Prokurorė D. Brudnienė savo atsakymu neįtikino – dėl prievartos prieš D. Kedytę vėl kreiptasi į Generalinį prokurorą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prokur... 2020-05-22 13:26:00, skaitė 944, komentavo 2

Prokurorė D. Brudnienė savo atsakymu neįtikino – dėl prievartos prieš D. Kedytę vėl kreiptasi į Generalinį prokurorą

Po gegužės 14 d. paviešinto įrašo, kuriame matoma brutali prievartą prieš Deimantę Kedytę, kuri Lietuvos valstybės vardu 2012 m. gegužės 17 d. buvo paimta iš savo senelių namų, ekspertai.eu kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį.

„Š. m. gegužės 14 d. Internete paviešinti vaizdai, kokius veiksmus 2012 m. gegužės 17 d. prieš Deimantę Kedytę, kurios tarptautinę paiešką yra paskelbusios Jungtinės tautos, naudojo valstybės atstovai. Su šiais vaizdais galima susipažinti šioje nuorodoje „Vaizdai, kaip valstybės vardu buvo grobiama Deimantė Kedytė“. Prašome pradėti (jei dar nepradėtas) ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos gaujos įvykdytų nusikaltamų veiksmų, matomu minėtuose vaizdo įrašuose.

Taip prašome informuoti, kada jums patogiu metu galėtume šiuos vaizdus pakomentuoti video formate. Jūsų komentarą pasistengsime išplatinti kuo plačiau. Iš anksto dėkojame už atsakymą ir linkime jums kuo geriausios kloties“, - buvo rašoma gegužės 14 d. rašte Generaliniam prokurorui.

Paaiškėjo, kad šį raštą E. Pašilis persiuntė Kauno apygardos prokuratūrai.

Gegužės 21 d. Kauno apygardos prokuratūros Ketvirtojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė atsiuntė raštą, kuriame sakoma, kad „skundas pateiktas nesilaikant 2020 m. balandžio 17 d. įsakymu Nr. I-103 patvirtinto asmenų aptarnavimo Lietuvos Respublikos generalinėje prokuratūroje tvarkos aprašo 42.1 punkto nuostatų“, todėl „paliekamas nenagrinėtu“.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Pirma ekspertai.eu neteikė jokių skundų. Ekspertai.eu kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį su tokio turinio tekstu: „Š. m. gegužės 14 d. Internete paviešinti vaizdai, kokius veiksmus 2012 m. gegužės 17 d. prieš Deimantę Kedytę, kurios tarptautinę paiešką yra paskelbusios Jungtinės tautos, naudojo valstybės atstovai. Su šiais vaizdais galima susipažinti šioje nuorodoje „Vaizdai, kaip valstybės vardu buvo grobiama Deimantė Kedytė“. Prašome pradėti (jei dar nepradėtas) ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos gaujos įvykdytų nusikaltamų veiksmų, matomu minėtuose vaizdo įrašuose. Taip prašome informuoti, kada jums patogiu metu galėtume šiuos vaizdus pakomentuoti video formate. Jūsų komentarą pasistengsime išplatinti kuo plačiau. Iš anksto dėkojame už atsakymą ir linkime jums kuo geriausios kloties“.

Iš E. Pašilio ekspertai.eu nesulaukė jokio atsakymo – Generalinis prokuroras iki šios akimirkos neinformavo, kada jis jam patogiu metu galėtų Deimantės Kedytė grobimo vaizdus pakomentuoti video formate. Todėl atsakymo ekspertai.eu visa dar laukia.

Antra – informuodami teisėsaugą apie nusikaltimą (nusikaltimo vaizdai prieš mažamatę mergaitę Deimantę Kedytę bei teisėją Neringą Venckienę pakankamai aiškiai matomi vaizdo įraše, kuris yra publikacijoje „Vaizdai, kaip valstybės vardu buvo grobiama Deimantė Kedytė“) ekspertai.eu neketino ir neketina gilintis į 2020 m. balandžio 17 d. įsakymu Nr. I-103 patvirtinto asmenų aptarnavimo Lietuvos Respublikos generalinėje prokuratūroje tvarkas.

Ekspertai.eu tik informavo prokuratūros lyderį apie nusikaltimą ir pateikė to nusikaltimo įrodymus. Toliau jau teisėsaugioninkų reikalas – pradėti ar nepradėti ikiteisminį tyrimą ir informuoti apie tai visuomenę, išdėstant vienus ar kitus savo priimtų sprendimų motyvus.

Trečia – subjektyvia ekspertai.eu nuomone, net jei toks pranešimas Generaliniam prokurorui, koks buvo pateiktas dėl Deimantės Kedytės pagrobimo iš jos namų, būtų anonimis, teisėsaugininkai, normalioje teisinėje valstybėje, neabejotinai privalėtų pradėti ikiteisminį tyrimą.

Reziume

Tad gerbiama prokurore D. Brudniene, jūsų atsiųsti šiandienos raštelio neužskaitome ir iš naujo kreipiamės į Generalinį prokurorą E. Pašilį su tokio turinio tekstu: „Š. m. gegužės 14 d. Internete paviešinti vaizdai, kokius veiksmus 2012 m. gegužės 17 d. prieš Deimantę Kedytę, kurios tarptautinę paiešką yra paskelbusios Jungtinės tautos, naudojo valstybės atstovai. Su šiais vaizdais galima susipažinti šioje nuorodoje „Vaizdai, kaip valstybės vardu buvo grobiama Deimantė Kedytė“. Prašome pradėti (jei dar nepradėtas) ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos gaujos įvykdytų nusikaltamų veiksmų, matomu minėtuose vaizdo įrašuose. Taip prašome informuoti, kada jums patogiu metu galėtume šiuos vaizdus pakomentuoti video formate. Jūsų komentarą pasistengsime išplatinti kuo plačiau. Iš anksto dėkojame už atsakymą ir linkime jums kuo geriausios kloties“.

Visas prokurorės D. Brudnienės raštelis atrodo taip:

brudniene-01.jpg

Ekspertai.eu primena, kad Jungtinės Tautos yra paskelbusios Lietuvos pilietės Deimantės Kedytės tarptautinę paiešką byloje Nr. UA569/2019.

Visi, kurie turi kokios nors informacijos apie tai, kur ji gali būti ir kas su ja atsitikę, rašykite Deimantės Kedytės (Stankūnaitės) atstovo Kazimiero Juraičio advokatui prof. dr. Stanislovui Tomui el. p. stanislovas.tomas@gmail.com arba ekspertam@gmail.com, arba skambinkite per programėlę Whatsapp +370 608 77507.

Screenshot%202020-05-18%20at%2019_13_33.png