Kuo skiriasi rinkimai Lietuvoje ir Baltarusijoje?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-10-10 17:39:00, skaitė 1576, komentavo 5

Kuo skiriasi rinkimai Lietuvoje ir Baltarusijoje?

Nors visa ES taškosi seilėmis dėl „sufalsifikuotų“ rinkimų Baltarusijoje, tačiau nenori pamatyti, kad rinkimų falsifikavimas yra Vakarų „demokratijos“ tradicija.

Jau pusę metų JAV prezidentas Donaldas Trampas kalba, kad artėjantys rinkimai JAV bus sufalsifikuoti.

Mūsų korumpuota valdžia ir nupirkta žurnalistika džiaugiasi rinkimais paštu. Bet ar tuo reikia džiaugtis? Ši rinkimų forma sudaro didžiausias galimybes falsifikuoti rinkimus.

Balsuojant paštu buvo falsifikuojami 2016 m. Federaliniai rinkimai Vokietijoje. Balsuojant paštu 2016 m. buvo falsifikuojami Prezidento rinkimai Austrijoje. Stebėtojus suglumino tai, kad balsavimo paštu rezultatai buvo paskelbti net neprasidėjus balsų paštu skaičiavimu. Pranešimas greitai buvo pašalintas. VRM atstovai tai paaiškino „techniniais nesklandumais“. „Techniniai nesklandumai“ rinkimų metu įvyko ir su kandidato į Prezidento postą Herberto Hoferio interneto puslapiu “norberthofer.at”, elektroniniu paštu: jis neveikė, jis buvo užblokuotas!

Signataras Audrius Butkevičius tuomet taip pakomentavo prezidento rinkimus Austrijoje: „Austrija nuo seno garsėjo kaip finansine bei politine prostitucija užsiimanti šalis.“ (…) Galimybės balsuoti paštu ar internetu tokius fokusus leidžia padaryti“ (…) Tol, kol Europos visuomenės nesiims tokių drastiškų veiksmų, siekdamos sukontroliuoti sukčius valdžioje, austriškos situacijos tęsis ir toliau“.

2017 m. spalio 15 dieną vykusiuose Austrijos nacionaliniuose rinkimuose buvo aptikta po du biuletenius viename voke. Tai atrasta vos patikrinus pirmą partiją vokų.VRM komentavo, kad tai „vienetiniai atvejai“, tačiau tokių „vienetinių atvejų“ per sufalsifikuotus prezidento rinkimus 2016 m. buvo atrasta 77926. O kiek jų nebuvo surasta?

Globalistinė LRT vagia mokesčių mokėtojų pinigus, bet globalistų partijos to nemato

Šiandien pasaulio agentūros pranešė, kad Paryžiaus Dievo Motinos katedrai suaukoti pinigai grobstomi, kad fondo direktorius sau pasiskyrė 6000 eurų atlyginimą (!!!). Tai kaip tuomet pavadinti LRT administracijos vagis, kurie iš mūsų visų kišenės moka sau atlyginimus du kartus viršijančius Dievo Motinos vagies atlyginimą? Gal kosminiais vagimis?

Kodėl Prokuratūra, Seimas, Prezidentas tyli, nesiima veiksmų, kad pažaboti LRT vagių gaują?

Aš manau, kad ranka-ranką prausia. Šitų vagių neliečiamumo garantu yra jų pastangos reklamuoti kelias 30 metų Lietuvą valdžiusias ir apvaginėjusias partijas. Tuomet galima geriausiu laiku rodyti „Dviračio žinių“ banalybes, kiaulę, ryjančią iš „Pasaulio puodų“, kvailas viktorinas ir dar kvailesnius pokalbius, sukviesti į LRT visokias žurnalistines nuobiras iš komercinių TV ir nuo ryto lyg vakaro griauti Lietuvos valstybę, lietuvių Tautos moralę ir psichiką.

Mes visi tapome liudininkais LTR „diskusijų“ laidų, skirtų Seimo rinkimams. Ar begali kas nors būti baisesnio, kad net LRT vagių sugalvotą partijų „reitingavimą“ turėtų uždrausti teismas?

Manau, kad LRT vagių gyvatynas turi būti nedelsiant išdezinfekuotas, o visi vadovaujantys vagys išmesti lauk.

Partija Nacionalinis susivienijimas (NS) pareiškė, kad jeigu rinkimų kampanijos metu nebus nutrauktas NS partijos kandidatų diskriminavimas, kels klausimą dėl vykstančių rinkimų teisėtumo ir dėl būsimųjų Seimo narių legitimumo. Pažymima, kad šiuo metu organizuojami Seimo rinkimai negali būti laikomi teisėtais – „rinkimai nėra demokratiški ir pakerta žmonių pasitikėjimą atstovaujamąja demokratija, valstybės institucijomis ir pačia valstybe“,- pareiškė Nacionalinis susivienijimas skunde Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

NS atkreipė dėmesį į „valdžios ir valstybės institucijų dviveidiškumą, kai nepripažindamos Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų (laikydamos juos nesąžiningais bei suklastotais ir dėl to šios šalies prezidentas yra nelegitimus), analogiškai elgiasi savo šalyje rinkimų kampanijos metu toleruodamos ir netgi skatindamos Seimo rinkimų įstatymo pažeidimus“.

NS pažymėjo, kad VRK leidžia šios partijos diskriminavimą. Pvz., prasidėjus rinkimų kampanijai žiniasklaidos skelbiamose publikacijoje privačių bendrovių visuomenės apklausose Nacionalinis susivienijimas buvo eliminuotas. Taip elgėsi UAB „Vilmorus“, UAB „Spinter tyrimai“, UAB “Baltijos tyrimai”.

NS nuomone, „tai vyksta todėl, kad VRK sudėtį gali patekti tik sisteminių (neparlamentinių) partijų atstovai. Į ją kitokių partijų atstovai patekti negali. Todėl pirmieji siekia sudaryti sąlygas nesąžiningai konkurencijai. Netgi Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui 2020-09-11 panaikinus VRK sprendimą, kurio pagrindu Nacionalinis transliuotojas buvo sudėliojęs Seimo kandidatų diskusijų tvarką pagal niekam nežinomos privačios bendrovės sudarytus politinių partijų reitingus, nauja kandidatų debatų tvarka buvo patikėta (traukiant burtus) vėlgi privačiam juridiniams subjektui – UAB Grant Thornton Baltic (vadovas Genadijus Makuševas). Partijų atstovai burtų traukime nei dalyvauti, nei betarpiškai stebėti negalėjo.“

NS atkreipė dėmesį į „nemokamas laidas“ rinkimų kampanijos metu, kurių apstu. „Šios laidos ir publikacijos turi akivaizdžios politinės korupcijos požymius, nes jomis žiniasklaidos verslas, pažeidžiant įstatymus, rinkimų kampanijos metu nelegaliai remia tam tikrų politinių partijų kandidatus. Tuo tarpu Nacionalinio susivienijimo partijos kandidatų atžvilgiu elgiamasi priešingai. Portalas DELFI.LT nepriima NS kandidatų (Algimanto Rusteikos) straipsnių, neskelbia NS kandidatų nuomonių ir net jiems nesiteikia atsakyti, nors VRK nurodo, kad Delfi.lt rubrikoje „Ringas“ skelbiamos įvairių politikų, visuomenės atstovų nuomonės, laikantis lygiateisiškumo ir objektyvumo principų.“

„Diskriminacija NS kandidatų atžvilgiu vykdoma visose žiniasklaidos priemonėse visos rinkimų kampanijos metu, ypač LRT ir jai priklausančiame portale LRT.LT. Ji vykdoma tam, kad „Nacionalinis susivienijimo“ kandidatai neįgytų jokių pranašumų, kad būtų kuo mažiau pastebimi arba visai nematomi, siekiant rinkėjams neleisti susidaryti teisingą nuomonę apie „Nacionalinį susivienijimą“ arba suformuoti neigiamą nuomonę apie jį, tuo pažeidžiant lygių galimybių principą ir suvaržant rinkėjų laisvę pasirinkti“, - rašoma NS skunde ir nurodoma, kad NS „savo skundu prašo Vyriausiąją rinkimų komisiją garantuoti lygiateisiškumo pagrindais organizuojamą ir vykdomą rinkimų agitaciją visose žiniasklaidos priemonėse bei šalies gyventojų apklausose sprendžiant dėl politinės kampanijos dalyvių populiarumo ir pasitikėjimo politinių partijų kandidatais. Skundas taip pat nusiųstas Lietuvos Respublikos Prezidentui, Lietuvoje reziduojančioms ambasadoms, išplatintas Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo organizacijos Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biurui (ODIHR), Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai (ETPA), ETPA Kultūros, mokslo, švietimo ir žiniasklaidos komitetui, Lietuvoje reziduojančioms ambasadoms.“

Tai kuo gi skiriasi rinkimai Lietuvoje ir Baltarusijoje? Manau, kad jie skiriasi tik tuo, kad Lietuvoje be leidimo išėję nepatenkinti rinkimais demonstrantai būtų nedelsiant sušaudyti guminėmis kulkomis ir užtampyti po teismus. Dar jie skiriasi tuo, kad Lukošenka nėra vagis ir korupcionierius.