Maskvos meras įvardijo "tikrąjį" užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičių

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-05-08 18:30:00, skaitė 817, komentavo 2

Maskvos meras įvardijo

Pasak Rusijos sostinės mero, realus sostinėje užsikrėtusių koronavirusu skaičius yra didesnis nei nustatyta

VILNIUS, gegužės 7 — Sputnik. Maskvoje yra daugiau koronavirusu sergančių pacientų, nei buvo nustatyta iki šiol, sakė Maskvos meras Sergejus Sobianinas interviu televizijos kanalui "Rossija 24".

"Akivaizdu, kad mieste yra net daugiau sergančių žmonių (nei nustatyta — Sputnik). Remiantis atrankos tyrimais, jų yra maždaug du–du su puse procento nuo bendro Maskvos gyventojų skaičiaus — tai yra apie 300 tūkst. Mūsų užduotis — kuo daugiau nustatyti šiuos žmones", — sakė jis.

Kartu Sobianinas teigė, kad pagal koronaviruso nustatymo skaičių Maskva jau aplenkė Niujorką, kuriame serga daugiau kaip 50 procentų miesto gyventojų, tai yra nuo keturių iki penkių milijonų žmonių.

Meras taip pat įteisino privalomą kaukių ir pirštinių dėvėjimą viešose Maskvos vietose.

Nuo gegužės 12 dienos, kai Maskvoje prasidės pirmasis karantino švelninimo etapas, už apsaugos priemonių nedėvėjimą viešajame transporte grės penkių tūkstančių rublių bauda (beveik 62 eurai), nes ten, pasak Rusijos sostinės valdžios, žmonių tankis yra didesnis, todėl viruso plitimo rizika yra didesnė. Viešose vietose bauda bus keturi tūkstančiai (49 eurų) rublių.

Iš viso gegužės 7 dieną Rusijoje buvo nustatyta 177 160 koronaviruso atvejų, 1625 žmonės mirė nuo ligos, 23 803 pasveiko.

Maskvoje, remiantis oficialia informacija, 92 676 žmonės susirgo COVID-19, 9227 pasveiko, 905 pacientai mirė.

© Sputnik /

Koronavirusas — mitai ir tiesa