Įvardyta, kas padėjo išvengti skaudesnių audros padarinių Vilniuje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-06-09 15:38:00, skaitė 788, komentavo 0

Įvardyta, kas padėjo išvengti skaudesnių audros padarinių Vilniuje

Tvarkymo darbai buvo atliekami visą naktį, kelias artimiausias valandas miesto gatvės bus toliau šluojamos nuo smėlio ir žvyro sąnašų, o vėliau bus tvarkomos atsivėrusios nuošliaužos

VILNIUS, birželio 9 — Sputnik. Preliminariais vertinimais, pirmadienio vakare ir naktį Vilniuje kritulių kiekis pasiekė beveik stichinio reiškinio ribą (daugiau nei 50 mm kritulių per mažiau nei 12 valandų), pranešė Vilniaus miesto savivaldybės spaudos tarnyba.

Liūtis nuo šlaitų nuplovė nušienautą žolę ir kartu su gruntu sunešė ant gatvių važiuojamosios dalies, dėl to užsikimšo lietaus nuotekų sistemos grotelės ir kai kuriose gatvėse pradėjo kauptis vanduo.

"Laikinai buvo apsunkintas pravažiavimas kai kuriose svarbiose miesto arterijose: T. Narbuto g. buvo paplautas šlaitas — kartu su augaliniu sluoksniu ant gatvės paviršiaus nuslinko nemaža grunto atkarpa; Kareivių-Žirmūnų ir Kareivių-Verkių g., kur vykdomi žemės kasimo darbai, lietus paplovė gruntą ir užnešė žemiau buvusią Žirmūnų gatvės dalį; dėl ribotų lietaus vandens nuvedimo galimybių buvo laikinai užlieta Antakalnio gatvė, vandens srautai persiliejo į P. Vileišio gatvę ir paplovė upės krantą", — rašoma pranešime.

Miestą prižiūrinčios tarnybos prevenciškai budėjo mieste, šalino vėtros išlaužytus medžius, valė užneštas lietaus surinkimo groteles. Tvarkymo darbai buvo atliekami visą naktį, kelias artimiausias valandas sostinės gatvės bus toliau šluojamos nuo smėlio ir žvyro sąnašų, o vėliau bus tvarkomos atsivėrusios nuošliaužos.

Pasak lietaus nuotekų tvarkymą Vilniaus mieste organizuojančios UAB "Grinda" direktoriaus Kęstučio Vaicekiūčio, užtvindymų prevencija — pavasarinis vamzdynų valymas — gerokai sumažino liūtės padarinius, dėl ko kritinė žala Vilniaus infrastruktūrai nebuvo padaryta.

Jis pažymėjo, kad liūtis dar kartą parodė pagrindines problemines sostinės vietas, kuriose šiuo metu labiausiai trūksta lietaus nuotekų surinkimo pajėgumų.