Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija apsimelavo dėl Deimantės Kedytės. Ar ne gėda, suskiai?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2020-05-20 10:15:00, skaitė 1076, komentavo 4

Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija apsimelavo dėl Deimantės Kedytės. Ar ne gėda, suskiai?

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius (kairėje). Nuotr. lrs.lt

Teisingumo ministerija informavo, kad 2020 m. balandžio mėnesį buvo gavusi advokato proferosriaus Stanislovo Tomo prašymą, kuriuo, atsižvelgiant į Jungtinių Tautų Priverstinio dingimo komiteto (toliau – Komitetas) paskelbtą Deimantės Stankūnaitės (Kedytės) paiešką byloje Nr. 569/2019, prašoma surasti mergaitę ir leisti jos atstovui Kazimierui Juraičiui, jo advokatui S. Tomui, antstoliui ir psichologui susitikti su mergaite ir patikrinti, ar ji gyva ir sveika.

Teisingumo ministerija informavo, jog „Komitetas 2019 m. kovo 5 d. pateikė prašymą Lietuvai imtis veiksmų dėl dingusios Lietuvos Respublikos pilietės Deimantės Stankūnaitės (Urgent Action No. 596/2019)“.

„Teisingumo ministerija atsakymus į Komiteto klausimus 2019 m. kovo 13 d. raštu Nr. (1.13)-7R-1690 pateikė Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijai, prašydama juos perduoti Komitetui“, - pranešė Teisingumo ministerijos Administravimo departamento direktorė, atliekanti kanclerio funkcijas Lina Lukoševičiūtė.

Pasak Teisingumo ministerijos, Lietuvos Vyriausybės atsakyme Komitetas informuotas, kad Deimantė Kedytė (Stankūnaitė) yra gyva ir sveika ir jai yra skirtos apsaugos nuo nusikalstamo poveikio priemonės.

„Šis atsakymas per vieną mėnesį nuo jo gavimo dienos gali būti skundžiamas pasirinktinai Lietuvos administracinių ginčų komisijai (Vilniaus g. 27, Vilnius) arba Vilniaus apygardos administraciniam teismui (Žygimantų g. 2, Vilnius) Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka“, mandagiai priminė L. Lukoševičiūtė.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Jungtinių Tautų skelbiamame dingusių žmonių sąraše kiekvienas žmogus yra žymimas konkrečia spalva.

Balta spalva – žmogus yra dingęs, apie jį nieko nežinoma, jis yra ieškomas.

Geltona spalva – žmogus yra surastas, su juo viskas gerai.

Žalia spalva – žmogus rastas, tačiau jo laisvė neteisėtai apribota ir jam reikalinga pagalba.

Mėlyna spalva – žmogus rastas, tačiau jis jau nebegyvas (miręs, nužudytas).

Violetinė spalva – žmogus rastas negyvas, tačiau reikalinga apsauga žmogui, kuris skundėsi dėl dingusio žmogaus.

Iki šios dienos D. K. Jungtinių Tautų ieškomų žmonių sąraše pažymėta balta spalva, t.y. mergaitė iki šiol yra laikoma dingusia ir jos paieška tęsiama.

Jeigu Teisingumo ministerijai būtų pavykę įrodyti, kad Deimantė Kedytė yra gyva ir sveika, Jungtinių Tautų Priverstinio dingimo komiteto skelbiamame dingusių žmonių sąraše jos vardo spalva nedelsiant būtų pakeista iš baltos į geltoną.

Kodėl Teisingumo ministerijos klerkai meluoja, kad Deimantė Kedytė yra gyva ir sveika, jei apie tai Jungtinėms Tautoms nesugeba pateikti jokių įrodymų?

Ar negėda taip meluoti? Kur matyta kur girdėta taip meluoti?

Ar toks melas puošia Lietuvos valstybę?

P. S.

P. P. S.

Ekspertai.eu primena, kad 2018 metų sausio 13 d. Laisvės premijos laureatė Nijolė Sadūnaitė sakydama kalbą Seime prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ir premjero Sauliaus Skvernelio iki 2018 m. vasario 16 dienos, Lietuvos šimtmečio minėjimo, reikalavo pateikti neginčijamus įrodymus, kad 2012 m. gegužės 17 d. valstybės vardu prievarta pagrobta ir nežinia kur pradanginta Deimantė Kedytė yra gyva ir sveika, o jei mirusi ar nužudyta – nurodyti kapo vietą.

Prezidentė dar Seimo salėje iš karto į ausį N. Sadūnaitei pašnibždėjo, kad niekada nežinojo ir nežino kas atsitikę su vaiku, o premjeras nurodė, kad N. Sadūnaitė viską melavo.

Seimo pirmininkas kiek vėliau informavo, kad nieko apie tai nežino.