Valdžios idiotizmas

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/valdzios-id... 2015-08-18 14:19:00, skaitė 3831, komentavo 0

Valdžios idiotizmas

Idiotas (ἰδιώτης) – Senovės Graikijoje žmogus, kuris gyvena atsiskyręs nuo polio visuomenės, nedalyvauja polio demokratiniame gyvenime. Ar mūsų valdžia elgiasi kitaip? Ar supranta, kaip gyvena piliečiai?

photo_for_gallery_1_48633088

Dienraštis „Respublika“ šiandien rašo: „R.Šadžius Graikijai negaili milijonų“ ir komentuoja siekį remti Graikiją nualintų Lietuvos piliečių sąskaita: http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/rsadzius_graikijai_negaili_milijonu/

„Finansų ministras Rimantas Šadžius džiūgauja – lietuviams Graikijos gelbėjimas papildomai nekainuos. Užteks ir 327,2 milijono eurų, – ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“.

Vakar ponas Šadžius nuramino išsigandusius tautiečius, kad papildomai atverti piniginės vargšams krizės kamuojamiems ir kelis kartus daugiau už mus uždirbantiems graikams nereikės. Užteks ir 327,2 milijono eurų, kuriuos per kelis kartus privalome įmokėti į Europos stabilumo mechanizmo fondą. Todėl visi mūsų šalies pensininkai gali ramiai gyventi ir laukti, kol kitąmet net 6 eurais pakils jų pensijos. Beje, ponas Šadžius galėtų ne tik savus raminti, bet ir iš kitų pasimokyti. Štai Vokietija sugeba viena ranka duoti Graikijai, o kita iš jos imti. Ponia Angela Merkel iš Graikijos krizės sugebėjo gauti 100 mlrd. eurų vertės pelno. Mokykitės, Šadžiau, mokykitės.“

Valdžios veiklos idiotizmą patvirtina Eurostato viešai pateikiami duomenys. Štai, kaip mes atrodome, su „vargstančiais“ graikais palyginus, kuriuos mūsų valdžia nutarė finansiškai remti, o mus, Lietuvos gyventojus ir toliau smaugti:

Valstybė Gyventojų skaičius,milijonai BVP vienamgyventojui Minimalus atlyginimas Vidutinė pensija

Lietuva

2,9

12400

325

473 *

Graikija

10,8

16300

689

1625

* Man, prisipažinsiu, mįslė, iš kur Lietuvoje atsirado tokia didelė vidutinė pensija? Bet, kaip sakė Otto fon Bismarkas „Yra trys melo rūšys: melas, didelis melas ir statistika“.

Šauksmas