„YouTube“ generalinė direktorė pasiūlė uždrausti turinį, kuris „prieštarauja“ PSO rekomendacijoms dėl koronaviruso

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/-youtu... 2020-05-19 12:52:00, skaitė 869, komentavo 1

„YouTube“ generalinė direktorė pasiūlė uždrausti turinį, kuris „prieštarauja“ PSO rekomendacijoms dėl koronaviruso

Susan Wojcicki. Nuotr. Reuters

„YouTube“ vadovė Susan Wojcicki pasiūlė, kad vaizdo įrašų platforma pašalintų turinį, prieštaraujantį Pasaulio sveikatos organizacijos patarimams dėl COVID-19.

Paskelbtame interviu CNN S. Wojcicki teigė, kad „YouTube“ „pašalins probleminę informaciją“, įskaitant „viską, kas mediciniškai nepagrįsta“.

Pavuzdžiui, jos teigimu, turinys, kuriame teigiama, kad vitaminas C ar ciberžolė išgydys COVID-19 sergančius žmones, bus „mūsų politikos pažeidimas“ ir atitinkamai pašalinamas.

Ji tęsė: „Viskas, kas prieštarauja PSO rekomendacijoms, pažeis mūsų politiką, todėl pašalinimas yra dar viena tikrai svarbi mūsų politikos dalis“.

S. Wojcicki nesileido į detales ir neaišku, kaip griežtai „YouTube“ tvarko vaizdo įrašus, kurie gali patekti į pilką diskusijų dėl PSO rekomendacijų sritį.

Pavyzdžiui, PSO patarė, kad kaukes turėtų dėvėti sveikatos priežiūros darbuotojai, o ne sveiki visuomenės nariai. Tačiau ekspertai dėl to nesutaria ir yra daugybė „YouTube“ vaizdo įrašų, kuriuose žmonėms patariama, kaip pasigaminti ir nešioti savo kaukes.

S. Wojcicki pripažino, kad „YouTube“ turėjo greitai atnaujinti savo politiką, reaguodama į virusą ir kartu skleidžiamą dezinformaciją.

Platforma jau uždraudė vaizdo įrašus, siejančius 5G su COVID-19 plitimu, sąmokslo teorija, kuri daugelio internetinėse platformose parodė nepaprastą ilgaamžiškumą, nepaisant to, kad yra plačiai neigiama.

Kovo mėnesį „YouTube“ pareiškė, kad sunaikins visus vaizdo įrašus apie koronavirusą, dėl per daug jaučiamo nejautrumo, tačiau po savaitės atšaukė šį sprendimą dėl nepatenkintų „YouTuberių“ atsakymo.

Šaltinis: businessinsider.com