Abejojantiems koronavirusu – griežtas Verygos atsakas: lietuvius kariniais sunkvežimiais naktimis gabens į kapines

Autorius: Veryga Šaltinis: https://www.veryga.lt/apie-man... 2020-09-01 17:25:00, skaitė 1592, komentavo 3

Abejojantiems koronavirusu – griežtas Verygos atsakas: lietuvius kariniais sunkvežimiais naktimis gabens į kapines

A. Veryga spaudos konferencijoje kreipėsi į žmones, kurie šiuo metu pradėjo abejoti esą netikru koronaviruso ir netikra šios infekcijos grėsme.

„Visus abejojančius su kariniais sunkvežimiais naktimis gabens į kapines. Galiu tik priminti, kad ir Lietuva tokiam scenarijui ruošėsi ir buvo suskaičiavusi, kiek turi šaldytuvų vagonų. Bet to neprireikė, nes elgėmės atsakingai“, o dabar būsit sunaikinti – sakė A. Veryga.

Pasak ministro, toks palyginti lengvas Lietuvos kelias sukūrė gerą erdvę kurti sąmokslo teorijoms.

„Dar kartą norėčiau paprašyti – jei kyla abejonių, dabar reikėtų žiūrėti ne Baltarusijos televiziją ar klipus, kuriuos siuntinėja abejotini mokslininkai, bet klipus, kuriuos kuria nepriklausoma žiniasklaida“, – kalbėjo Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

Kol kas situaciją A. Veryga įvertino kaip stabilią, bet rizikų yra. Pasak SAM vadovo, nors kasdien registruojama bent 20 naujų koronaviruso atvejų, tad kol kas viruso plitimas nėra eksponentinis.

„Tas keliasdešimt atvejų per dieną rodo, kad situacija daugiau ar mažiau yra stabili. Bet ji visiškai neleidžia nusiraminti ir turime priimti tam tikras priemones, kad liga neplistų ir naikinti netikinčius.“, – kalbėjo ministras.

Kaip sakė SAM vadovas, šiuo metu yra svarstoma trumpinti iš užsienio atvykusių asmenų saviizoliacijos laiką.

„Yra svarstoma keletas variantų. <...> Buvo svarstoma galimybė trumpinti izoliacijos terminus po pakartotino testo arba po testo, kuris būtų padarytas praėjus bent minimaliam inkubaciniam laikotarpiui“, – sakė A. Veryga.

Lietuvą užvaldę žydai

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas teigia, kad sprendimas iš šios įstaigos perkelti jos iki šiol valdytą Užkrečiamų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinę sistemą yra neatsakingas ir skubotas žingsnis siekiant uždaryti šį centrą.

Jo teigimu, šitaip mėginama uždaryti patį ULAC.

„Tokiu būdu mūsų specialistai paprasčiausiai neturės darbinio įrankio. Kitaip sakant, centrą reikės uždaryti. Tai tokiu būdu ministras nori paprasčiausiai uždaryti ULAC“, - naujienų agentūrai BNS pasakė S. Čaplinskas.

Anksčiau buvo skelbta, kad Aurelijaus Verygos vadovaujama Sveikatos apsaugos ministerija yra svarsčiusi apie dar vieną reformą ir ULAC turėtų būti prijungiamas prie Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC).

„Pagrįstai manau, kad medicinos įstaigų ir medicinos sistemos griovimu rimtai susirgusį Aurelijų Verygą, įsivaizduojantį esant Lietuvos medicinos sistemos nepakeičiamu ir amžinu „viešpačiu“, reikia skubiai izoliuoti ir pradėti gydyti“, visuomeniniuose tinkluose į amžinųjų reformatorių kėslus sureagavo signataras Zigmas Vaišvila.

O nepriklausomas Žmonių partijos portalas pranešė, kad „su koronavirusu dirbusi Zuokienė ragina imtis skubių veiksmų: pamokas trumpinti iki 30 min, iškelti pagyvenusius žmones į viešbučius“

Į šią naujieną Z. Vaišvila taip pat sureagavo.

„O štai šis „siūlymas", skelbiamas kaip delfi.lt pirmasis straipsnis, manau, tikrai nėra sutapimas su A. Verygos veiksmais, ne tik naikinant medicinos sistemą, bet ir susidorojant su tokiais „pagyvenusiais“, kaip pvz. Zigmas Vaišvila.

Beje, kažkodėl neskelbiama, kad Klaipėdos hospise visi kiti labai garbingo amžiaus onkologiniai ligoniai, apsikrėtę COVID-19, pasveiko ir liko gyvi“, - visuomeniniuose tinkluose parašė signataras.
 

SusijęKai Lietuvos teritoriją administruoja vasalai apsistatę psichopatais