Tik duokit pinigų: Lietuvos VSD puls ieškoti nematomų priešų

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-04-28 20:52:00, skaitė 897, komentavo 3

Tik duokit pinigų: Lietuvos VSD puls ieškoti nematomų priešų

Lietuvos valstybės saugumo departamentas rado dar vieną tašką valstybės saugumui užtikrinti. Žvalgybininkai išsiaiškins, su kuo susiję koronaviruso, tuberkuliozės, kiaulių maro ir paukščių gripo protrūkiai

Dariaus Jauniškio antrosios Lietuvos valstybės saugumo vadovo kadencijos pradžios momentas buvo pažymėtas garsiu pareiškimu. Pasirodo, ne visos Lietuvos nacionalinio saugumo sferos buvo įvaldytos iki tobulumo per pirmuosius penkerius jo vadovavimo VSD metus.

Užsienio žvalgyba ir kontržvalgyba yra tik dalis viską matančių VSD sričių. Atėjo aktyvaus įsikišimo į virusologijos reikalus eilė. Be Lietuvos VSD ten tvarkos nebus.

"Koronavirusas parodo, kokiame pasaulyje gyvensime ateityje. Žvelgiant atgal, išgyvenome tam tikrą ramų periodą, bet šiais laikais matome, kad virusai grįžta. Matome tuberkuliozės protrūkius, SARS, kiaulių maro, paukščių gripo atvejus." — Jauniškį cituoja Lietuvos žiniasklaida.

Taigi, laikykitės, nematomi virusai! Priemonių imsis aukščiausios kategorijos specialistai — Lietuvos žvalgybininkai. Galima tik įsivaizduoti, ko jie atras šioje srityje. Visiškai realu, kad artimiausiu metu bus atrasta ne tik kinų, kaip teigia JAV prezidentas Donaldas Trampas, bet ir mirtinų virusų rusiška kilmė. Galų gale, kas, jei ne Lietuvos specialiųjų tarnybų darbuotojai, žino, "kas kaltas" ir "ką daryti". Akivaizdu, kad viskas, kas blogai vyksta pasaulyje, yra Kremliaus ir asmeniškai prezidento Putino darbas.

Kur, jūsų manymu, išauginti šernai — kiaulių maro platintojai? Teisingai — Kremliaus kiaulių fermoje, tiesiai už pagrindinių rūmų. O paukščių gripas? Veisiama Maskvos paukštyne. Netikite? Juk visų NATO šalių žvalgyba apie tai žino! Lietuvos specialistams tik pakankamai pinigų neužteko, kad galėtų išspręsti šią problemą.

"JAV turi atskirą žvalgybos tarnybą, kuri užsiima medicinine žvalgyba, medicininės situacijos stebėjimu pasaulyje. Ne išimtis turi būti ir Lietuva." — entuziastingai kalbėjo Darius Jauniškis.

Lietuvos VSD vadovas tarsi užsiminė, kad jo mylimajam skyriui reikia skirti šiek tiek daugiau pinigų, kad jis galėtų kuo atidžiau ieškoti "rusiško pėdsako" plintant klastingiems virusams.

"Tai yra tarp mano antros kadencijos užduočių ir prioritetų. Matant tendencijas, tai neišvengiama, kvaila būtų tai ignoruoti. Jau esu apie užsiminęs apie tai ir pokalbiuose su frakcijomis Seime, kad tai yra viena iš krypčių, kur žvalgyba turi fokusuotis ir prisitaikyti." — interviu žurnalistams kalbėjo Lietuvos vyriausiasis žvalgybos pareigūnas.

Taigi, specialus Lietuvos kariuomenės būrys, suformuotas, siekiant priešintis Rusijos propagandai virtualioje erdvėje, patvirtina užduočių rimtumą.

Kariuomenės strateginės komunikacijos departamentas skelbia, kad dėl Lietuvai nedraugiškų žiniasklaidos priemonių didėja informacinių incidentų, susijusių su koronavirusu, skaičius, o "NATO ir sąjungininkų kariai mūsų šalyje lieka pagrindiniu dezinformacijos ir klaidinančios informacijos taikiniu". Neprietelių tikslas — kurstyti lietuvius prieš NATO sąjungininkus, kurių batalionas dislokuotas Lietuvos teritorijoje po 2014 metų įvykių Ukrainoje.

Taigi, mieli skaitytojai, jei artimiausioje ateityje informacinėje erdvėje susidursite su autoritetingais pranešimais, kad mirtini virusai yra Rusijos rankų darbas, nenustebkite. Žinokite, kad VSD, vadovaujama išmintingojo Dariaus Jauniškio, glaudžiai užsiima medicinine žvalgyba.

Ir visos Lietuvos medicinos žvalgybininkų išvados yra galutinės ir neskundžiamos. O visokie įtarimai dėl nelegalios VSD veiklos renkant informaciją apie garsių politikų ir visuomenės veikėjų asmeninius gyvenimus yra nepagrįsti. Visa tai daroma nacionalinio saugumo labui.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.