Šitie žiopli žmonės vadina save žurnalistais, analitikais, politikais bei kovotojais su Rusijos propaganda?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2020-04-09 09:31:00, skaitė 1861, komentavo 4

Šitie žiopli žmonės vadina save žurnalistais, analitikais, politikais bei kovotojais su Rusijos propaganda?

Šitie žiopli žmonės vadina save žurnalistais, analitikais, politikais bei kovotojais su Rusijos propaganda? Tai kad jie piršto nuo vyriško lytinio pimpalo neatskiria!

Anekdotas į temą - iš serijos “Nemirtinga klasika”:

- Girdėjai apie tokią Jazzų?
– Tą Nesudegančių Kalorijų Feniksę? Kuri savo klausytojus kiaunėmis vadina?
- Aha. Visai prastai dainuoja motera, varo šalią gaidų per kilometrą!
- Buvai jos koncerte? Neturi kur pinigų dėti ar kolionių pasiilgai?
- Nebuvau, gi karantinas - man kaimynė per telefoną porą jos dainų padainavo! Siaubas kažkoks!

Būna dalykų, kurie morališkai užmuša savo netikėtumu. Tarkim, matai rimtus žmones, laikai juos žurnalistais, analitikais, politikais - ir staiga pamatai savo akimis, kaip jie neįtikėtinai kvailai elgiasi absoliučiai akivaizdžioje situacijoje.

Iš Vytautas Sinica posto sužinojau, kad kažkoks man negirdėtas Mindaugas Paulavičius aptiko nuorodas į ProPatria.lt, Alkas.lt ir Laisvos visuomenės instituto svetainę propagandiniame Rusijos naujienų agentūros SPUTNIK puslapyje lietuvių kalba. Ir tuo pagrindu nedelsdamas padarė stebėtinai giliamintę išvadą, kad tokiu originaliu būdu Kremliaus Agitpropas sąmoningai paviešino savo satelitų sąrašą, idant visi Lietuvoje suprastu, kad tie išvardintieji yra Motinos Rusijos ir jos Amžinojo ir Nepakeičiamojo Prezidento V.V.Putino asmeniniai rėmėjai ir draugai. Tskant, jokios daugiau konspiracijos - šydus į šoną, paslaptis į viešumą, agentų sąrašus su visais algalapiais ir nuotraukomis keliam į internetą!

Na, maždaug toks to Mindaugo Paulavičiaus pademonstruotas supratimas apie Rusijos propagandos veikimą ir įsivaizdavimas apie agentūrinio darbo metodus. Alternatyviai intelektualus, atvirai sakant, bet ne visiems gi duota. Žiūrėdami į generacijos statistinio IQ pasiskirstymo Gausso* kreivės kairę dalį visi suprantame - neišvengiamai kažkam kartoje išties turėjo mažiau košės galvon kliūti. Tačiau negalima žmogaus smerkti dėl tokios įgimtos savybės. Čia juk kaip odos spalva ar pimpalo dydis - su kokiais gimei bei užaugai, su tokiais ir numirsi.

Vienžo, susitaikiau su ta nesmagia mintimi ir nuėjau paskaityti - ką gi tas Mindaugas rado tame oficialiame Rusijos propagandos puslapyje SPUTNIK?

Tačiau jo FB sienoje manęs laukė siurprizas. Skaitau:

"..Užsukau į Sputnik.lt pasižvalgyt. O ten puslapio apačioje kuo gražiausiai išvardinti visi tą pačią dūdą pučiantys portalai. Šalia Sputniknews.lt strainiai rikiuojasi ir Laisvos visuomenės institutas, ir Alkas (LKK), ir ProPatria.

Čia, kad žinotumėt - kai kas nors atrandat ir norit pasidalinti kokiu gražiu tautišku ar šeimos vertybių persunktu straipsniu - kam ir kodėl tas straipsnis atsirado.

Ačiū Marius Laurinavičius, kurio paskutiniai postai paskatino užsukti į tokią nemalonią skylę."

Pala-pala - KOKIAME puslapyje tas Mindaugas žvalgėsi? Sputnik.lt? Rimtai? Ir ...nieko keisto nepastebėjo? Gal jis aklas, tas Mindaugas? Ar internete pirma savaitė?

Nepamatė, kad ten JOKS NE RUSIJOS naujienų agentūros SPUTNIK puslapis, bet anoniminio trafiko vagiuko ant kelėno sukalta feikinė svetainė, TIK IŠORIŠKAI ŠIEK TIEK IMITUOJANTI tos agentūros stilių ir pripildyta automatiškai nusiurbtų iš tos naujienų agentūros straipsnių su nuorodomis? Kurioje nėra NEI VIENO originalaus teksto?

Aš netgi atpažįstų tos feikinės svetainės kūrėjo autorinį braižą, nes tai ne pirmas toks jo puslapis.

Bet pala, matome, kaip Mindaugas širdingai dėkoja žinomam žurnalistui ir analitikui Marius Laurinavičius už užvedimą į tą puslapį? Tai čia Mindaugas nesugeba suprasti, kad pateko kažkur ne ten, kur tikėjosi, ar tas užvedėjas nežino į ką nuorodas dalina? Skaitau pirmą komentarą:

Marius Laurinavičius
"Na, štai - vienas vieną atranda (prisipažinsiu, kad po sputnik rimčiau ne nenaršiau - šiek tiek kiti dalykai mane labiau domina, bet čia - tikrai įdomu!), kitas - kitą. Ačiū! Mindaugas Paulavičius atliko tikrai svarbų darbą!"

Ir man iškart aiškėja - kaip geba dirbti su informacija ir kritiniu šaltinių vertinimu garbusis žurnalistas ir analitikas. Ogi ...niekaip. Negeba.

Mindaugui Paulavičiui pritrūko košės galvoje suprasti, kad skaito NE Rusijos propagandinį puslapį bet anoniminio trafiko vagiuko spastus žiopliams, o gerbiamas Marius Laurinavičius akivaizdžiai stokoja supratimo, kad tai, kas jam pasirodė, kaip "svarbus darbas", realybėje tėra neišmanėlio insinuacija tuščioje vietoje, t.y. be jokio faktinio pagrindo.

Nes vienoks atvejis yra kuomet Rusijos naujienų agentūros SPUTNIK puslapis kažkokiais sumetimais pradeda su skaitytojais dalintis nuorodomis į tam tikras svetaines - ir visai kitas, kai tai savo puslapyje imituojančiu pavadinimu daro anoniminis internetų trafiko vagiukas, visokiais būdais siekiantis pritraukti lankytojus ir susigeneruoti klikus prie nusiurbtų iš to SPUTNIKo tekstų.

Pirmu atveju dar būtu prasmė paspėlioti - kokiais sumetimais Rusijos Agitpropas tai daro, o štai antruoju atveju net ir kalbėti nėra apie ką.

Juk tas galimai žinomas bajeristas, kuris prikabino visokių nuorodų puslapio apačioje, tame tarpe - į propatria, alką, lygiai taip pat galėjo pridėti ir nuorodų į Mindaugo Paulavičiaus, Mariaus Laurinavičiaus, Rasos Juknevičienės ar šiaip jaunųjų konservatorių FB svetaines.

Beje, tikiuosi, kada nors taip ir padarys - gal bent tai padės jiems išsigydyti nuo žioplumo, išugdys įproti minimaliai kritiškai vertinti šaltinius ir privers aklai nepasitikėti visokiais mindaugais paulavičiais?

Beje, gerbiamą europarlamentarę, kadaise pagarsėjusia legendine formule "gal čia viskas gerai, bet minčių kyla įvairių", paminėjau ne šiaip sau. Štai jos komentaras iš Mindaugo posto aptarimo:

Rasa Jukneviciene
"Atmintinė, kas yra kas. Išplatinsiu ir savo kanalais, nes sėdėdami namie kartais žmonės pamiršta nuspaust kritinio mąstymo mygtuką savo smegenyse"

Tai jau tikrai, kad kai kas pamiršo "nuspaust kritinio mąstymo mygtuką savo smegenyse". Pati ponia Rasa. Irgi nepasivarginusi net pasidomėti - ką jai panosėn džiugiai kiša iš interneto šiukšlynų sugrįžęs ponaitis Mindaugas.

JPRST, tai čia taip dirba su informacija buvusi Krašto apsaugos ministrė, ilgametė Seimo ir Europarlamento narė?

Internetų neišmanėlis parnešė jai žinią, kad aptiko politinių konkurentų svetainės nuorodas Rusijos propagandinėje svetainėje SPUTNIK, nors realybėje tai buvo feikinė trafiko vagiuko žioplių gaudyklė - ir ji puola platinti šią žinią, kaip TIKRĄ? Rimtai? Neturiu žodžių tada.

Kaip jau minėjau, nekaltinu ponaičio Mindaugo dėl intelektualinio nepakankamumo, objektyviai neleidžiančio jam suvokti skirtumo tarp oficialios Rusijos propagandinės agentūros svetainės ir feikinio puslapėlio, tačiau faktas, kad rimta politikė ir rimtas žurnalistas-analitikas ima už gryną pinigą tokio, ėė, akivaizdžiai nekompetetingo ir negebančio dirbti su informacija autoriaus išvadas, man kelia nerima.

Gal kai kam viskas atrodo gerai - bet kitiems minčių kyla įvairių. O gal tas rimtumas, khm, khhm, kiek perdėtas? Gal ne tik tūlas Mindaugas, bet ir gerbiamas Marius su ponia Rasa nesuvokia, koks realybėje yra tosjuos taip nudžiuginusios informacijos šaltinis ir kokiu niekiniu pagrindu jie pradėjo pūsti burbulą visiškai tuščioje vietoje?

Nežinau, kol kas dar nesiimu spėlioti. Štai kai pamatysiu, jog jie žino, kad ponaitis Mindaugas Paulavičius iš esmės juos apmovė su tuo tariamu Rusijos agentūros SPUTNIK puslapiu ir vis vien niekaip nekoreguoja savo išsakytų nuostatų - tuomet viskas bus aišku.

Nes suklysti ar būti suklaidintas gali būti bet kas. Bet laikytis įsikibus savo klaidos jai paaiškėjus - tik nerimtas žurnalistas ar politikas.

Na, ir pramogai - dar kelios minėtos IQ pasiskirstymo Gausso* kreivės kairiąją pusę iliustruojančios komentarų citatos iš Mindaugo sienos:

Steve Stepanoff
"Tiesiog puiku. Ką jie dabar bepradėtų neigti, faktas, kad kremliaus propagandą laiko juos bendraminčiais ir sąjungininkais, kaip ir visus radikalus, marginalus bei kitus naudingus durnius, jau yra simptominis ir nepaneigiamas."

Steve Stepanoff
"Remigijus Gineitis tai sputnikas iš bendraminčių tik ir gali tikėtis palankumo. ŠIš pradžiamokslis visai pasiteisino kremliui su radikalais Prancūzijoje, Vokietijoje ir kitur".

Steve Stepanoff
"Remigijus Gineitis pasakysiu dar aiškiau: patekti į sąrašą organizacijų, iš kurių kremliaus propaganda norėtų ir tikisi palankumo, reiškia priskiria jas prie tam tikra prasme savo bendražygių ir galimų partnerių rato - jau yra riebiausias simptomas šių visų organizacijų diagnozės. Ką jos dabar beneigtų ir kaip beatsiribotų."

Patys galite įvertinti tą @Steve Stepanoff išvadų korektiškumą, adekvatumą realybei bei susivokimo gebėjimus. Alternatyvaus intelekto fontanas kažkoks.

Beje, pastebėkite - komentaruose buvo nekvailų žmonių, kurie dūrė pirštu į faktą, kad poste minimas puslapis NĖRA tikrasis SPUTNIK - ir iškart atsiliepė komentatoriai, kurie NIEKO nesuprato:

@Donatas Glodenis
“Tikrasis sputnikas turi biškį kitą adresą. Ir šiaip iš tokių nuorodų kokias nors išvadas daryti yra labai abejotinas biznis.”

Audrius Kaupys
“Šiaip jau atkreipkite dėmesį, kad čia netikras, feikinis Sputnikas. Nors irgi gera mėšlakrūvė. Yra labai pagrįstų įtarimų, kieno čia kūrinys.”

Tomas Janonis
“Ką reiškia netikras? Kuo sputniknews yra tikresnis?”

Šitas Tomas pramušė savo naivumu. Toks Mindaugo Paulavičiaus intelekto brolis tikrai kada nors paklaus meilei nusiteikusios ir dėl atkišto piršto nustebusios partnerės: Ką reiškia netikras? Kuo ****s yra tikresnis?

Nes jie jokio skirtumo įžvelgti nesugeba. Neduota ir tiek.

Šaltiniai ir nuorodos:

A. Mindaugas Paulavičius FB sienos 2020-04-06 d. įrašas (238 patiktukai, 269 pasidalinimai) su anoniminio trafiko vagiuko puslapėlio sputnik.lt suplakimu su Rusijos propagandos užsieniui oficialiu puslapiu sputniknews.lt ir akivaizdžią nekompetenciją demonstruojančių žurnalistų bei politikų komentarais :
https://www.facebook.com/mindaugas.paul…/…/10220274303435054

B. Anoniminio trafiko vagiuko ant kelėno sukaltas feikinis puslapis BE JOKIO originalaus straipsnio, tik su įžūliai nusiurbtais tekstais su nuorodomis į originalus:
https://sputniknews.lt/ - tas bajeristas prikabino visokių nuorodų apačioje - į propatria, alką, etc. Galėjo prikabinti ir į Mariaus Laurinavičiaus, Rasos Juknevičienės ar jaunųjų konservatorių FB puslapius. Tikiuosi, kada nors taip padarys - gal tai padės išsigydyti jiems nuo žioplumo?

C. Oficialus Rusijos Naujienų agentūros Sputnik puslapis lietuvių kalba:
https://sputniknews.lt/ - jame nėra jokių nuorodų į propatria, alką ir pan.
Užtat yra nuoroda į VISUS Sputnik puslapius. Ar reikia minėti, kad jokio Sputnik.lt tarp jų NĖRA?

 Visada gerbiau garbųjį Blogerį Zeppelinusą už jo blaivų protą ir pasiryžimą preparuoti propagandistinių nevispročių atrajotą skandžio turinį, kuriuo pastarieji taip entuziastingai tarpusavyje dalinasi per specialiai jiems sukurtas savidebilinimosi priemones.

Blogerio Zeppelinuso veiklą feisbuko kloakoje galima drąsiai lyginti su vienu iš Heraklio žygdarbių - iškuopti Graikijos oligarcho arklides...

Tik deja, straipsnyje aprašomi asilai šika tiesiog reaktyviniu greičiu, todėl aš nuoširdiai linkiu garbiajam Blogeriui kantrybės ir ištvermės - Tavo darbas niekada nebus užbaigtas :)

Toj pačioj apkaboj: