Lukašenka pareiškė apie pasirengimą "apraminti bet ką, kas sujudės" vakaruose

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-08-29 01:46:00, skaitė 1289, komentavo 9

Lukašenka pareiškė apie pasirengimą

Pasak Baltarusijos vadovo, Minskas ir Maskva yra pasirengę veikti kaip vieningas frontas, kad apsigintų nuo galimos grėsmės

VILNIUS, rugpjūčio 28 — Sputnik. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jei prie Sąjunginės valstybės vakarinės sienos kas nors "sujudės", Minskas ir Maskva naudos bendrą ginkluotųjų pajėgų grupę, praneša valstybinė naujienų agentūra "BelTA".

"Mes turime susitarimą. Sakau [Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui — Sputnik]: pagalvokime, ką darysime. Jis sako: "Mes žinome, ko jie nori". Ir Putinas praėjo jau keletą tokių etapų, nuo Čečėnijos karo, ir žino, kas vyksta aplink sienas. Ir mes su juo sutarėme. Mes susitvarkysime su šia problema. Bet jei ribose kils sujudimas, būtina pasitelkti jungtinę ginkluotųjų pajėgų grupę, kurios pagrindas yra Baltarusijos kariuomenė", — sakė Lukašenka.

Anot jo, Minske ir Maskvoje "nei balsas, nei ranka, nei koja nesuvirpės, kad drauge apramintume visus, kas sujudės prie Sąjunginės valstybės vakarinės sienos".

Kaip pažymėjo Lukašenka, imdamasi atitinkamų veiksmų, Rusijos Federacija gelbėtų ne tik Baltarusiją, nes gali kilti grėsmė ir pačiai Rusijai.

Anot Baltarusijos vadovo, karinė grėsmė iš tiesų egzistuoja.

"Ir tai, kad aš jus dabar erzinu dėl šių tankų vikšrų Lenkijos ir Lietuvos teritorijose, taigi klausykite, mes nesame idiotai. Šalia Berlyno buvo amerikiečių F-16 [lėktuvai — Sputnik], na, ir tegul stovi ten. Bet ne, jie juos perkėlė čia — 15–20 minučių skrydžio iki mūsų teritorijos. Man, kaip vyriausiajam vadui, kyla klausimas. 18 lėktuvų. Neaišku, ką jie turi ant pakabos. Gal branduoliniai ginklai. Aš remiuosi blogiausiu variantu. Todėl aš turėjau sureaguoti", — sakė Lukašenka.