R. Karoblis: braškame kartu su sąjungininkais kartu ir sunkiai telpame

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/rkaro... 2020-08-04 23:10:00, skaitė 1153, komentavo 8

R. Karoblis: braškame kartu su sąjungininkais kartu ir sunkiai telpame

R. Karoblis.

Lietuvoje turėtų būti kuriamas dar vienas karinis poligonas, siekiant dar geriau atgrasyti Rusiją.

„Lietuvos kariuomenei ir NATO sąjungininkams stingant erdvės karinėms pratyboms, svarstoma įkurti naują karinį poligoną vakarų Lietuvoje“, - pasakė Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Jo teigimu, šiuo metu Pabradės poligono Jungtinių Valstijų (JAV) ir NATO priešakinių pajėgų pratyboms užtenka, bet „Lietuvos kariuomenės pratybų sąskaita“, kuri turi išsitekti mažesnėse teritorijose.

Todėl artimiausioje perspektyvoje numatyta daugiau investuoti į Pabradės, Ruklos poligonus.

„Dabar atliekama studija ir dėl dar vieno nemažo poligono Lietuvoje, kuris yra tiesiog reikalingas dėl tų iššūkių, kuriuos pabandžiau apibūdinti – braškame kartu su sąjungininkais kartu ir sunkiai telpame“, – valstybiniam transliuotojui pasakė ministras.

Anot jo, renkantis vietą poligonui, atsižvelgiama į per pastaruosius metus sustiprintą Lietuvos kariuomenės buvimą vakarų Lietuvoje ir į situaciją kaimyninės Rusijos Kaliningrado srityje.

„Žinant ir stiprėjančias Rusijos kariuomenės pajėgas Kaliningrade, tai ieškoma galimybių būtent vakarų Lietuvoje, kad būtų tolygesnis treniravimosi vietų paskirstymas, nes šiuo metu yra koncentruota iš esmės Rukloje, Kazlų Rūdoje ir, aišku savaime, Pabradėje. Tad reikėtų plačiau paskleisti“, - atskleidė R. Karoblis.