Ugnius Kiguolis: Delfi sistemingai diskredituoja save ir koncentruoja vartotojus skaityti Kiguolį

Autorius: Ugnius Kiguolis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-09-23 12:19:00, skaitė 1442, komentavo 1

Ugnius Kiguolis: Delfi sistemingai diskredituoja save ir koncentruoja vartotojus skaityti Kiguolį

Praeitą savaitę kiguolis publikavo atvirą klausimą ekspertams, kaip ten su virusu kaimyninėse šalyse. Į tai sureagavo visi 2 ekspertai: Delfi (su anoniminiu autoriumi) ir 15min su legendiniu Vilium Petkausku.

Pagrindinė kiguolio mintis - nesibaigiantys šimtatūkstantiniai protestai, pasibaigęs inkubacinis periodas. Kiguolis kėlė klausimą: "Kur siaubingas virusas?". Ir čia "abudu" ekspertai vėl pakibo kaip darželinukai.

Ne. Kiguolis neteigė, kad viruso nėra. Kiguolis klausė ,,Kur SIAUBINGAS VIRUSAS". Pagrindinis žodis yra ,,Siaubingas". Dabartiniai skaičiai, kuriuos patys ekspertai pateikė iki siaubingumo netraukia. Bet apie tai vėliau.

Juokingiausia yra pats Fact chekinimas: Delfi aiškinosi ar tiesa, kad, nepaisant didžiulių protestų, baltarusius naujasis koronavirusas aplenkia dėl kurios nors išvardytos U. Kiguolio priežasties. 

Nu čia tas pats, jei kiguolis pasakytų, jog Vilius turi auksinę širdį, ir Delfis sakytų, ne netiesa, patikrinome, Vilius auksinės širdies neturi.

Taigi Delfi kruopščiai išsiaiškino pateiktus variantus ir pasakė, jog tai netiesa:

1. Virusas bijo diktatoriaus, todėl nelegaliai kerta sieną į Lietuvą.
2. Virusas bijo kito diktatoriaus iš Rusijos, bijo būti izoliuotas, tai dėl viso pikto aplenkia Baltarusiją.
3. Virusas šienauja gyvybes, lavonai mėtosi gatvėje, bet viskas griežtai slepiama.
4. Sergančiųjų mastas toks didelis, kad jo neaprėpia net ir Nexta. Viskas papirkta, slepiama nuo sąžiningų leftistinės ideologijos prastūminėtojų.
5. Baltarusiai jau seniai naudoja saugią ir efektyvią rusišką vakciną.
6. Virusą išvaikė arba mirtinai uždaužė OMON'as.

Gal galėtumėte patikrinti ir hipotezę:

Galbūt virusas negavo vizos į Baltarusiją? nes vis dar neramu. AČIŪ.

Taigi visi dabar žinokite, kad vidutiniškai 200 iš 9.5 milijono viruso atvejų per dieną yra būtent tie siaubingi skaičiai. Gatvėse jokios socialinės distancijos nesilaikančios ir nesisaugančios minios iššaukia būtent tokią siaubingą statistiką.

Tuo pačiu Lietuvoje, bijantys mirtino viruso priversti kaukes nešioti patalpose, lauke didesnėms grupės taip pat reik dėtis kaukes ir registruotis. Ir tai jau sukelia beveik 100 atvejų i dieną iš 2,8 milijono ir čia šimtatūkstantinės minios kiekvieną savaitę nesirenka.

Tuo pačiu galima pagirti Vilių Petkauską, nes rašinėlis apie tą patį kiguolio įrašą bent jau ne fact chekina, o oponuoja. Taip tikrai galima nesutikti su kiguoliu ir kažkam tikrai gali atrodyti apie 200 mirtį nešančio viruso besimptomių atvejų iš 9.5 milijono daug.

Tai vis tiek išlieka santykinai daug mažiau nei Lietuvoje ir be šimtatūkstantinių minių.

Smagu kai oponentas sako, jog virusas neplinta BLM protestuose, tai gal pagaliau pabaigsime juokingus ribojimus Lietuvoje? Primenu, pas mus didesniam kiekiui žmonių lauke, reikia dėtis ir kaukes, ir laikytis distancijos, ir atvejų santykinai daugiau)

Pabaigai noriu tik pridėti mintį Delfiui:

Fact chekindami tokio tipo sarkastišką turinį, jūs net nesuprantate, kokią meškos paslaugą sau darotės. Mano poste uždėjus false news žymą 2700 žmonių gavo priminimą ir pamatė, kad blokuojamas net ir sarkastiškas turinys ir tai tik dar vieną cenzūros apraiška.

Kitaip tariant Ačiū jums, jūs gadindamiesi savo reputaciją toliau koncentruojate vartotojus skaityti kiguolius. Malonu, kad dirbate išvien.