KORONĖS DURNYNO KRONIKOS: pasieniečiai presuoja žveją be antsnukio

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://www.youtube.com/watch?... 2020-04-29 09:37:00, skaitė 1290, komentavo 4

KORONĖS DURNYNO KRONIKOS: pasieniečiai presuoja žveją be antsnukio

VISIEMS ĮSTATYMAMS privaloma tvarka yra taikomas PROTINGUMO KRITERIJUS.

Tai yra, taikant BET KURĮ ĮSTATYMĄ konkrečiomis aplinkybėmis, valdžios atstovai PRIVALO įsitikinti, kad įstatymo taikymas NEPAŽEIDŽIA PROTINGUMO KRITERIJAUS!

O žmonių kalba tariant: ar ĮSTATYMAS konkrečiu atveju NĖRA ABSURDIŠKAS ir NEPRIEŠTARAUJA SVEIKAM PROTUI.

Pasieniečiai pabandė "įgyvendinti" LR Vyriausybės priimtą "NUTARIMĄ DĖL KARANTINO LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE PASKELBIMO", ir jo punktą 3.1.10.

"3.1.10. Įpareigoti asmenis: [...] 3.1.10.3. viešosiose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo organizavimo vietose, nurodytose šio nutarimo 3.2.6.2 papunktyje" [citatos pabaiga]

Konkrečioje situacijoje - žvejojant vienam nuošalioje vietoje reikalavimas dėvėti "nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones" akivaizdžiai ir vienareikšmiškai NEATITINKA PROTINGUMO KRITERIJAUS, todėl jo vykdymas BŪTŲ ABSURDIŠKAS. Vadinasi, pareigūnai BE PAGRINDO bandė priversti pilietį vykti su jais į užkardą arba užsidėti antsnukį:

https://youtu.be/hoEMoWzIORM

Visa laimė, kad patys pareigūnai, matydami kad juos filmuoja, supranta, kaip absurdiškai atrodytų bandymas sulaikyti žmogų pagal cituoto nutarimo 3.1.10.3. papunkčio nesilaikymą. Nors vistiek sugebėjo pademonstruoti mentišką charakterį ir pasikabinėti prie civilio asmens.

Įstatymas, su kuriuo taip troško susipažinti žvejys ir kurio jam nepateikė pasieniečiai yra čia: https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalA...