K. Bubnytė-Širmenė atskleidė, kad Lietuva neturi jokių įrodymų, kad V. Adamkaus kalėjime buvo laikomi ir kankinami žmonės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kbubny... 2020-06-03 17:28:00, skaitė 925, komentavo 7

K. Bubnytė-Širmenė atskleidė, kad Lietuva neturi jokių įrodymų, kad V. Adamkaus kalėjime buvo laikomi ir kankinami žmonės

Lietuvos Vyriausybės atstovas Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT) Karolina Bubnytė-Širmenė birželio 3 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje pristatė metinę atskaitą apie savo nuveiktus darbus.

Atsakydama į Seimo narių klausimus apie slaptąjį prezidento Valdo Adamkaus kalėjimą, kuriame už nelegalų milijoninį atlygį doleriais neteisėtai buvo laikomi ir kankinami žmonės, moteris atskleidė, kad Lietuva iki šiol neturi jokių įrodymų, kad šiame kalėjime buvo laikomi ir kankinami žmonės.

Todėl tapo ir vėl neaišku, kodėl šis EŽTT sprendimas Lietuvai mūsų šalies Vyriausybės yra pripažįstamas ir gerbiamas, kodėl visi mokesčių mokėtojai turi mokėti šimtatūkstantinę sumą pinigų V. Adamkaus kalėjime kankintam arabui ir jo advokatams, jei šio arabo Lietuvoje, pasak K. Bubnytės-Širmenės, nebuvo ir jis nebuvo kankinamas.

Su EŽTT sprendimu Lietuvai dėl minėto V. Adamkaus kalėjimo anglų kalba (į valstybinę lietuvių kalbą sprendimas verčiamas jau dvejus metus, bet vis dar neišverstas) galima susipažinti ČIA.