Briuselis: kaip sunku dalinti neuždirbtus pinigus. Orbano ir AfD pozicija

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-07-20 20:56:00, skaitė 1079, komentavo 1

Briuselis: kaip sunku dalinti neuždirbtus pinigus. Orbano ir AfD pozicija

Sunku dalinti neuždirbtus pinigus, kuriuos žadama lieti ant ES tam, kad realizuoti paskutinį COVID-19 blefo sumanytojų tikslą, praskolinti ES valstybes, o laikui bėgant pervesti šių valstybių turtą į pasaulio pinigų šeimininkų balansus. Tokį COVID-19 „pandemijos“ sumanytojų planą gegužę aprašė vokiečių profesorius E.Hamer. Jo nuomone, „ES centralizacija tęsiama padedant koronai. Net krachas panaudojamas. Italija, Ispanija ir Prancūzija vis tiek jau buvo bankrutavusios ir dabar nori finansuoti savo biudžetą ES dovanomis, pretekstu būsimos rekonstrukcijos Vokietijos sąskaita. Taigi koronos krizė tiko ne tik kai kuriems pasaulio veikėjams, ji netgi, gali būti, buvo jiems naudinga. (…) Po koronos krizės ateis didžiausia pasaulinė ekonomikos depresija, į kurią atves stambiojo kapitalo ir politikos panikieriai sustabdę viso pasaulio ekonomiką.“

Sugužėjusios į Briuselį marionetės, prieš pradėdamos melstis Mamonai, badėsi ir alkūnėmis, ir ragais. Juk reikia suvaidinti prieš ES publiką, kad jie dirbą, kažką lemia. Būtų viskas vyktų taip sklandžiai, jei ne tos Vyšegrado šalys Vengrija ir Lenkija, vis dar svajojančios apie savo šalių suvereniteto trupinius, nenorinčios susinaikinti su „pabėgėliais“. Juk dėl ES tautų suicido vyksta kalba, ne dėl kokios tai teisės viršenybės Vengrijoje. Dar ir faktiniai bankrotai Italija, Ispanija, Prancūziją, turinčios iki 140 procentų BVP suverenių skolų. Jos gi ir toliau nori tratinti pinigus. Ypač milijonų sukauptų „pabėgėlių“ išlaikymui. Jos neprieštarauja „teisės viršenybei“, „ES vertybėms“, todėl gaus pinigų, bet nenori, kad jų tratinimą kas kontroliuotų. Tokios jų vietinės mafijos taisyklės.

Briuselis: kaip sunku dalinti neuždirbtus pinigus. Orbano ir AfD pozicija

ES derybos dėl 1,8 trilijonų eurų ištraininimo sekmadienį nebuvo baigtos

Dauguma šalių vadovų stengėsi derybas dėl septynių metų biudžeto ir koronaviruso paramos fondo pakreipti savo šalims naudinga linkme. Išimtis – Vokietijos vadovė Angela Merkel.

Vokietijos kanclerė ir toliau kenkia Vokietijai, „nukreipia šalį į finansinę bedugnę“. Taip derybas Briuselyje komentavo AfD partijos pavaduotojas S.Bradneris. Jis ironizavo, kad ketinimas sieti ES pinigų skirstymą su „teisės viršenybe“ gali būti nepalankus Vokietijai, „kuri nesilaiko konstitucijos reikalavimų“, todėl, gali būti, „jai bus sunku gauti bet kokias lėšas iš ES.“ Šis teisinio vertinimo („teisės viršenybės“) mechanizmas, politiko nuomone, yra sugalvotas, kad tikslingai bausti „nepatogias valstybes, ypač tas, kurios neperėmė Merkel pabėgėlių beprotybės“.

Briuselis: kaip sunku dalinti neuždirbtus pinigus. Orbano ir AfD pozicija

Derybininkų centriniu klausimu praėjusį sekmadienį buvo 750 milijardų pasidalinimas. Iš pradžių buvo numatoma padalinti 500 milijardų grantų pavidalu. Tarybos pirmininkas Šarlis Mišelis pasiūlė išdalinti 450 milijardų. Merkel su Makronu norėjo, kad grantų būtų mažiau nei 450 milijardų, rašoma die Welt.

Olandija, Danija, Austrija ir Švedija, palaikomos Suomijos, reikalauja, kad koronavirusinės paramos (rekonstrukcijos) fondą sudarytų 350 milijardų grantų ir 350 milijardų kreditų. Italija, Ispanija, Prancūzija ir Vokietija siūlo išdalinti 400 milijardų grantų pavidalu.

Sugalvota per pinigų dalybas nubausti Vengriją ir Lenkiją, kurios nepriiminėjo „pabėgėlių“. Tai pavadinta „teisės viršenybės principo“ pažeidimu.

Marko Riutte kaltinimus Viktoras Orbanas pavadino nepriimtinais

Dėl Olandijos premjero Marko Riutte pretenzijų Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas žurnalistams sekmadienį pasakė: „Aš nežinau, kokia priežastis to, kad Olandijos premjeras neapkenčia manęs ar Vengrijos. Jis leido suprasti, kad Vengrija, jo požiūriu, negerbia įstatymo viršenybės ir turi būti nubausta finansiškai. Tai nepriimtina“.

„Svarbu, kad pinigus gautų tie, kuriems jie reikalingi. Konfliktas dėl išmokų koronos fondo buvo iš esmės ginču tarp olandų ir italų“, - pasakė Orbanas. Šiame ginče jis palaikė Italijos pusę.

Neuždirbtų pinigų dalybos bus tęsiamos. Tikslas – iškąsti kuo gilesnę duobę, iš kurios ES negalėtų išsikapstyti ir per 30 metų. Finansinis ES krachas neišvengiamas. Neaišku tik kada jis įvyks.

Nuorodos: