Latvijos KOP gavo naują lėktuvą!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-01 08:08:00, skaitė 1374, komentavo 17

Latvijos KOP gavo naują lėktuvą!

Jei manote, kad tokie anekdotai tipo „Lietuva surengė tankų pratybas, o paskui grąžino Estijai pasiskolintą tanką“, yra tik juokingos išgalvotos istorijos, tai dabar jums bus rūsti tiesą. Tik ne apie Lietuvą ir Estiją, bet apie Latviją, kuri ribojasi su abiem šiomis  šalimis.

 O nutiko štai kas: Latvijos karinių oro pajėgų (KOP) vadas pulkininkas Viesturas Masulis vietinei elektroninei žiniasklaidai - Sargs.lv , kuri specializuojasi apšviesti tuo, kad Latvijos oro pajėgos pasipildė nauju lėktuvu. Šis lėktuvas, kaip sakė pulkininkas, yra labai reikalingas "specialiųjų operacijų grupei, Nacionalinėms ginkluotosioms pajėgoms ir žemsargių apmokymams“ (žemsargiai -kažkas panašaus į savanorišką Nacionalinę gvardiją, aut. past.). Naujojo lėktuvo privalumai yra „ypač maža skrydymo valandos kaina, taip pat lėktuvo eksploatacinis patikimumas per visą jo tarnavimo laiką“.

O dabar pakelkime paslapties šydą ir pažvelkime kas tai per lėktuvas. Jei neatpažinsite iš Latvijos karo aviatorių pateiktų nuotraukų, perskaitykite toliau pateiktą tekstą.

Sprendžiant pagal vietovę iš nuotraukų,  bazinis naujojo lėktuvo aerodromu tapo netoli Rygos esantis Lielvardės aerodromas, kuris buvo pastatytas dar tarybiniais laikais ir kurį naudojo TSRS karinės oro pajėgos oro pulkui bazuotis. Vos tik Latvija įstojo į NATO, Lielvardės aerodromą pradėjo naudoti NATO aviacija. Na, ir Latvijos karinės oro pajėgos, žinoma.

Na o dabar nuotraukos - tik nežvengti!

Iškilmingas naujo lėktuvo sutikimas:

\

Bortą pridaviau - bortą priėmiau!

Kada konkretus lėktuvas ar jo tipas pirmą kartą nutupia aerodrome jį dažnai sutinka sveikinami vandens arka:

Nuotraukoje parašyta, kad tai jau antras AN-2 lėktuvas Latvijos KOP sudėtyje:

Taip, gerbiami skaitytojai, tai yra AN-2, tas pats garsusis „kukurūznikas“, kurio serijinė gamyba prasidėjo 1949 metais, dar esant gyvam draugui  Stalinui.

Pirmasis Latvijos ginkluotųjų pajėgų „AN-2“ jau yra asmeniškai patekęs į kadrą autoriui, jį galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše, pačiomis pirmosiomis minutėmis (tai karinis paradas Rygoje, pagerbiant 100-ąsias nepriklausomybės metines).

https://youtu.be/7lQIAg88k3g

Latvijos karinės oro pajėgos, be abiejų paminėtų, turi dar du AN-2, tačiau jie yra užkonservuoti ir jiems reikia rimto techninio aptarnavimo.

P.S. Na o ką, dabar tie bent jau skraido, o ne laksto kaip šitie:

LAI DZIVU LATVIJA!