Du skubiosios pagalbos gydytojai pasakoja, kodėl karantinas yra beprasmis dalykas

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-05-07 09:56:00, skaitė 968, komentavo 2

Du skubiosios pagalbos gydytojai pasakoja, kodėl karantinas yra beprasmis dalykas

Prieš kelias dienas du skubios pagalbos gydytojai Danas Ericksonas (buvęs greitosios pagalbos gydytojas) ir gydytojas Artinas Massihi (skubios medicinos specialistas, dirbęs įvairiose ligoninėse) surengė spaudos konferenciją kurioje paaiškino, kad remiantis mokslu ir gautais rezultatais dabartinės taikomos karantino ir izoliacijos priemonės, kurių buvo imtasi visame pasaulyje, šiuo metu nebeturi jokios prasmės. Abu kartu jie turi daugiau nei 40 metų patirties šioje srityje.

Taip pat gydytojai paaiškina, kad ne tik karantinas neturi jokios prasmės, jei norima apsisaugoti nuo COVID, bet ir tai, kodėl karantinas gali prisidėti prie ligos pratęsimo, užuot kuo greičiau ji pasibaigtų. Be to jie teigia, kad kai kurie gydytojai yra „spaudžiami“ bet kokią paciento mirtį traktuoti kaip mirtį nuo COVID-19, nors iš tikrųjų pacientas nėra miręs nuo koronaviruso. Tokią nuomonę išreiškė ne tik jie, bet ir keli šios srities ekspertai. Ilinojaus visuomenės sveikatos departamento direktorius dr. Ngozi Ezike neseniai pareiškė, kad net jei yra akivaizdu, kad asmens mirties priežastis yra visai kitokia, jo mirtis vis tiek bus priskaičiuota kaip mirusio nuo COVID-19. Keli gydytojai ir profesoriai patvirtino šį teiginį.

Kodėl tai yra blogai?

Tenka paklausti savęs, kodėl bet kuri federalinė sveikatos priežiūros institucija norėtų pasirodyti prasčiau, nei yra iš tiesų? Kodėl Billas Gatesas ir kiti pagrindiniai politiniai veikėjai sako, kad kai jau turėsime vakciną, tik tada viskas bus sutvarkyta? Kodėl mus verčia manyti, kad nėra kitų veiksmingų būdų ir kitų šios problemos sprendimų, išskyrus vakciną? Kodėl yra sakoma, kad natūralus imuniteto stiprinimas yra neveiksmingas? Kodėl buvo išjuokti ir nepaisomi altrenatyvūs gydymo būdai, tokie kaip gydymas kaip hidroksichlorokvinu, cinku ir intraveniniu vitaminu C?

Gydytojai taip pat paaiškina, kaip tai leidžia teigti moksliniai duomenys, kad COVID-19 infekcija yra daug didesnė, o mirtingumo nuo infekcijos rodiklis yra mažesnis, lyginant su sezoniniu gripu. Neseniai buvo rašyta apie USC ir Los Andželo apygardos visuomenės sveikatos departamentą, kurie paskelbė vykdomo tyrimo dėl COVID-19 preliminarius rezultatus. Remdamiesi savo turimais duomenimis, jie nustatė, kad infekcijos dažnis Los Andžele yra tokio paties lygio kaip gripas. Tai patvirino kitas neseniai atliktas Stanfordo universiteto tyrimas.

Medikai taip pat dalijasi, kodėl jų manymu COVID-19 nėra toks pavojingas, koks jis buvo anksčiau. Jie taip pat siūlo izoliuoti sergančius, senyvus ir silpnus žmones, tačiau reikia gerinti visų kitų likusių žmonių gyvenimo sąlygas. Neseniai šią mintį išreiškė ir mokslų daktaras Knutas M. Wittkowski, kuris 20 metų vadovavo Rokfelerio universiteto Biostatistikos, epidemiologijos ir tyrimų projektavimo katedrai. Jis pasiūlė, kad jokios karantinavimo priemonės, izoliuojant sergančius ir pagyvenusius žmones, nepadėtų sukurti bandos imuniteto ir greičiau užmušti viruso.

Koks tikslas dalytis šia informacija? Tai yra būtina siekiant ugdyti kritinį mąstymą, o ne tiesiog sutikti su tuo, kas nuolat pasakojama žiniasklaidoje, atsižvelgiant į naujausią informaciją ir pateikimas įrodymus. Yra nemažai pavyzdžių, kurie ir toliau didina visuomenės pasitikėjimą šiomis agentūromis ir pagrindiniais žiniasklaidos tinklais. Šiandien egzistuoja orveliškas „faktų tikrintojas“, kuriam pavesta atlikti šį darbą ir tarnauti tik pagrindinei žiniasklaidai ir skatinti visuomenę klausti, kas čia iš tikrųjų vyksta?