FNTT stojo nusikaltėlių pusėn – D. Grybauskaitės garbę gins kiek leis galimybės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/fntt-s... 2020-04-27 13:46:00, skaitė 811, komentavo 0

FNTT stojo nusikaltėlių pusėn – D. Grybauskaitės garbę gins kiek leis galimybės

FNTT lyderis generolas Antoni Mikulskis. Nuotr. fntt.lt

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) dešimt dienų pasvarsčiusi nusprendė atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neegzistuojančio fondo, skirto kovai su koronaviruso pasekmėmis.

Šiam neegzistuojančiam fondui vadovauti (tėra atidaryta tik ministerijos sąskaita Lietuvos banke) Finansų ministras Vilius Šapoka pasikvietė žmogų visiškai nesusijusį darbiniais santykiais su Finansų ministerija – t.y. prezidentę Dalią Grybauskaitę.

„Manytina, kad galimai nurodyti Fondo (COVID-19 pasekmių mažinimo fondo) teisinio reglamentavimo ypatumai galėjo suklaidinti Pareiškėjus dėl ko pastarieji neteisingai interpretuoja jo veiklos teisinius pagrindus bei mano, jog ši veikla vykdoma nusikalstamu būdu“, - atsisakymo motyvus pradėti ikiteisminį tyrimą pateikė FNTT tyrėjas Tomas Naruševičius.

Jis taip pat nurodė, kad „FNTT nemato poreikio apklausti kaip liudytoją Finansų ministrą V. Šapoką“, nes „surinktų duomenų pakanka pagrįsti šį procesinį sprendimą, o Pareiškimo duomenų patikslinimas nėra beribis“.

Pareigūnas taip pat priminė, kad „nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą per 7 dienas nuo nutarimo nuorašo gavimo dienos gali būti skundžiamas prokurorui, o prokuroro nutarimas – ikiteisminio tyrimo teisėjui“.

„Jeigu prokuroras nepanaikina nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, jo sprendimas gali būti skundžiamas ikiteisminio tyrimo teisėjui“, - atskleidė T. Naruševičius.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Informuojame, kad teisinio reglamentavimo ypatumai visiškai nesuklaidino Pareiškėjų, nes viskas yra paprasta kaip du kart du keturi, ar trys kart trys devyni.

Pareiškėjai absoliučiai nieko neinterpretuoja, jie tik pirštu parodė, kur ir kaip yra pažeisti įstatymai. Tik tiek. Ir FNTT veikėjai puikiausiai tai žino.

Tačiau FNTT šį kartą nuėjo klasikiniu keliu – stojo į įstatymų pažeidėjų pusę su tikslu tradiciškai kuo ilgiau tempti gumą. O tai nėra gerai.

Platesnis komentaras bus artimiausiu metu.