ELEKTRONINIS KONCLAGERIS: valdžia reikalauja surašyti renginių žiūrovus ir dalyvius

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2020/08/31/pat... 2020-08-31 12:04:00, skaitė 1424, komentavo 5

ELEKTRONINIS KONCLAGERIS: valdžia reikalauja surašyti renginių žiūrovus ir dalyvius

Kultūros renginiai | lrkm.lt nuotr.

Vyriausybės sprendimu nuo rugsėjo 1 d. kultūros, pramogų bei kitų renginių ir susibūrimų rengėjai turės užtikrinti bilietų platinimą ir (arba) žiūrovų (dalyvių) užsirašymą elektroniniu būdu. Rugpjūčio 28 d. kultūros ministro įsakymu patvirtinti patarimai siekiant renginių organizatoriams padėti įgyvendinti šias nuostatas.

Patarimai parengti vadovaujantis rugpjūčio 26 d. valstybės lygio nepaprastos padėties (ekstremaliosios situacijos) valstybės operacijų vadovo sprendimu, kuriame nustatyta, kad renginio rengėjai, vykdantys žiūrovų (dalyvių) surašymą elektroniniu būdu, turi surinkti šiuos asmens duomenis: vardą, pavardę, telefono ryšio numerį, gyvenamosios vietos duomenis (gatvės pavadinimas, namo numeris, būto numeris, miestas, savivaldybė, šalis). Šie duomenys turi būti renkami tiesiogiai iš žmonių ir tvarkomi tik COVID-19 ligos (koronaviruso užkrato) užkardymo priemonių įgyvendinimo tikslais. Duomenys turi būti saugomi ne ilgiau kaip 21 dieną po įvykusio reginio ir po to iš karto sunaikinti. Gavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prašymą, epidemiologinės diagnostikos tikslais šie duomenys centrui turi būti pateikti ne vėliau kaip per dvi darbo dienas.

Kultūros ministro patvirtintuose patarimuose nurodoma, kad elektroninio surašymo būdą ir pavidalą pasirenka renginio rengėjas, pats įvertindamas patogumą ir aprėptį. Registravimas elektroniniu būdu gali būti vykdomas naudojant, pavyzdžiui, mobiliąją aplikaciją, išankstinį užsirašymą renginio rengėjo nurodytu elektroniniu paštu, išankstinį užsirašymą internetu renginio rengėjas nurodytoje interneto svetainėje ar kitoje elektroninės prieigos vietoje, užsirašymą elektroniniu būdu prieš patenkant į renginį (renginio vietoje), užsirašymą renginio rengėjui pasitelkiant pagalbinius asmenis renginyje, kurie renginio žiūrovų ir (ar) dalyvių duomenis surenka elektroniniu būdu, taip pat ir kitais panašiais būdais.

Vyriausybės sprendimas dėl renginių žiūrovų (dalyvių) elektroninio surašymo nuo rugsėjo 1 d. leis neberiboti atvirose ir uždarose erdvėse rengiamų renginių žiūrovų (dalyvių) skaičiaus, tačiau kartu padės rūpintis koronaviruso valdymu. Jei rengėjai surašyti asmenų negali, renginyje leidžiama dalyvauti ne daugiau nei 300 žiūrovų.