Landsbergis reikalauja kraujo – jei Baltarusijoje dar šiek tiek žmonių žūtų, tai nebūtų didelė tragedija ir pasitarnautų laisvei

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jei-b... 2020-08-24 00:42:00, skaitė 1714, komentavo 18

Landsbergis reikalauja kraujo – jei Baltarusijoje dar šiek tiek žmonių žūtų, tai nebūtų didelė tragedija ir pasitarnautų laisvei

Nuo šiol, be kitų titulų, ir Lietuvos krokodilu tituluojamas Vytautas Landsbergis.

Rupjūčio 23 d. renginiuose dalyvaudamas prezidentas, Žmonių partijos patriarchas Vytautas Landsbergis teig4, kad demokratiniai procesai Baltarusijoje jau yra prasidėję, o „dvasia panaši ir teikianti vilčių“.

Pasak patriarcho, „tie krokodilai negali viešpatauti dar 10 metų“.

„Demokratinis procesas yra prasidėjęs, tik jis turi katalizuotis į struktūras. Žmonės, kurie nori gyventi savarankiškai, turi išsirinkti savo vadovybę ir vietose, kur yra tik sąjūdžio grupės, turi išrinkti atstovus ir savo parlamentą“, – nurodė V. Landsbergis.

Tačiau, kad Baltarusijos laisvė ir demokratiėjimas būtų brandus, reikalinga daugiau aukų, negu yra iki šiol.

„Negalime ateiti ir už juos padaryti. Jie jau sudėję aukų, bet laisvė gali pareikalauti ir daugiau aukų. Be reikalo kai kurie gąsdina, kad, jei kai kurie žus, tai jau bus didelė tragedija. Didelė tragedija būna, kai žūsta dešimtys tūkstančių, o mes matėme labai daug kartų, kai žūdavo žmonės. Mes juos gerbiame, prisimename, bet visai nemanome, kad būtų buvę geriau, nebuvę nei sąjūdžio, nei nepriklausomybės, kad tik nebūtų dešimt žuvusiųjų. Taip nėra. Jei einama į kovą, tai kova kartais reikalauja aukų. Žalgirio mūšyje daug daugiau žuvo“, - atskleidė V. Landsbergis.

Žmonių partijos patriarchas prisipažino, kad Europos Sąjungos pozicija Baltarusijos atžvilgiu labai skysta.

„Vidutiniška reakcija Lietuvoje ir labai skysta Europos Sąjungoje. Jie bijo V. Putino. Jie dar negavo signalo, ar galima. Jie nėra savarankiški, deja. Pati Europa jau yra pažeistas regionas, kuris taikstosi prie imperatoriaus. Tai nėra gerai“, – į miltus Bendriją sumalė Lietuvos krokodilas.