Laikas žemaičių tautai išsirinkti vieną vėliavą, kurią naudotų visa Žemaitija ir visi pasaulio žemaičiai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/laik... 2020-10-01 16:10:00, skaitė 1369, komentavo 11

Laikas žemaičių tautai išsirinkti vieną vėliavą, kurią naudotų visa Žemaitija ir visi pasaulio žemaičiai

Organizacijos „Žemaitijos keliais“ vadovas Kazimieras Žemaitis Kerpauskas paskelbė prašymą pasidalinti išskirtine informacija iš Žemaitijos. Žemaičiai nusprendė patys sau išsirinkti Žemaitijos vėliavą. Šiuo metu Žemaitijai yra brukama ne vienareikšmiškai vertinamos „Žemaičių kultūros draugijos“ vėliava, kuri, pasak autoriaus yra su svetimomis simbolikomis, todėl būtina Žemaičiams patiems išsirinkti sau tinkamą vėliavą.

Laba diena,

Nuo senų senovės žemaičių tauta pasižymėjo užsispyrimu, karingumu bei vienybe. Šimtus metų trukę nuolatiniai kryžiuočių puldinėjimai nualino Žemaitiją. Per žudymus, kankinimus, apgaules ir išdavinėjimus 1413 metais Žemaitija buvo pakrikštyta.

Einant laikui, vienybė iš mūsų buvo atimta, mūsų tauta susiskaldė. Konkretus to pavyzdys – daugybė įvairių Žemaitijos vėliavų rūšių. Esame viena tauta, o turime bent septynias skirtingas vėliavas. Pats žodis vėliava reiškia – vėlių valia. Nešdami vėliavą žemaičiai suprasdavo, kad protėvių vėlės eina kartu ir jausdavo jų palaikymą. O šiandien pasižiūrėjus į įvairias naudojamas vėliavas su svetimomis simbolikomis, kažin ar protėviai palaikytų.

Stengdamiesi susigrąžinti atimtą vienybę, nusprendėme, kad laikas žemaičių tautai išsirinkti vieną vėliavą, kurią naudotų visa Žemaitija ir visi pasaulio žemaičiai.

Sukūrėme vaizdo įrašą ir peticiją, kad tauta suprastų esamą situaciją ir galėtu pakeisti ją. Kviečiame pasidalinti, žemaičių tauta bus dėkinga.

Pagarbiai,
Kazimieras Žemaitis Kerpauskas

Su peticija susipažinti ir pasirašyti galima čia: (peticija)