Ponia kancelerin - jis atsigavo!

Autorius: Mindė Šaltinis: Gyvenimo proza... 2020-09-13 23:31:00, skaitė 1713, komentavo 3

Ponia kancelerin - jis atsigavo!

- Klausai, aš juk prašiau tavęs netrukdyti, jūs gi žinote - po pusvalandžio turiu pokalbį su Trampu, man reikia pailsėti, susikaupti, išgerti puodelį kavos, nusiprausti ... bet tai iš kažkokio rusiško kino.

- Frau kanclerin, reikalas skubus, neatidėliotinas - jis atsigavo!

- Ką jūs ten šnabždate, Klausai? Negalite kalbėti normaliai? Kas jis? Ką reiškia atsigavo? Jūs juk man žadėjote...

- Slaugytoja pusvalandžiui nusiplovė, jis praleido dozę ir atsigavo. Apie tai jau žino fake news, jis kažkaip įsigudrino išsiųsti žinutę į tėvynę, pasibaladodamas su kažkuo per radiatorių, kaip pats sako.

- Kas per kvailystė, Klausai, koks radiatorius, su kuo jis galėjo susibelsti? Tai karinė ligoninė, o ne kalėjimas! Hmm, šiaip jau skirtumas nėra didelis. Ir mums dabar daryti ? Jau spėjau visiems papasakoti, kad jis neišgyvens ir kad dėl visko kaltas tas, kaip jį ten ... 

 a, nu jo - naujasis „Novičiokas“. Beje, kas sugalvojo šitą kliedesį? Jūs? Kažkodėl aš nenustebinta, Klausai! ir ką mums dabar daryti ?

- Mas galime pasakyti, kad mūsų mokslininkai ...

- Klausai, ar jūs idiotas? Ką mums dabar su juo daryti? Jo negalima paleisti į žmonėms, ar tu tai supranti? Juk jis iš baimės ten tiek prikalbėti, kad mus ne tik šiaip atleis, bet ir pasodins.

- Kalbėjau su mūsų draugais ... na, žinote ... jie yra pasirengę priimti priimti kontingentą negyvenamoje saloje, kur ... atleiskite, bet aš nesu tikras ar mūsų vėl nepasiklauso...

- Aš supratau, Klausai, apie ką jūs  kalbate! Geras variantas! Manote, kad jis sutiks?

- Jei atvirai, tai jam, kaip ir mums, nėra variantų - gyvas jis niekam, išskyrus Putiną, nereikalingas. Man skambino jo bendražygiai,  ar žinote, ko jie paklausė?

- Domėjosi sveikata? Siūlė kraujo perpylimui? Savus organus ir kaulų čiulpus persodinimui? Slaugės paslaugas? Kodėl jūs vis purtote galvą, Klausai?

- Jie klausė, kada bus galima pasiimti kūną kremacijai? Ar jūs suprantate? Jo nėra jų planuose, jis jau nurašytas, jiems reikia garantijos, kad jis tikrai išėjo į kitą pasaulį, dėlto jie yra pasirengę apmokėti visas išlaidas. Beje, žinoma, mūsų sąskaita - jie neturi kitų lėšų šaltinių. Kokia pikta ironija,  dar vakar jie buvo draugai iki grabo lentos, o šiandien jau labai nori tapti draugais prie grabo.

- Neišsigalvokite, Klausai, jūs per daug niūriai žiūrite į gyvenimą, šitie žmonės padarys, ką mes jiems pasakysime, ir niekaip kitaip. Bet jūs teisus, kad grabą reikėjo suorganizuoti anksčiau, nereikėjo čia masturbuotis ir gaišti laiką, rusai nėra tie žmonės, kurie atleidžia kada kas ant jų raunasi. Kas ten vėl beldžiasi į duris? Ar čia pas mane pereinamas kiemas ? Trampas? Koks Trumpas? Ach Trumpasi!

- Aš palauksiu! Jei neprieštarausite, pabūsiu šalia dėl visą ko.

- Donaldai? Malonu tave girdėti! Ką reiškia „Atiduok Putinui!“? Čia gi ne pliušinis meškiukas, Donaldai, jis žmogus, turintis laisvą valią, tai turi būti jo sprendimas... Ką reiškia „užsičiaupk ir klausyk!“, Donaldai? Aš esu laisvos Vokietijos kancleris, jei tu pamiršai! Kol kas laisvos? Tai užuomina? Ne? Tiesioginė grėsmė? Gerai, Doni, bet kaip tu tai įsivaizduoji? Mano nuožiūrai? Kas dar pasakys, kur žiūrėti. Vat brudas, numetė ragelį!

- Ką darysime, Klausai? Jūs gi girdėjote, jis rei-ka-lau-ja! Ar suprantate? Reikalauja, kad aš gražinčiau Liošą  į Rusiją šitiems barbarams nedelsiant! Jie pasodins jį, ir jis eis versti miško į tundrą! Dėl jo Volodja atgaivins GULAGĄ, aš jį pažįstu, jis prieš nieką nesustos, jei reikia nubausti priešą. Anksčiau jis juos sortire močino, įsivaizduojate? Man baisu, Klausai! Gal susprogdinti šitą ligoninę? Ar neturite užspaudęs kokių nors netikėtų apmokymų su lėktuvo kritimu ant šitos prakeiktos ligoninės?

- Aš pagalvosiu ... iš principo ... yra variantai ... bet gal mes nekelsime grėsmės savo žmonėms? Tegul lėktuvas nukrenta ant pervežančio automobilio, kada jį veš atgal į „Šarite“!

- Ne, tai atrodys kaip žmogžudystė, reikalingas geležinis atsitiktinumo pagrindas, kuriame neišvengiama civilių aukų. Mes negalime jo paleisti, ar suprantate mane, Klausai? Skamba jūsų telefonas, atsiliepkite, tai gali būti svarbu!

- Sveikas, Hansai, ko tu klyki kaip nėščias orangutangas? Kas pabėgo? Kur pabėgp? Iš karo ligoninės? Per kanalizaciją? Blia.., kur... nach...(neišverčiamas būties apibūdinimas) !!! Šis chrenovas reikalas  pasmirdo tikrąja to žodžio prasme! Ieškokite ir neduok jums Dieve padaryti tai vėliau nei rusai!

Sergejus Šanginas (Сергей Шангин)