Nepagrįstos F.Kukliansky pretenzijos dėl antisemitizmo. Gal laikas atsiprašyti už Lietuvos valstybės šmeižimą?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-05-22 19:59:00, skaitė 995, komentavo 3

Nepagrįstos F.Kukliansky pretenzijos dėl antisemitizmo. Gal laikas atsiprašyti už Lietuvos valstybės šmeižimą?

Lietuvos žydų bendruomenės portale gegužės 18 diena pasirodė pranešimas „Dar vienas nutrauktas tyrimas dėl galimų antisemitinių pasisakymų ir neapykantos kurstymo prieš žydus“.

Jame rašoma:

„Šįkart Vilniaus apylinkės prokuratūra pranešė, kad nutraukia tyrimą dėl publikacijos interneto tinklapyje www.laisvaslaikrastis.lt. Tyrimas buvo pradėtas pagal Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkės Fainos Kukliansky pareiškimą.(...) Šįkart prokuratūrai buvo apskųsta medžiaga, pavadinta “2009 m. debatai: “Sumokėsime, kiek prašo ir jie nuo mūsų atstos!”

(...) Pasak prokuratūros pranešimo, paprašius Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos pateikti savo vertinimus dėl minėtos publikacijos, pastaroji pranešė, jog tekste “nėra tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę dėl tautybės”. Teigiama, kad tekste dėstomas “autoriaus pažiūros dėl tam tikrų visuomeninių reiškinių: dėl LR vyriausybės veiklos grąžinant buvusį Lietuvos žydų bendruomenės turtą bei išmokant kompensacijas už jį, taip pat dėl bent dalies visuomenės reakcijos į LR ir žydų santykius šiuo aspektu”.

(…) Neužkliuvo tyrėjams ir nuotrauka – koliažas, kurioje prie F. Kukliansky parašyta: “Nenorime turto, tik teisybės, geriau grynais”“.

Faina Kukliansky nepatenkita šia išvada ir rašo:

“Matau, kad visus antisemitinius pasisakymus, tautinės neapykantos skleidimą galima pridengti posakiais “autoriaus požiūris”, “sarkazmas”, – ironizavo F. Kukliansky ir pagrasino, kad apie šį prokuratūros sprendimą bus pranešta Vidaus reikalų ministro sudarytai darbo grupei veiksmingam atsakui į neapykantos nusikaltimus ir neapykantos kalbą Lietuvoje skatinti. LŽB pirmininkė yra šios darbo grupės narė. “Bus labai įdomu išgirsti kitų institucijų atstovų nuomonę”, – pridūrė F. Kukliansky.

O štai šis ponią Kukliansky įžeidęs Raimondo Navicko pranešimas FB, kurio turinys, mano nuomone, objektyvus ir neįžeidžiantis.

Nepagrįstos F.Kukliansky pretenzijos dėl antisemitizmo. Gal laikas atsiprašyti už Lietuvos valstybės šmeižimą?

2009 m. debatai: "Sumokėsime, kiek prašo ir jie nuo mūsų atstos!" VS "Negalima mokėti šantažistams, jie reikalaus mokėti vėl ir vėl!"

Praėjo dešimt metų po įnirtingų diskusijų dėl kompensacijų už žydų bendruomeninį turtą - ir pagaliau tapo aišku, kad tuomet buvau teisus 100%, bet kažkodėl visai dėl to nesidžiaugiu.

Peržvelgęs naujienų antraštes apie tai, kad konferencijoje susirinkę žydų veikėjai planuoja vėl kelti klausimą dėl naujų šimtamilijoninių "kompensacijų" Lietuvos mokesčių mokėtojų sąskaita, nesusilaikiau ir apsilankiau savo seniai apleisto LJ blogo griuvėsiuose.

Tarp 2009 m. įrašų ir diskusijų komentaruose nesunkiai aptikau kompensacijų mokėjimo šalininkų įtikinėjimus Lietuvos valdžios ryžtingumu ir tvirta valia - girdi, sumokėsime tik vieną vienintelį kartą ir būsime visiškai atstatę teisingumą santykiuose su žydais bei apvalę savo sąžinę nuo priekaištų. Nes taip esame sutarę su LŽB lyderiais ir juos palaikančiais pasaulio žydijos atstovais.

O greta jų - savo pranašavimus, kad praeis tie dešimt metų ir išmokoms dar nepasibaigus bus pradėta reikalauti naujo milijoninių mokėjimų ciklo. Jau kokiu nors kitu pretekstu.

Nes tai įprastinė šantažistų ir reketininkų taktika - priversti auką sumokėti bent VIENĄ kartą. Ir viskas - tu jau ant kabliuko. Po to bus reikalavimai mokėti vėl, vėl ir vėl - ir atsiras vis nauji pretekstai bei priežastys, kodėl reketo ar šantažo auka turėtu tai daryti.

Kad labiausiai tikėtinas pretekstas antram Lietuvos žmonių kišenių apšvarinimui bus "okupantų konfiskuoto ir per karą žuvusio privataus žydų turto kompensavimas" - buvo aišku jau tuomet. Po šių dienų konferencijų tai pasitvirtino 100%!

Pretekstas neįtikėtinai įžūlus ir begėdis.

Visiems čia gyvenantiems ar po pasaulį išsibarsčiusiems pretendentams į likusį Lietuvos teritorijoje turtą buvo sudarytos visiškai vienodos sąlygos jį atgauti.

Per dešimt metų nuo Nepriklausomybės atkūrimo, t.y. iki 2001 m. reikėjo atgauti ar įgyti LR pilietybę ir pateikti dokumentus, įrodančius teisę į minėtą turtą.

Visi, kas norėjo, pasinaudojo visiems vienodai galiojančiomis įstatymo nuostatomis ir savo ar protėvių turtą Lietuvoje atsiėmė.

Na, o jeigu tas turtas fiziškai neišliko, tai atsiimti nebuvo ką - tiek žydams, tiek lenkams, tiek lietuviams už subombarduotus ar sudegintus per karą ar pokarį namus niekas jokių kompensacijų nemokėjo.

O ir kodėl turėtu?

Ir staiga - pasirodo, pasaulio ir Lietuvos žydų organizacijos norėtu gauti dar daug milijonų eurų kompensacijų už ...privačių asmenų turtą!

Kokiu pagrindu, kodėl - nežinia.

"Žydai labai mėgsta pinigus ir jiems labai jų reikia, nes moka jais naudotis. O jūs neturite fantazijos, tai kam jums tie pinigai? " - maždaug štai kodėl.

Ką gi, panašu, kad mūsų Prezidento ir Seimo laukia rimtas išbandymas "Holokausto industrijos" spaudimu. Prieš dešimt metų anuometinė valdžia neatsilaikė, pasidavė. Todėl pas mus atėjo vėl reikalauti duoklės.

O štai latviai ir lenkai tada atsilaikė. Todėl su jais elgiasi atsargiau, vis dar bando prilaužti, bet didelių vilčių nededa. O mes jau "amžinų skolininkų" sąraše.

Ar mūsų valdžiai pavyks iš jo ištrūkti? Duok Die stiprybės.

UPD. Plakato užraše baltame fone pabaigoje yra neapsižiūrėjimo klaida - turėtu būti 2023, o ne paminėti 2013 m. Skaityti atitinkamai. Atsiprašau dėl žioplumo.

Šaltiniai ir nuorodos:
https://www.lrt.lt/…/lietuvos-zydai-nepatenkinti-del-turto-…
https://www.lrt.lt/…/faina-kukliansky-teigia-kad-svarbiausi…
https://tv.lrytas.lt/…/zydu-bendruomenei-siekiant-susigraz…/
https://www.tv3.lt/…/lietuvos-zydai-reikalauja-atiduoti-uzg…

#MokėtiIrAtgailauti
#HolokaustoIndustrija
#100milijonųGaliSumažintiSkausmą

Kodėl Kukliansky ir Co. lietuvius daro antisemitais?

2019 metų rugpiūčio vidury visame pasaulyje buvo paskleista žinia, kad prie žydų kultūros centro Vilniuje buvo paberta žemių, kurios kai kam riminė svastiką. Dar buvo kalbama, kad žydų bendruomenė sulaukė grasinimų. Dėl to  Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkei teko uždaryti sinagogą, kultūros centrą, o policija pradėjo ikiteisminį tyrimą prieš piktadarius. Į šį „baisų“ išpuolį sureagavo premjeras, užsienio reikalų ministras, seimas. Ši „siaubinga“ žinia“ akimirksniu buvo paskleista po visą pasaulį. Pasaulis pašiurpo. Kokie baisūs antisemitai yra lietuviai, kad žydai nebegali Lietuvoje saugiai gyventi.

Prabėgo devyni mėnesiai. Gal jau laikas kažką pagimdyti? Kur tyrimų rezultatai, kur tie piktadariai, kurie grasina žydams? Kur tų piktadarių pavardės, bylos, teismo nuosprendžiai, baudos… Nieko nėra. Tyluma. Tačiau purvas ant Lietuvos valstybės vardo liko.

O gal ta svastikos instaliacija ir grasinimai buvo „antis“? Tokių „ančių“ jau buvo išperinta daugybė visame pasaulyje. Toks tarptautinis skandalas jau vyko 2017-2018 metais. Tuomet, po JAV FTB atlikto tyrimo, buvo suimtas ir nuteistas 10 metų kalėjimo už „telefoninį terorizmą“ izraelietis Maiklas Kadar. Jo kompiuteriuose ir telefonuose aptikta tūkstančiai telefonų numerių viso pasaulio žydų centrų ir mokslo įstaigų. Izraelio pilietis Maiklą Kadar nusiuntė 2000 grasinimų įvairių šalių žydų centrams dėl padėtų juose bombų. Jis pripažintas kaltu už šantažą, melagingos informacijos platinimą, pinigų plovimą.

JAV justicijos ministerija paskelbė apie kaltinimą Kadarui, kuris grasino dėl bombų mokyklose, prekybos centruose, policijos nuovadose JAV, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Norvegijoje ir Danijoje. Ministerijos duomenimis, 2017 metais Kadar taip pat skambino su grasinimais į Antidifamacinę lygą (su antisemitizmu kovojanti žydų organizacija), Izraelio atstovybę Vašingtone ir informavo apie padėtas bombas, numatomas ginkluotas atakas prieš žydų visuomeninius centrus Floridoje. Teisiamasis buvo kaltinamas dar ir tuo, kad užsiėmė šantažavimo paslaugomis ir už tai uždirbo $240 000 bitkoinais. Kadar šantažavo net JAV senatorių. Jis pareikalavo senatoriaus viešai atsiprašyti už nepalankius pasisakymus jo adresu, priešingu atveju šis turėtų jam mokėti po 1250 už kiekvieną iš 72 valandų, jeigu jis neatsiprašys. Vėliau jis senatoriui į namus nusiuntė laišką su narkotinėmis medžiagomis. Maiklo Kadar namuose Aškelone policija rado 5 kompiuterius ir galingą radiolokacinę anteną, kuri leido prisijungti prie nutolusių serverių.

Pasirodo, kad žydams 2019 metų vasarą Lietuvoje grėsė toks baisus genocidas, kad Kukliansky pasakė: „… kalbame apie žydų tautybės žmones ir jų naikinimą, todėl tam, kad būtume tikri, kad nieko neatsitiks mūsų žmonėms, nusprendėme uždaryti šias lankomas įstaigas.“

Kremliaus propagandos ruporas „Sputnik news“ 2019 metų spalio 20 dieną straipsnyje „Lietuvoje pasiūlė įvesti atskirą bausmę už nusikaltimus prieš žydus“ rašė: „Per praėjusius du mėnesius padažnėjo atvejų, surištų su pasirodymu antisemitinių simbolių. Vienas iš paskutiniųjų incidentų praėjusią savaitę įvyko žydų kvartale Vilniuje“.

„Sputnik“ rašė, kad Faina Kukliansky „pasiūlė išplėsti Baltijos respublikos Baudžiamąjį kodeksą, įtraukiant į jį atsakomybę už vandalizmo aktus, nukreiptus prieš žydus“.

Vidaus reikalų ministrė Ryta Tamašiūnienė pareiškė apie valstybės struktūrų pasirengimą apsaugoti žydų bendruomenę jei bus reali grėsmė.

Izraelio portalas 9tv citavo Tamašūnienę, kuri pasakė, kad nėra poreikio keisti BK.

„Šis straipsnis apie rasinę, etninę nesantaiką, už jį numatyta baudžiamoji atsakomybė. Jeigu įvesti papildomą straipsnį už antisemitizmą, tai nepakeis panašių nusikaltimų skaičiaus. Žinoma, labai gaila, kad skaičius tokių nusikaltimų auga. Bet reikia pripažinti, kad tai slypi kitur, ne BK“, – pasakė ministrė.

Gal dar palauksim kokius metus, gal policijai pavyks surasti žemių barstytojus.

Mano nuomone, kurstyti antisemitizmą gali būti naudinga F. Kukliansky ir tarptautinėms žydų organizacijoms. Apšmeižus visą lietuvių tautą, bus lengviau reketuoti iš Lietuvos valstybės pinigus už vokiečių okupacijos metu žydų prarastą turtą, o taip pat už jų turtą, prarastą sovietinės okupacijos laikais.

Aš manau, kad Lietuvos ir lietuvių šmeižikų tikslas – paversti lietuvius vergais, o tam reikia primesti svetimas kaltes ir sunaikinti tautos valią, imunitetą. Galiausiai – apiplėšti, padaryti žydų vergais. Apie tai atvirai pasisakė Izraelio rabinas Danielius Buločnik.

JAV 2018 metų gegužės 8 dieną buvo priimtas žydų turto restitucijos įstatymas 447 JUST (Justice for Uncompensated Survivors Today – JUST), kuris suteikė naują stimulą prievartauti Europos tautas. Lenkai griežtai pasipriešino tam ir pasakė, kad visos pretenzijos turi būti skiriamos okupantui – Vokietijai. Lietuvos valdžia tyli.

Įstatymas 447 JUST nuaidėjo kūjo smūgiais į Lietuvos didvyrio Generolo Vėtros paminklinę lentą, šmeižikiškomis vanagaičių knygomis ir paskaitomis, nenutrūkstama kacų ir zurofų purvo lavina pilama ant lietuvių ir Lietuvos. Tikslas – paversti pasaulio visuomenės akyse lietuvius „žydšaudžių tauta“.

Sionistų siekis panaudoti žydų tautos tragediją Antrojo pasaulinio karo metais ekonominiais tikslais yra žinomas, kaip „Holokausto industrija“.

Jau keli metai stiprėja spaudimas mūsų kaimynei Lenkijai, imta net vokiečių nacių koncentracijos stovyklas vadinti „lenkiškomis“, o žydų holokaustu kaltinti visą lenkų tautą, kas visiškai prasilenkia su tikrove ir su tarptautine teise.

Izraelio politikai kaltina lenkus ir lietuvius, kad šie talkino vokiečiams naikinant žydus, bet pamiršta apie žydus, kurie tarnavo vokiečiams, kariavo jų pusėje, pamiršta žydų bankininkus, kurie finansavo Hitlerio vyriausybę, žydų pramonininkus, kurių gamyklose fašistai gamino Europos tautų naikinimui skirtus ginklus.

Izraelio pasiuntinys prieš keliolika metų, tuo metu dar rezidavęs Rygoje, lietuvių tautą pavadino „žydšaudžių tauta“. Ir nieko, jokios Lietuvos valdžios reakcijos, jokios notos, vergiška tyla, nusikalstama tyla.

Analitinės firmos „Gefira“ nuomone, krinta į akis šie JAV 447 įstatymo alogizmai:

Pirma. Gentinis arba rasistinis problemos sprendimo būdas. Būtent žydai kaip gentis turi gauti kompensaciją. Neturi reikšmės, ar paveldėtojas turi nuosavybę patvirtinančius dokumentus ar ne, kad jie buvo Lenkijos piliečiais. Esant bet kokiai teisinei sistemai tai reiškia, kad turtas, jei nėra paveldėtojų, pereina į valstybės nuosavybę.

Antra. Turtas prarastas „valdant komunistiniam režimui“ apima pokario metus, kuomet Lenkija valdė komunistų partija, nacionalizavusi visų gyventojų gamybos priemones ir turtą. Pažymima, kad komunistų partijai, valdžios organams ir jėgos struktūroms priklausė didelė dalis Lenkijos žydų, kurie ir vykdė šio turto nacionalizavimą.

Numatoma „kompensacija“, kurią turėtų išmokėti Lenkija sudaro 200-300 milijardus dolerių. Grasinimai Lenkijai pasigirdo jau 2008 metais. Lenkija bus „viešai atakuojama ir pažeminta tarptautiniu lygiu“, – tuomet pasakė žydų tarptautinio kongreso generalinis sekretorius. „Gavę tokį turtą, žydai taptų valdančiąja klase, o lenkai – antros kategorijos piliečiais savo valstybėje. Taptų palestina Rytų Europoje.“ – pažymi Gefira.

Portale prašoma pagalvoti, kas įvyks, jei šias žydų pretenzijas pripažinti teisėtomis? Ką tuomet daryti su lenkais, išvykusiais iš Vakarų Ukrainos ir Baltarusijos, Vokiečiais, išvarytais iš Prūsijos ir t.t. O kodėl apsiriboti tik Antruoju pasauliniu karu? Visos pasaulio tautos imtų viena iš kitos reikalauti kompensacijų? Ar palestiniečiai nebuvo sistemingai varomi iš savo žemių ir neprarado palikimo?

Gefira teigia, kad neturinti paveldėtojo nuosavybė priklauso valstybei. Jei šio teisės principo nebus paisoma, mes atsidursime pasaulyje, kurį ardo begaliniai nacionaliniai, etniniai, religiniai ir rasiniai konfliktai. Ar mes turime tikėti, kad tokie rasiniai santykiai būdingi tik tiems, kas sunaikino Senovės Egiptą ir žavisi šiais „žygdarbiais“ savo šventose knygose?

Vitalijus Karakorskis „Tai yra valstybės šantažavimas“

2019 metais paskelbtoje Tomo Čyvo publikacijoje „Vitalijus Karakorskis: „Tai yra valstybės šantažavimas“ rašoma: „2019-08-12 Uždarydama sinagogą ir keldama ultimatumus dėl Kazio Škirpos bei generolo Jono Noreikos atminimo Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) vadovybė peržengė visas ribas ir pakenkė valstybei tarptautiniu mastu, mano žydų tautybės žurnalistas, Stasio Lozoraičio premijos laureatas Vitalijus Karakorskis.“

Karakorskis taip įvertino Vilniaus sinagogos ir LŽB patalpų uždarymą, Lietuvos, kaip antisemitinės šalies paskelbimą: „Situaciją vertinu kaip visišką absurdą. Tai nesėkminga vienos personos viešųjų ryšių akcija. Konkrečiai kalbu apie LŽB pirmininkę Fainą Kukliansky. Kita vertus, tai yra valstybės šantažavimo ir įžūlaus reketo faktas.“

„Neužmirškime, kad ji susitinka su V.Putinui artimu oligarchu Romanu Abromovičiumi. Jis dabar Izraelyje, nes Jungtinėje Karalystėje būti jam nebeleidžiama. Šis asmuo yra pareiškęs, kad skirs dideles pinigų sumas kovai su antisemitizmu. Iškart aišku, kad ne su antisemitizmu Rusijoje, kur jis iš tiesų yra pats didžiausias, o kažkur kitur – Amerikoje, Europoje, matyt, ir Lietuvoje. Tad čia tinka klausimas – kas galėtų paneigti, kad Fainos įvykdytas sinagogos ir bendrijos uždarymas irgi yra šios „kovos“ dalis?“, - papasakojo V.Karakorskis.