Socialdemonai atsiribojo nuo vis labiau agresyvėjančios ir liberalėjančios Landsbergių partijos

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2020/04/27/soc... 2020-04-27 19:42:00, skaitė 855, komentavo 3

Socialdemonai atsiribojo nuo vis labiau agresyvėjančios ir liberalėjančios Landsbergių partijos

Trijų šūdų opozicinė koalicija susitraukė iki dviejų šūdukų - Landsbergio Anūkėlio ir Masiulio versliuko Nidoje partnerio bei Ūso baloje skandintojo 

Lietuvos socialdemonų partijos (LSDP) valdyba priėmė sprendimą nutraukti susitarimą dėl opozicinių frakcijų bendradarbiavimo Seime.

Socialdemonų prievaizdas Gintautas Paluckas teigia, kad šiuo metu Seime stebimos politinės rietenos, pasiruošimas artėjatniems rinkimams, bet produktyvus bendradarbiavimas nevyksta.

„Konservatorių politinio veikimo būdas artėjančių rinkimų fone vis labiau aštrėja, yra priešinantis, o konstruktyvių pasiūlymų – mažai. Mes nenorime būti tapatinami su tokiu veikimu ir tokiais siūlymais, kaip, pavyzdžiui, paskutiniai dėl Darbo kodekso. Konservatoriai ir liberalai tegu kalba savo vardu, o mes kalbėsime savo“, – partijos interneto puslapyje skelbia G. Paluckas.

Pasak Socialdemonų partijos prievaizdo, nutraukus susitarimą neliks ir dviprasmybių.

„Jeigu mes kritikuojame, tai teikiame siūlymus, vengiame asmeniškumų ir įvairiausių epitetų lipdymo. Šią praktiką, oponuodami valdantiesiems, tęsime. Nenorime perimti kai kurių kitų opozicinių frakcijų ydų. Nutraukus susitarimą nelieka dviprasmybių, kas kieno vardu kalba. Negalime stoti už tokių pasiūlymų, kurie prastina dirbančiųjų ar smulkių verslų situaciją, o tokie dabar pasipylė iš konservatorių ir liberalų“, – teigia G. Paluckas.

Konservatoriai Seime turi 36 narius, liberalai – dešimt, socialdemokratai – devynis. Prieš susidėdama su liberastine landsberginių gauja, socdemonų gauja bandė daryti biznį kartu su karbauskiniais.