Viačeslavas Titovas apskundė Lietuvą Jungtinėms Tautoms

Autorius: Stanislovas Tomas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-08-12 15:38:00, skaitė 1895, komentavo 71

Viačeslavas Titovas apskundė Lietuvą Jungtinėms Tautoms

Turiu garbę pranešti, kad šiandien (7538-08-11 d., LDiena.lt pastaba) p. Viačeslavas Titovas apskundė Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetui savo baudžiamąją bylą, kurioje jis nubaustas 10 000 € bauda ir du kartus nušalintas iš Klaipėdos miesto tarybos už tai, kad pasisakė prieš atminimo lentą nacių nusikaltėliui Adolfui Ramanauskui (pravardė: Vanagas).

Davęs priesaiką, pasibaigiančią žodžiais "Šlovė Adolfui Hitleriui", nuo 1941-06-22 iki rugpjūčio (galimai ir ilgiau) Adolfas Ramanauskas vadovavo Lietuvos nacionalsocialistų ("tautinio darbo") bataliono Druskininkų kuopai ir organizavo masinius nusikaltimus prieš Žmoniją: žudė žydus ir net vaikus vien dėl jų plaukų spalvos. 

Lietuvos žydų asociacija Tel Avive apibūdiną šį nacių nusikaltėlį kaip "vieną žiauriausių to meto žudikų". Holokausto mokslininkai prie jo nuotraukų rašo: "Žudikas Ramanauskas ir jo gauja, dalis Alytaus žydų žudikų", "Karininkas Adolfas Ramanauskas – žiaurus žudikas, vienas pagrindinių žydų žudikų Druskininkuose, Merkinėje, Butrimonyse, Jėznyje ir kitose vietovėse."

Archyvuose nėra duomenų, kad nacių nusikaltėlis kada nors būtų atsisakęs priesaikos, pasibaigiančios žodžiais "Šlovė Adolfui Hitleriui", kad būtų šią priesaiką sulaužęs.

Mokslininkų vertinimais nuo 1941 iki 1957 m. nacių nusikaltėlis Adolfas Ramanauskas nužudė apie 9 000 nekaltų žmonių. Deja, per pastaruosius 30 metų Lietuvoje tapo madinga garbinti Adolfo Hitlerio bendrininkus.

Viačeslavui Titovui atstovauja Rusijoje registruotas advokatas prof. Stanislovas Tomas.

Paryžiaus Sorbonos universiteto daktaras Stanislovas Tomas šiuo metu yra antroje vietoje pasaulyje pagal laimėtų nekolektyvinių bylų skaičių Jungtinių Tautų teisminiuose komitetuose.

Šiuo metu Lietuvos piliečiai gali skųstis į 4 JTO teisminius komitetus: Žmogaus teisių komitetas, Moterų teisių komitetas, Neįgaliųjų teisių komitetas ir į Priverstinių dingimų komitetą. Jungtinėms Tautoms galima skųsti Aukščiausiojo, Vyriausiojo administracinio ir Konstitucinio teismų sprendimus. Terminas yra 5 metai. Jeigu asmuo pralaimėjo Europos žmogaus teisių teisme, terminas yra 3 metai.

Pagarbiai
--
Prof. Dr. Stanislovas TOMAS, PhD (Sorbonne), LLM, DEA, MA, LLB, BA
Rusijos užsienio advokatas Izraelyje
WhatsApp: +370 608 77507