Rasa Balockaitė. Va pagaliau radom kaip įprasminti Lukiškių aikštę

Autorius: Rasa Balockaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/rasa.... 2020-06-22 15:43:00, skaitė 1214, komentavo 7

Rasa Balockaitė. Va pagaliau radom kaip įprasminti Lukiškių aikštę

Aš tai siūlau taip - padaryt bobų pliažą, suprantat, kad moterims būtų safe space, ir jokių ten male gaze, body shaming, nusimetei staniką bei triusikus ir emancipavaisi tiesiog čia ir dabar, prieš buvusio KGB pastato langus - taip, gyvenimas ir gyvybė ir geismas triumfuoja, tauta gyvybinga ir nepalaužta, nereikia čia to aukos vaidmens, sveikas gražus seksualus moters kūnas, natūralus toksai, geriausias paminklas kovoms už Nepriklausomybę. Be to, universalus ir apolitiškas, patrauklus visoms pusėms - ir kairiesiems ir dešiniesiems.

Dar skaitau reikia leisti boboms paprekiaut trikotažu, smulkia bižuterija ir galanterija - čia būtų toks kaip ir smulkaus verslo skatinimas bei moterų horizontalūs tarpusavio solidarumo tinklai, nu įgalinimas toksai, suprantat. Neapmokestinant, savaime suprantama. Laisva ekonominė zona.

Vyrus irgi būtų galima įleisti, bet ne visus o tik tuos, kur atneštų maisto ir atsigerti - Žinai Karši čeburiekai, Šaltas alus - nes ar moterys pačios gali tokį darbą dirbti? Kažkaip nežinau. Su akidangčiais galėtų vaikščioti, kaip arkliai. Idealiu atveju išdurt akis, bet gal nehumaniška kažkaip.

Taip pat laukiu panašios iniciatyvos Laisvės alėjoje, galėtų būti toje vietoje prieš savivaldybę ir muzikinį teatrą, žinai, Kalantos memorialą ir Vytauto paminklą galima kitur patraukt - nors vapšė kai pagalvoji, va, patriarchatas ant patriarchato, kiek galima tų diedų, vien tik žemina moteris einančias per Laisvės alėją ir primena vyrų dominavimą bei moterų sobordinuotą padėtį, kaip sako feministės - aš tai neturėjau galimybės, man tai niekas nesudarė sąlygų ateit ir susideginti - žinai, male privilege, ateini ir susidegini, ir žiek, pist ir paminklas jau tau yra.

Žodžiu laukiu bobų pliažo Kauno muzikinio teatro sodelyje, einu ieškot maudymkės, aj, palauk, patriarchalinis kažkoks moters kūno suvaržymas, vyrai tai gali plikom krūtinėm vaikščiot, o mes moterys priverstos pirkti visokius ten brangius ir nepatogius maudymukus. Va, suorganizuosim stanikų deginimo akciją.

O tai, kai faina bus.