Kodėl Rusija negelbės Pribaltikos

Autorius: Anno Šaltinis: https://politpuzzle.ru/161687-... 2020-04-07 12:25:00, skaitė 1783, komentavo 16

Kodėl Rusija negelbės Pribaltikos

Rusijos ekonomistas Michailas chazinas paaiškino kodėl Rusija negelbės Pribaltikos. Baltijos šalys taip pat neturėtų tikėtis ir ES paramos.

Šiuolaikinis pasaulis gyvena pagal tą ekonominį modelį, kuris iš esmės jau nustojo egzistuoti. Ir jau nebėra šansų, kad jis atsistatys, mano ekonomistas Michailas Chazinas. Geriausiu atveju jį bus galima kurį laiką palaikyti paviršiuje, pinigų įliejimo dėka. Tačiau artimiausiu metu tokia taktika nustos duoti  vaisius ir su tuo jau nieko nebus galima padaryti.

Ekspertų vertinimu, imtis kokių nors veiksmų yra likę maždaug šeši mėnesiai. Be to, dabartinė situacija yra analogiška 1991 m., kada žlugus „senam (tarybiniam) pasauliui“ iškilo klausimas - juk reikia prie ko nors šlietis. Tada kai kuriose buvusiose TSRS respublikose optimizmas veržėsi per kraštus. Šalys prie Baltijos tame buvo ypatingai uolios ir tuomet pareiškusios: „Mes, Baltijos tigrai, dar jums parodysime!“

Verta pripažinti, kad Lietuva, Latvija ir Estija sugebėjo prisijungti prie ES ir ko dėka galėjo kurį laiką neblogai egzistuoti. Tačiau koronaviruso "pandemijos" metu situacija, taip pat ir ekonomikoje, greitai keičiasi. Dabar nepaprastai svarbu blaiviai vertinti tai, kas vyksta, ir užmegzti naudingus santykius, vadovaujantis dabartine realybe, o ne tuo, kas atsklinda iš žiniasklaidos, valdžios pusės ar banksterių.

„Bent jau Baltijos respublikoms ES jau tikrai nepadės“, - mano Chazinas.

Esant tokiai situacijai būtų logiška Baltijos šalims pasibelsti į kitas duris. Kalbama apie Rusiją. Bet ir čia toli gražu ne viskas tvarkoje. Anot eksperto, visiškai beviltiška yra kreiptis pagalbos Maskvą tol, kol Talino, Vilniaus ir Rygos politinis kursas turi antirusišką ir rusofobišką pobūdį.

„Už klaidas reikia mokėtis“, - cituoja ekonomisto žodžius portalas ПП.

Daugiau naudingos informacijos čia: