D.Trumpas pasirašė vykdomąjį raštą, kuriame teigiama, kad antirasizmas ir yra tikrasis rasizmas

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-10-02 10:15:00, skaitė 1276, komentavo 2

D.Trumpas pasirašė vykdomąjį raštą, kuriame teigiama, kad antirasizmas ir yra tikrasis rasizmas

Besibaigiant pirmajai JAV prezidento Donaldo Trumpo kadencijai, jis paskelbė naujausią vykdomąją nutartį, kuria uždraudė antirasistinius mokymus bei švietimą apie žmonių įvairovę.

Rugsėjo 22 d., antradienį, pasirašytas D.Trumpo įsakymas draudžia kariuomenės ir vyriausybės rangovams organizuoti mokymus, kurie skatina „rasės stereotipus, pavyzdžiui, vaizduoja tam tikras rases kaip engėjus dėl to, kokie jie gimė“.

Šis nutarimas yra dar viena administracijos kovos priemonė prieš federalines agentūras, kurios naudoja rasinio jautrumo mokymą, arba, kaip D. Trumpo komanda tai įvardija, „ skaldančią, antiamerikietišką propagandą “.

foto%20trump.JPG

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas savo „Twitter” paskyroje rašė: „Prieš kelias savaites UŽDRAUDŽIAU pastangas indoktrinuoti valdžios atstovus skaldančia ir žalinga ideologija, pagrįsta lytimi arba rase. Šiandien aš išplėtojau šį draudimą žmonėms ir įmonėms, kurios užsiima verslu ... “

Įsakymu siekiama „kovoti su įžeidžiančiais ir antiamerikietiškais rasės ir lyties stereotipais, kuriais ieškoma atpirkimo ožių“, kai tokia ideologija „moko, propaguoja ar skatina prieštaringas sąvokas“, tokias kaip rasizmas, seksizmas, baltųjų privilegija ir panašiai.

Taip pat dokumente priduriama: „Instruktoriai ir medžiaga, mokanti, jog vyrai ir tam tikrų rasių atstovai, kaip ir mūsų didžiai gerbiamos institucijos, iš esmės yra seksistiniai ir rasistiniai, paplito po visą šalį, įvairiuose darbo mokymuose, net federalinės vyriausybės įstaigose ir tarp federalinių rangovų. “

Baltųjų rūmų pranešime spaudai aiškinama:

Prezidento D. Trumpo įsakymas užtikrina, kad sunkiai uždirbami amerikiečių mokesčių mokėtojų pinigai palaiko mūsų tautos vienybę, užuot propagavę radikalias ideologijas, skirstančias amerikiečius pagal rasę ar lytį.

Ši tvarka propaguoja mokymą, kuris skatina inkliuzines darbo vietas, kuriose niekas nesijaučia atstumtas dėl savo rasės ar lyties.

Keista, tačiau įsakyme taip pat tvirtinama, kad šalies „steigimo dokumentai atmetė šias rasistines Amerikos pažiūras, kurios buvo palaidotos kraujo užpiltuose pilietinio karo mūšio laukuose“, nepaisant ilgo JAV  vergovės ir masinio įkalinimo palikimo.

D.Trumpas pridūrė: „Melo, skirto mus skaldyti, demoralizuoti ir menkinti, akivaizdoje, mes parodysime, kad Amerikos istorija mus vienija, įkvepia, apjungia ir išlaisvina“.

Apart tokių mokymų draudimo, D.Trumpas „paskelbė 1776 m. nutarimą, kuris skatins patriotinį švietimą ... kovai su dezinformacija, kurios mokoma Amerikos mokyklose“.

Prezidentas neseniai ėmėsi „kritinių rasių teorijos“ ir idėjos plėtojimo, kad JAV iš esmės yra rasistinė dėl savo istorijos ir dabartinių struktūrų, kurios įgalina diskriminacinį požiūrį.

Praėjusią savaitę savo kalboje D.Trumpas tai pavadino „marksistine doktrina, teigiančia, kad Amerika yra nedora ir rasistinė tauta, kad net maži vaikai yra priespaudoje ir kad visa mūsų visuomenė turi būti radikaliai pertvarkyta“.