Migrantai Lesbo saloje nukirto ir sudegino 5000 alyvmedžių (video)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-04-09 08:48:00, skaitė 2015, komentavo 4

Migrantai Lesbo saloje nukirto ir sudegino 5000 alyvmedžių (video)

Antikos Graikijoje už alyvmedžio sunaikinimą grėsė mirties bausmė. Šis kelis tūkstančius metų gyvenantis medis yra šventas graikams. Alyvmedis mano nuotraukoje, darytoje buvusioje antikos graikų kolonijoje Sicilijoje (Argidžento), mena, labai tikėtina, šioje saloje gyvenusį Archimedą.

Graikų spauda pranešė, kad prieglobsčio prašytojai ir migrantai iš Lesbo saloje esančios Moria stovyklos nukirto ir sukureno 5000 čia augusių alyvmedžių.

Migrantai Lesbo saloje nukirto ir sudegino 5000 alyvmedžių (video)

2019 metais atėjūnai iš Moria stovyklos ėmė statyti saloje sau atskirus namus. Jau tuomet vietos gyventojai skundėsi jų marodieriavimu. Buvo išplėšti ir išardyti šimtai graikų užmiesčio namų. Jie virto statybinėmis medžiagomis nekviestiems svečiams. Tai buvo pirmasis nelaimės skambutis.

Buvo aišku, kad šias migrantų pastatytas lūšnas teks kažkuo apkūrenti. Jie ir kureno... alyvmedžiais. Taip buvo iškirsta ir sudeginta visa alyvmedžių giria: virš 5000 medžių.

Apie šį vandalizmą sužinojo Graikijos visuomenė ir pašiurpo. Nejaugi niekas nesusiprotėjo, kuo pasibaigs savavališkos statybos?

Moria stovykla buvo įkurta saloje 2015 metais ir tapo tranzitiniu nelegalios imigracijos iš Turkijos punktu. Per jį į ES traukė šimtai tūkstančių geresnio gyvenimo ieškotojų, kuriuos globalistai pavadino „pabėgėliais“.

2016 metais ES sudarė sutartį su Turkija, pažadėjo turkų sultonui Erdoganui mokėti 6 milijardų duoklę, tranzitas sumažėjo. Stovykloje ėmė kauptis keliautojai, kurie neturėjo jokio šanso tapti „prieglobsčio prašytojais“, nes atkeliavo iš šalių, kur jų gyvybėms negrėsė joks pavojus.

Stovykloje, apskaičiuotoje 2,2 tūkstančiams, susikaupė 18 tūkstančių geresnio gyvenimo ieškotojų, labai ištroškusių „europinių vertybių“. Dauguma šių žmonių apsigyveno perpildytos stovyklos apylinkėse. Jie užėmė alyvmedžių giraites ir jose pasistatė savo lūšnynus, kokius stato Afrikoje.

Paviešintame video matyti, kaip stovykloje gyvenantis negras padega alyvmedžių giraitę. Šis vandalizmas tiesiog susprogdino graikiškus socialinius tinklus.

Pranešama, kad stovyklos apylinkėse klesti prievarta ir banditizmas, aktyviai veikia įvairios teroristinės organizacijos. Pastaraisiais metais stovykloje buvo įvykdytos dešimtys žmogžudysčių, ją kelis kartus buvo padegę, šimtai stovyklos gyventojų nukentėjo nuo prievartos.

Vasario mėnesį salos gyventojai, pavargę nuo tokios kaimynystės, bandė protestuoti prieš statybą dar vienos uždaros stovyklos saloje. Juos pasitiko šimtai policininkų, kurie negailestingai mušė protestuojančius. Kliuvo net moterims, vaikams ir šventikams.

Kad įsivaizduoti visą tragediją vietos gyventojų, kai buvo sunaikinta alyvmedžių giraitė, tam reikia suprasti alyvos medžio vaidmenį graikų kultūroje. Graikai buvo pirmieji, pradėję auginti šį augalą Europoje. Senovės graikams alyvos šakelė buvo olimpinių idealų, taikos, išminties ir pergalės simboliu. Dėl šios priežasties olimpinių rungtynių nugalėtojus apdovanodavo alyvmedžio vainiku, vadinamu „κότινος“ (kotinos).

Legenda pasakoja, kad išmintinga deivė Atėnė padovanojo atėniečiams alyvos medį – simbolį turto, vaisingumo ir gerovės, - kad užsitikrinti Dzeuso palankumą ginče su Paseidonu dėl viešpatavimo Atikoje. Alyvos medis tapo Atėnės simboliu.

Daugelyje Graikijos rajonų alyvuogės yra vienintelis pajamų šaltinis, o žmonių turtas matuojamas alyvmedžių skaičiumi. Derėti šis medis pradeda 65-80 metų, o tai reiškia, kad alyvmedžių sunaikinimas tapo smūgiu vietos ekonomikai.

Greek City Times pranešė, kad prasidėjus COVID-19 epidemijai, imigrantai Lesbo saloje nesilaiko karantino normų. Po to, kai policija paprašė nelegalių migrantų, pagrinde juodaodžių, sugrįžti į stovyklą, šie ne tik atsisakė vykdyti įsakymą, bet ėmė juoktis ir kosėti ant policininkų (žiūr. video).