Italijos tragedija: tušti pliažai, nelegalūs imigrantai, plėšiantys turistus, ir jų atvežti koronavirusai (apžvalga)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-08-10 14:56:00, skaitė 1354, komentavo 3

Italijos tragedija: tušti pliažai, nelegalūs imigrantai, plėšiantys turistus, ir jų atvežti  koronavirusai (apžvalga)

Vien per paskutinę liepos savaitę į Italiją atplaukė 11 000 nelegalių imigrantų. Pusė iš jų atvyko iš Tuniso ir yra šios šalies piliečiai. Italija į ES kreipėsi pagalbos ir pranešė apie koronaviruso plitimą.

Lampedūzos, esančios už 138 km nuo Tuniso, stovykla perpildyta, vietoj 95 migrantų čia jų buvo 1000. Birželio mėnesį saloje buvo surengtas referendumas dėl šios stovyklos uždarymo. 900 balsavo už uždarymą, o 4 prieš.

Kairioji Italijos valdžia ėmė šimtus migrantų perkėlinėti iš Lampedūzos į Siciliją ir žemyninę Italiją.

http://www.pi-news.net/2020/08/corona-rotes-kreuz-warnt-vor-neuer-massenmigration/

Nelegalių imigrantų pretenzijos „Duokite mums darbą ir namą“

Tokias pretenzijas Il Giornale išgirdo iš migrantų Lampedūzos saloje. Atėjūnas iš Libijos sako: „Aš laukiu, kad Italijos vyriausybė duos man namą ir darbo. Aš sulauksiu galutinio sprendimo ir imsiu mokytis jūsų kalbos“.

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/pretese-degli-immigrati-clandestini-dateci-lavoro-e-casa-1881859.html

Italijos vyriausybė finansuoja imigrantus, o šie eina plėšti turistų

Alasio, yra vienas iš Ligurijos Rivjeros brangakmenių, kur grupė imigrantų iš Kot d`Ivuaro (Dramblio kaulo kranto) plėšia turistus. Septynių negrų gauja, nuo 18 ik 22 metų, buvo sulaikyta ir uždaryta į kalėjimus. Kai kurie jau turėjo teistumus už muštynes, plėšimus. Jie nusižiūrėdavo auką ir ją apiplėšdavo. Dalis pagrobtų daiktų buvo atrasta jų viešbučių numeriuose. Apiplėšimo metu banditai aukas sumušdavo. Šiuo metu policija ištyrė tris apiplėšimus, dar du apiplėšimai yra tiriami. Il Giornale pažymi, kad visi šie „atostogautojai“ yra išlaikomi Italijos valdžios. Tokiu būdu apiplėšimus finansuoja valdžia. Tai puiki vizitinė kortelė atvykstantiems ilsėtis į Italiją.

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/governo-finanzia-immigrati-rapinare-i-turisti-1881858.html

Jesolo (Veneto regionas) kurorto tragedija

Vietinės turizmo gentūros praneša, kad turistai atsisako atvykti į Jesola miesto pliažus, nes čia atkelti nelegalūs imigrantai, iš kurių 42 užkrėsti COVID-19. Paprastai šioje Veneto pakrantėje daugiau užsieniečių, negu vietinių poilsiautojų. Jūros pakrantėje daug prestižinių viešbučių. Greta jų buvo atidarytas Raudonojo Kryžiaus migrantų centras. Pastarosiomis dienomis čia užregistruoti tarp migrantų koronaviruso susirgimai. Dabar turistais atsisako čia poilsiauti ir pliažai tušti.

Liepos mėnesį čia buvo nustatyti covid teigiami 42 migrantai ir dar 12 jų vaikai. Be to šiame Raudonojo kryžiaus viešbutyje kilo riaušės, nes migrantai nenori laikytis karantino taistyklių.

Vardan prieglobsčio prašytojų teisių, aukojamos teisės tūkstančių žmonių, kurie gyvena ir dirba šiame regione, moka mokesčius.

„Visos politinės Jesolo partijos dabar pasisako, kad politinio prieglobsčio prašytojai būtų nedelsiant išvyti iš jų miesto, rašoma Il Giornale.

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/disperazione-turismo-jesolo-siamo-subissati-disdette-1881878.html

Italija nebegali sukontroliuoti COVID-19 apkrėstų nelegalių imigrantų

Il Giornale vakar pranešė apie dar 20 covid teigiamų migrantų Matera mieste. Kai kurie jų pabėgo iš priėmimo centro. Tai dar vienas užkrėstų migrantų pabėgimo atvejis. Kiek anksčiau buvo užfiksuoti 42 COVID-19 teigiami nelegalai iš Bengalijos, kurie buvo Irsina (Matera provincija), o taip pat Ferandinoje (Matera provincija). Praėjusį šeštadienį į Siciliją iš Lampedūzos pervežta 100 migrantų iš Tuniso, tarp kurių mažiausiai 20 apsikrėtusių. 25 tunisiečių iš Ferrandinos centro rugpjūčio 5 dieną pabėgo, o 6 dieną pabėgo dar dešimt. Nelegalų pabėgimo metu nukentėjo teisėsaugos darbuotojai. Vienas karabinierius buvo sužeistas ir hospitalizuotas.

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/matera-20-migranti-positivi-covid-fuggono-centro-accoglienza-1881932.html