Nustokit vaidinti neįgalų pajacą, prezidente G. Nausėda, – jau metas kibti į darbus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nustok... 2020-06-04 20:22:00, skaitė 1027, komentavo 1

Nustokit vaidinti neįgalų pajacą, prezidente G. Nausėda, – jau metas kibti į darbus

Nuotr. prezidentas.lt

Lietuvoje su didžiąja (politine) korupcija per 30 nepriklausomybės metų pavyko nuveikti lygiai tiek, kiek pavyko pastatyti nacionalinį stadioną Vilniuje.

Ne išimtis šioje kovos su korupcija srityje ir Gerovės valstybės kūrėjas, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Visa šio vyriškio kova už gerovę ir prieš korupciją susideda iš naftalininių, pigių viešųjų ryšių agentūrų sukurtų komsomoliškų šūkių.

Birželio 4 d. valstybės lyderis viešai konsultacijai pateikė dar vieną unitazo skylės vertą kūrinėlį – „naujos redakcijos Korupcijos prevencijos įstatymo projektą ir susijusių įstatymų pakeitimus, kuriais siekiama spręsti įsisenėjusias korupcijos problemas ir sukurti šalyje korupcijai atsparesnę aplinką“.

„Skaidrus ir efektyvus valstybės lėšų panaudojimas dar aktualesnis tampa ekonomikos nuosmukio laikotarpiu. Siekiant proveržio šioje srityje, būtina valstybės lygmeniu formuoti korupcijos prevencijos strategiją, aiškiau apibrėžti atskirų korupcijos prevencijos subjektų vaidmenį ir pareigas bei sistemingai taikyti korupcijos prevencijos priemones“, - pasakė G. Nausėda.

Prezidentūroje vykusioje apskritojo stalo diskusijoje susirinko įspūdinga „antikorupcininkų“ kompanija – dalyvavo STT direktorius Žydrūnas Bartkus ir Korupcijos prevencijos valdybos viršininkė Rūta Kaziliūnaitė, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ričardas Juška, asociacijos „Investors’ Forum“ direktorė Rūta Skyrienė, nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas, Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė, Vyriausybės kanceliarijos patarėjas Audrius Kasinskas ir viešosios įstaigos „Stebėsenos ir prognozių agentūra“ direktorius Vidas Danielius.

„Buvo pristatyti prezidento planai pertvarkyti korupcijos prevencijos sistemą“, - skelbiama prezidentūros pranešime visuomenei „Prezidentas teikia viešai konsultacijai Korupcijos prevencijos įstatymo projektą“.

Informuojama, kad „naujos redakcijos Korupcijos prevencijos įstatymo projektas, parengtas kartu su STT, išplečia viešojo sektoriaus subjektų, kurie taiko ir vykdo korupcijos prevencijos priemones, ratą“.

„Taip pat skatinamas savanoriškas privataus sektoriaus subjektų įsitraukimas“, - įsitikinęs G. Nausėda.

Teigiama, kad „esminis korupcijos prevencijos sistemos pertvarkos tikslas – užtikrinti, kad ji būtų skaidresnė, atviresnė visuomenei ir prisidėtų gerinant administracinių bei viešųjų paslaugų prieinamumą ir kokybę“, o „siekiant didesnio antikorupcinio sąmoningumo, numatyta daugiau dėmesio skirti minkštųjų korupcijos prevencijos priemonių taikymui – informavimui, mokymams, etikos ir elgesio taisyklėms“.

„Prezidentas tikisi, kad vieša konsultacija dėl naujos redakcijos Korupcijos prevencijos įstatymo projekto paskatins visuomenę įvertinti efektyvios korupcijos prevencijos sistemos svarbą bei aktyviai reikšti savo nuomonę dėl siūlomų permainų ar galimų alternatyvų“, - rašoma Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovas ragina nuomones ir pasiūlymus teikti iki 2020 m. birželio 18 d., jas siunčiant el. pašto adresu kanceliarija@prezidentas.lt.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Prezidente G. Nausėda, o jūs pats sau neatrodote juokingas? Negi jūs galvojate, kad jau metus laiko būdamas nykaus pajaco vaidmenyje jūs nežeminate valstybės ir jos gyventojų?

Ar jūs apsimetate, ar tik nuoširdžiai nesuprantate, kad pagrindinis šios mafijinės teritorijos, pavadinimu Lietuva, buferis yra Generalinė prokuratūra, dengianti arba tiesiogiai prisidedanti prie vykdomų neeilinių nusikaltimų?

Ar nežinote, kad STT tėra tik užsakomasis politinių susidorojimų įrankis ir nieko bendro neturi su kova prieš korupciją?

Ar jūs nežinote, kad dabartinis Seimo Antikorupcinės komisijos pirmininkas tegali būti tik pavyzdys, kaip reikia dangstyti valstybinę korupciją, o ne su ja kovoti?

Ar jūs nesuvokiate, kad visiškai nereikia tų jūsų eilinių naujų redakcijų Korupcijos prevencijos įstatymų projektų, kurių per tris dešimtmečius susikaupė jau kalnai makulatūros?

Ar jūs, G. Nausėda, nežinote pavardžių nusikaltėlių, veikiančių politikoje, teismuose, teisėsaugoje ir dar begalėje sferų?

Ar jūs bijote apie tai net prabilti?

Gal nustokit vaidinti neįgalų, prezidente? Jau atėjo metas kibti į darbus.

Tad pradžiai jums ir jūsų viešųjų ryšių specialistams Prezidentūroje pateikiame lengvą užduotėlę: tiesiog pakomentuokite nedidelį pinigų pasisavinimą ir prokurorų bendrininkavimą su aferistais. Apie tai skaitykite čia – „Nusikalstamo pasaulio užsakymus uoliai vykdanti Generalinė prokuratūra toliau demonstruoja aukštąjį pilotažą“.

Įveikus pirmąjį etapą, prezidente, pateiksime jums ir kitas, sudėtingesnes užduotis.

P. S. O jūs, prezidente, ar išreiškėte savo nuomonę dėl brutalios prievartos, valstybės vardu panaudotos prieš Deimantę Kedytę 2012 m. gegužės 17 d., kuriai dabar Jungtinės Tautos yra paskelbusios tarptautinę paiešką byloje Nr. UA569/2019?

Jei kur nors apie tai komentavote, atsiųskite nuorodą susipažinimui. O jei nematėte vaizdo įrašo, štai čia galite pasižiūrėti, ir lauksime jūsų žodžio šiuo klausimu:

Taigi laukiame komentarų, iš anksto ačiū jums ir didelės sėkmės.