Ar tai grasinimas? Gubernatorius A. Cuomo teigia, jog prezidentui D. Trumpui „prireiks armijos“, kai šis pasirodys Niujorko mieste

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-09-08 09:25:00, skaitė 1071, komentavo 1

Ar tai grasinimas? Gubernatorius A. Cuomo teigia, jog prezidentui D. Trumpui „prireiks armijos“, kai šis pasirodys Niujorko mieste

Ar tai grasinimas? Gubernatorius A. Cuomo teigia, jog prezidentui D. Trumpui „ prireiks armijos“, kai šis pasirodys Niujorko mieste

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo metė prezidentui Donaldui Trumpui užslėptą grasinimą. Konfliktas kilo po to, kai prezidentas prisiekė atimsiąs federalinį finansavimą iš miestų, „sudarančių anarchiją“. Gubernatorius pareiškė, jog JAV prezidentui reikės „armijos“, kad galėtų saugiai vaikščioti Niujorko gatvėmis.

Praeitą savaitę, trečiadienio vakarą, A. Cuomo surengė skubią spaudos konferenciją, norėdamas pasmerkti anksčiau dieną paskelbtą Baltųjų rūmų direktyvą, kurioje nurodoma peržiūrėti „federalinių lėšų naudojimą jurisdikcijose, kurios sudaro sąlygas anarchijai, smurtui ir destrukcijai Amerikos miestuose“. Gubernatorius tęsė septynių minučių pykčio kupiną tiradą apie D.Trumpą, kartu ir pareikšdamas smurtinius grasinimus. 

„Negali būti, jog jis turi pakankamai asmens sargybinių, jog galėtų vaikščioti po Niujorko miestą ”, - žurnalistams sakė A. Cuomo. „Pamirškite asmens sargybinius, geriau jau jis turėtų armiją, jei mano, kad galės vaikščioti Niujorko gatvėmis. Niujorkiečiai nenori su juo turėti nieko bendro”. 

„Pasak jo pareiškimo, jis ketina nutraukti Niujorko finansavimą - jis nėra karalius. Jis mano, kad yra karalius, bet ne. Jis prezidentas “.

Akivaizdu, kad suprasdamas, kad jo komentarai gali būti priimti kaip tiesioginiai grasinimai, spaudos konferencijai artėjant į pabaigą A. Cuomo bandė juos pagražinti ir pridūrė: „Viskas, ką sakau, reiškia, kad jis yra „persona non grata” Niujorke … Būtent tai ir turėjau omenyje kalbėdamas apie asmens sargybinius. “

Tačiau žodis - ne žvirblis. Kritikai negailėjo gubernatoriui blogų žodžių gubernatorių už tai, kad jis sąmoningai siūlė „pilietinį karą“.

nuotrauka%20pirma.JPG

„Gubernatoriau A. Kuomo, miestas, kurį prisiekėte saugoti, jūsų akvaizdoje tampa karo zona“, - rašė autorius ir aktyvistas Andrew Pollackas, kurio dukra buvo nužudyta  2018 m., per masinį šaudymą Floridos Stonemano Douglaso vidurinėje mokykloje. „Jei [prezidentui D. Trumpui] reikia armijos, kad jį apsaugotų Niujorko mieste... Tiesiog nurodykite datą ir laiką. Mes atvyksime artimiausiu skrydžiu”. 

 

nuotrauka%20antra.JPG

 

Buvęs Niujorko policijos pareigūnas Johnas Cardillo atšovė, kad D.Trumpas jau turi tokią „armiją“ - „ji vadinama NYPD“, tuo tarpu kiti socialiniuose tinkluose žymėjo FTB, Slaptąją tarnybą ir JAV teisingumo departamentą, siūlydami jiems „pasikalbėti“ su gubernatoriumi.

nuotrauka%20trecia.JPG

nuotrauka%20ketvirta.JPG

Internautai spaudos konferencijos metu taip pat šaipėsi iš A.Cuomo pastabų apie „Covid-19“. Gubernatorius ne kartą apkaltino prezidentą D.Trumpą dėl viruso protrūkio Niujorko mieste, kuriame epidemija buvo bene baisiausia visoje šalyje. Tačiau gubernatorius pasirinko ignoruoti savo paties politinį vaidmenį kovoje su liga. Nepaisant to, jog pats padarė kritinę klaidą nurodydamas slaugos namams priimti pacientus, užsikrėtusius koronavirusu.

nuotrauka%20penkta.JPG

D.Trumpo įsakymu išskirtinai siekiama panaikinti finansinę paramą Niujorko, Portlando, Sietlo ir Vašingtono miestuose, kuriuose leidžiami neramumai ir riaušės. Nutarimas paskelbtas po kelis mėnesius trukusių chaotiškų protestų visoje šalyje dėl policijos žiaurumo ir sisteminio rasizmo. Baltieji rūmai tvirtina, kad miestai, vykdantys „neapgalvotą politiką“, apleido savo pareigą „saugoti gyvybę, laisvę ir nuosavybę“, bei teigė, kad taip jie „neleis federalinių mokesčių mokėtojų pinigams finansuoti miestų, kurie baigia pavirsti į neteisėtas zonas. “