D. Britanijos forume „Mumsnet“ įrašas – vyrai bando priversti moteris pasidaryti abortą

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/d-b... 2020-08-19 13:33:00, skaitė 1574, komentavo 2

D. Britanijos forume „Mumsnet“ įrašas – vyrai bando priversti moteris pasidaryti abortą

Rugpjūčio 10 dieną į tėvams skirtą internetinį puslapį „Mumsnet“ ieškodama pagalbos parašė moteris, kuri teigia, kad vyras reikalauja pasidaryti abortą. Jautrus pasakojimas sulaukė daugybės pasipiktinusių moterų žinučių, o vėliau „privatumo tikslais“buvo pašalintas puslapio administratoriaus.

Nuo šio įrašo pasirodymo internete, Negimusių vaikų apsaugos draugija (angl. Society for the Protection of Unborn Children, SPUC) suskaičiavo dešimt forumo puslapių, kupinų pagalbos ieškančių moterų, kurias jų vyrai verčia pasidaryti abortą.

Pagalbos ir priežiūros po aborto linijos (angl. Abortion Recovery Care and Helpline, ARCH) vadovė Louise Grant teigė: „Nors spaudimas pasidaryti abortą gali kilti iš šeimos narių, draugų ar net sveikatos priežiūros specialistų, pastebime, kad dažniausiai jis ateina iš vyrų. Dėl to visuomenės pareiga yra pripažinti, kad abortas yra viena iš smurto šeimoje formų. D. Britanijoje mes stebime abejingumą ir tylų pritarimą šiai smurto formai. Turime dėti didesnes pastangas tam, kad apsaugotume moteris ir jos netaptų tokio elgesio aukomis.“

Anonimė 35-erių moteris, prieš kelias dienas pasidalinusi savo istorija „Mumsnet“ forume, papasakojo, kad jos vyras, su kuriuo santuokoje praleido dvejus metus, bando priversti ją nutraukti jų dar negimusio kūdikio gyvybę. Vyras pasakė besilaukiančiai žmonai, kad jei ji nepasidarys aborto, jis niekada negalės jai atleisti.

„Esu nėščia 35-erių metų moteris, ir nors ši žinia netikėta, noriu kūdikį auginti. Tuo tarpu mano vyras sako, kad nėra pasiruošęs vaikams ir nori nutraukti nėštumą.

Tai mane gniuždo… Aš jį myliu. Nenoriu taip pasielgti, bet nenoriu ir jo prarasti.

Jis sako, kad jei pasiliksiu kūdikį, mūsų santykiai amžiams bus sugadinti ir jis nesugebės man atleisti už tai, kad atėmiau iš jo galimybę nuspręsti. Jis sako, kad neteisinga, jog sprendimas yra tik mano vienos rankose…

Ką daryti? Man taip liūdna ir negaliu nustoti verkusi… Prieš dešimt metų mano buvęs partneris privertė mane pasidaryti abortą prieš mano valią ir kaltė nesiliauja manęs persekiojusi. Negaliu patikėti, kad tai vyksta ir vėl…“

Priverstinis abortas D. Britanijoje dažnas

ARCH vadovė L. Grant teigia: „Šios moters istorijai pasirodžius internete, pasipylė ir kitų moterų, ieškančių pagalbos dėl patiriamo spaudimo pasidaryti abortą, komentarai. Visur atsispindi ta pati skaudi žinutė. Viena moteris rašo: „mano vyras buvo pasibaisėjęs ir reikalavo, kad nutraukčiau nėštumą“, kita nuogąstauja, kad „partneris mane paliks, jei nepasidarysiu aborto“. Dar kita guodžiasi: „mano vaikinas verčia mane darytis abortą“.

Nuomonių tyrimo agentūros „D-Cyfor“ atliktas tyrimas neseniai atskleidė, kad viena iš septynių D. Britanijos gyventojų moterų buvo verčiama pasidaryti abortą. Ekspertai taip pat paragino D. Britanijos sveikatos priežiūros specialistus būti akylus aiškinantis galimai patiriamą prievartą po pasirodžiusio tyrimo, kurio duomenimis ketvirtadalis amerikiečių moterų patyrė spaudimą dėl aborto sprendimo, o pats tyrimas apibūdino prievartą kaip „dažną“.

J. Grant pridūrė: „Širdį draskanti tikrovė yra tokia, kad dauguma moterų sprendimą dėl aborto priima veikiamos vienokio ar kitokio spaudimo ar prievartos, daugelis tuo metu net nesuvokia, kas tą spaudimą naudoja“.

Šaltinis: Explosive Mumsnet post reveals how UK men are trying to force women to have abortions

Vertimas © 2020, Laisvos Visuomenės Institutas.