NATO PA komiteto nariai perspėti: be Amerikos lyderystės Europa bus neutralizuota

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nato-... 2020-07-16 12:23:00, skaitė 1050, komentavo 9

NATO PA komiteto nariai perspėti: be Amerikos lyderystės Europa bus neutralizuota

Žmonių partijos atstovė, Europos Parlamento narė, EP delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje (PA) narė Rasa Juknevičienė liepos 14 d. NATO PA Politikos komiteto virtualiame posėdyje pranešė, kad Europos Sąjunga išlaikė solidarumo egzaminą, susijusį su pasaulį užklupusia koronaviruso pandemija.

https://youtu.be/hihYNBDH-XQ

Komiteto posėdyje, pirmą kartą organizuotame virtualiai, buvo svarstomos dvi ataskaitos – COVID-19 poveikis transatlantiniam saugumui ir Kinijos vaidmuo.

„Pandemija įnešė naujų aspektų į saugumo aplinką, žinoma, kad jos nepagerino. Europos Sąjunga patyrė solidarumo ir institucinį išbandymą. Pirma savaitė buvo ypač sunki, tačiau tolimesni veiksmai parodė, kad solidarumo egzaminą ES išlaikė“, - atskleidė R. Juknevičienė.

Moteris taip pat teigė, kad „šiandien, kai transatlantinį ryšį reikia saugoti, kaip niekada, ši asamblėja įgauna ypatingą prasmę ir vertę“.

R. Juknevičienė taip pat iškėlė klausimą dėl Kinijos, kaip iškilusio didžiausio šių dienų iššūkio, mat ES ir JAV kol kas turi kiek skirtingus santykius, ES užima stebėtojo vaidmenį.

„Apie vienybę ir žmogaus teises Europa visada mielai postringavo. Tačiau be Amerikos lyderystės Europa bus neutralizuota ir galiausiai taps Rusijos ir Kinijos dominuojamos Eurazijos vakarine atšaka“, - perspėjo Landsbergių bendruomenės aktyvystė.

„Mažai kas abejoja, kad Kinija yra grėsmė Vakarų demokratijoms. Tačiau klausimas išlieka, kaip surasti vieningą atsako strategiją?“, - atvirą klausimą susirinkusiems NATO PA komiteto nariams uždavė R. Juknevičienė.