Nesolidu komentuoti pramanus, esą Lietuvos ambasada buvo vienas perversmo Ukrainoje finansavimo šaltinių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nesol... 2020-08-06 11:47:00, skaitė 1135, komentavo 5

Nesolidu komentuoti pramanus, esą Lietuvos ambasada buvo vienas perversmo Ukrainoje finansavimo šaltinių

Orumo revoliucijos Kijeve akimirka. Violetiniame kvadrate Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos departamento atstovė atskleidė, kad informacija, esą Lietuvos ambasada buvo vienas finansavimo šaltinių smurtinio perversmo Ukrainoje metu, tėra pramanai.

Kaip jau buvo skelbta, liepos 21 d. buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Davidas Žvanija kreipėsi į šalies generalinę prokurorę Iriną Venediktovą ir pareiškė, jog, mainais į jam suteiktą saugumą, liudys apie 2014 m. įvykius, kai Maidano protestai buvo panaudoti tam, kad valdžią šalyje užimtų prezidentas Petro Porošenka, Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksandras Turčinovas, premjeras Arsenijus Jaceniukas ir Kijevo meras Vitalijus Kličko.

Savo kreipimąsi D. Žvanija perdavė amerikietišku kanalu YouTube, jį netrukus plačiai išplatino Ukrainos žinių tarnybos.

D. Žvanija akcentavo, kad vienas išorinių Maidano finansavimo šaltinių buvo Lietuvos ambasada, „kuri tiekė pinigus ir ginklus“.

Lietuvoje apie šį įvykį valstybinė bei nepriklausoma užsakomoji komercinė žiniasklaida nieko nepranešė.

Tačiau paaiškėjo, kad kai kurie minėtos Lietuvos žiniasklaidos atstovai kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją. Tiesa, kažkodėl, šie žiniasklaidos atstovai ir apie tai niekur nieko nepaskelbė, kokią informacija jiems pateikė ministerija.

Ištraukos iš rugpjūčio 4 d. ekspertai.eu laidos „Aktualus skambutis“, kuriame ministerijos atstovė atskleidė, kad viską ką pasakė D. Žvanija tėra prasimanymai, todėl ministerija nieko ir nekomentuoja, nes komentuoti būtų nesolidu.

P. S.



Ekspertai.eu primena, kad Lietuva remia Ukrainą ne tik finansais ir karinėmis priemonėmis, bet taip pat komandiruoja daug specialistų ir politikų, kurie padeda mūsų kaimynui geriau įveikti korupciją, sparčiau artėti prie vakarietiškos kultūros ir integruotis į Europos Sąjungą bei NATO.

O oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija Jonas Ohmanas valstybinio transliuotojo eteryje yra informavęs, kad ukrainiečiai kare su Rusija stengiasi žudyti pirmiausia būtent rusų tautybės žmones.

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „PressJazz TV“ kanale.

grau.jpg