Vaidas Žemaitis: Jeigu aš būčiau politikas, būčiau daug kartų blogesnis nei Karbauskis ar Landsbergis

Autorius: Vaidas Žemaitis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2020-05-05 10:09:00, skaitė 1042, komentavo 7

Vaidas Žemaitis: Jeigu aš būčiau politikas, būčiau daug kartų blogesnis nei Karbauskis ar Landsbergis

Rinkdami valdžią žmonės galvoja, kad ji jiems tarnaus ir vykdys savo duotus pažadus

Ir tai kartojasi jau daugelį metų. Žmonėms vis nepasiseka, vis išrenka ne tuos… Ką berinktų, išsirenka debilus, bepročius ir, žinoma, vagis. Kai socialiniuose tinkluose ir viešumoje sutinki žmones, jie visi iki vieno kaltina valdžią, nes būtent dėl jos Lietuvoje gyventi yra blogai.

Susidaro toks įspūdis, kad politikai yra renkami tam, kad ant ant jų būtų galima „išsilieti“. Politikas tampa kaip unitazas, į kurį žmonės „nuleidžia“ savo išmatas.

Žmonės pamiršo, kad tikroji valdžia ir yra jie – tie, kurie išsirenka tarnautojus, turinčius tarnauti žmonėms. Tarkime, Jūs esate įmonės savininkas ir išsirenkate įmonės vadovą. Nustatote jam atlyginimą ir paskyrę 4 metams, nesirūpinate savo įmone. Negana to, jūs viešai savo įmonės pastatytą vadovą kvailinate ir viešai peikiate, kad jis yra kvailas, „šioks ir anoks“…

Verksniai visada žino kaip reikia…

Esmė yra ta, kad mes patys esame apsileidę verksniai, tesugebantys tik dejuoti ir baksnoti pirštais į kitus, bijodami atsakomybės ir bijodami prisipažinti, kad esame abejingi, dievabaimingi, su vergo sindromu ir pagrindine taisykle „nieko čia nepakeisi“.

Kodėl, tarkime, Prancūzijoje ar kokioje Vokietijoje žmonės gyvena geriau?.. Todėl, kad jie „valdžiai“ labai dažnai „primena“ apie priimtus blogus įstatymus, gina savo teises ir, kaip valstybės šeimininkai, reikalauja geresnių rezultatų.

Ar verta stengtis dėl verksnių socialiniuose tinkluose ir burnotojų su alaus buteliu priešais televizorių? Arba dėl tų, kurie, atsiradus progai, paliko savo šalį vardan pinigo? Ne, tikrai ne…

Aš būčiau labai griežtas diktatorius…

Aš būčiau labai labai blogas politikas. Bet yra vienas geras dalykas – aš nesiruošiu dalyvauti jokiuose rinkimuose ir Jums labai pasisekė. Todėl ir toliau burnokite ant Verygos, Karbauskio, Landsbergio ir kitų, kuriems, tikriausiai, Jūsų nuomonė yra visiškai nesvarbi, nes jie Jūsų greičiausiai negerbia.

Negerbia, nes nėra už ką gerbti. Numes 200 eurų kaip šuniukams kaulą, atbėgsite, išbalsuosite ir vėl galėsite toliau loti… Į Europos sąjungą už alaus butelį ir skalbimo miltelių pakelį parsidavėte… Šitoje vietoje galima drąsiai teigti, kad lietuvis yra pasmerktas susinaikinti.

Kas kaltas?

Kaltas naivumas, bukumas, abejingumas ir nenoras kažką suprasti. Iš vienos pusės suprantu, kad Jus tokiais padarė, bet dėl to, kad leidotės tokiais padaromi, atsakomybę turite vis dėlto prisiimti patys.

O dabar galite komentaruose išlieti savo pyktį ant manęs, nes labai maža tikimybė, kad rasite drąsos pripažinti, kad dėl visko esame kalti tik mes patys.

Vaidas Žemaitis Lekstutis