Per 3min: kada LIEPOS 4-oji Lietuvoje pagaliau taps JAV-ų vėliavos diena?! 7538-06-04

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://youtu.be/LqvdJFyQSTA... 2020-07-05 13:52:00, skaitė 1250, komentavo 11

Per 3min: kada LIEPOS 4-oji Lietuvoje pagaliau taps JAV-ų vėliavos diena?! 7538-06-04

Kaip mes atmestinai ir netikusiai pasitinkame svarbiausios Lietuvos partnerės, globėjos ir gynėjos nuo puolančio okupanto ruso - Jungtinių Amerikos Valstybių Nepriklausomybės dieną!

Kas už viso to slypi? Kokiais provokacijų ir informacinių-mentalinių diversijų ženklais nužymėta mūsų pafrontės zona?

https://youtu.be/LqvdJFyQSTA

Begalinis dėkui gerbiamam LTSR muzikologijos profesoriui, nusipelniusiam marksizmo estetikos dėstytojui, Aukščiausiojo TSRS Sovieto deputatui, Lietuvos Respublikos Prezidentui de facto, Gabrieliaus seneliui - Vytautui Landsbergiui, kad jis vienintelis iš tokio svarumo moralinių autoritetų nedviprasmiškai visos Lietuvos vardu padėkojo Jungtinėms Amerikos Valstybėms. AČIŪ, VYTAUTAI!

Vytautas Landsbergis

LIEPOS KETVIRTOJI

Tai Jungtinių Amerikos Valstijų šventės diena. Ir mes turime ką prisiminti.

Prieš 28-erius metus liepos ketvirtąją į Klaipėdos uostą oficialiai – draugiško valstybės vizito – įplaukė amerikiečių karo laivyno fregata „Hawes“. Pirmąkart istorijoje, tad Lietuva buvo verta. Dalyvavau.

Jau buvo prasidėję derybos su gimstančia demokratine Rusija dėl jos kariuomenės išvedimo. O kariški jų pasieniečiai ir laivai nebesipainiojo. Sulaukėm draugiško galingo svečio iš už Atlanto. Vėrėsi naujos erdvės. Naujieji Lietuvos laikai, nors vakar dar buvo kitaip.

Dar nebuvo nudžiūvęs Medininkų kraujas. JAV prezidento asmeniškai atsiųstas karo chirurgas gelbėjo Tomo Šerno gyvybę. Ir dabar atsiuntė, šventinei ceremonijai, Amerikos karo laivą.

Lietuvių gyvybės svarbios. Žinokite, nesate visų užmirštas užkampis.

Lietuvos laisvė — svarbi.