjungti dauginimosi galimybę. Jums tai jokia problema. Paliekat tik tobulus, o netobuli dėl natūralaus susidėvėjimo per laiką patys išnyksta. Tobuliems suteikiat neribotas egzistavimo galimybes, bet ribotas kūrybos galimybes. Čia kad nepasikartotų prieš tai buvusi problema. Ir ramiausiai vėl einat gerti kavos niekaip nesikišdami į žaidimą. Po kiek laiko pažiūrėsit kas ten gavosi.

Šiame aprašyme pakeičiam geriančius kavą programuotojų porą į nematerialaus pasulio esybių porą. Jų sukurtus žaidimo personažus į religijų garbinamus dievus. O tų ale dievų sukurti personažai žmonės. Ir visa pasaulėdara bei mano suvokimas. :) Jokiam pomirtiniam pasauliui čia nėra vietos. Kažkokiam mokymui iš viso čia pasakyto taip pat nėra jokio pagrindo ir poreikio.