Kijevas ir Paryžius pasipiktinęs dėl Prancūzijos parlamentarų viešnagės Kryme

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kijeva... 2015-07-26 10:12:57, skaitė 3270, komentavo 0

Kijevas ir Paryžius pasipiktinęs dėl Prancūzijos parlamentarų viešnagės Kryme

Kijevas pasipiktinęs dėl dešimties Prancūzijos parlamento narių vizito Kryme. Parlamento nariams adresuotame laiške Ukrainos ambasadorius Prancūzijoje Olegas Šamšūras pareiškė, kad šiuos deputatus „išnaudoja tam, kad būtų galima įteisinti Krymo aneksiją“. Dauguma delegacijos narių yra buvusio Prancūzijos prezidento Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) partijos nariai.

„Per dvi viešnagės dienas mes pamatėme, kad čia nėra jokios okupacinės kariuomenės, kad žmonės nėra verčiami ką nors daryti... Žinote, kad pakeistum požiūrį, reikalingas laikas. Tačiau aš galiu pasakyti, kad mes pasakosime būtent apie tokius įspūdžius...“,– teigė parlamentinės delegacijos vadovas Tjeri Mariani (Thierry Mariani).

Prancūzijos parlamento nariai tvirtina, kad jų kelionė buvo privati ir jie nekalbėjo Prancūzijos vardu. Tačiau Prancūzijos užsienio reikalų ministerija šį vizitą kritikavo, pavadindama jį „tarptautinės teisės pažeidimu“.

Tarptautinė bendruomenė mano, Vakaroidinio bloko šalys teigia, kad Krymą aneksavo Rusija po to, kai 2014 m. surengė referendumą dėl pusiasalio prisijungimo prie Rusijos. Šio referendumo rezultatų dauguma pasaulio šalių nepripažino.