BBC: Šiaurės Korėja teigia, kad šalyje nėra nei vieno COVID-19 susirgimo atvejo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/bbc-... 2020-04-07 09:59:00, skaitė 629, komentavo 1

BBC: Šiaurės Korėja teigia, kad šalyje nėra nei vieno COVID-19 susirgimo atvejo

Šiaurės Korėja tvirtina, kad šalyje koronavirusu nebuvo užkrėstas nei vienas žmogus

Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika (Šiaurės Korėja) – valstybė rytų Azijoje, šiaurinėje Korėjos pusiasalio dalyje. Žmonių gyvenimo trukmė 71 metai. Žmonių skaičius 25,49 milijonų.

Šiaurės Korėja teigia, kad suveikė griežtos izoliavimo priemonės ir visiškas sienų uždarymas, todėl šalis neturi nei vieno susirgimo atvejo.

Tačiau aukščiausias JAV karo vadas Pietų Korėjoje pareiškė, kad tai yra netiesa. Žinome, kad Pietų Korėja yra JAV vasalė, todėl tikėti JAV karininku, taip pat aklai tikėti negalima.

Šiaurės Korėjos ekspertas BBC teigė, kad nepatvirtintais duomenimis buvo atvejų, tačiau masinio protrūkio nebuvo.

Remiantis Johns Hopkinso universiteto duomenimis, šiuo metu visame pasaulyje yra daugiau nei 1,4 mln. koronaviruso atvejų ir 75 tūkst. mirties atvejai.

Šiaurės Korėjos centrinės ekstremalių situacijų kovos su epidemija būstinės direktorius Pak Myong-su penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė: „Kol kas nė vienas asmuo neužsikrėtė naujuoju koronavirusu mūsų šalyje“.

„Mes atlikome prevencines ir mokslines priemones, tokias kaip patikrinimai ir karantinas visam personalui, atvykstančiam į mūsų šalį ir kruopščiai dezinfekuojame visas prekes, taip pat uždarėme sienas ir užblokavome jūros ir oro susisiekimą.“

Ar tai tiesa?

JAV generolas Robertas Abramsas, JAV karinių pajėgų vadovas Pietų Korėjoje, pareiškė, kad netiesa, jog Šiaurės Korėjoje nėra viruso atvejų.

Tačiau jis teigė negalįs tiksliai pasakyti, kiek atvejų yra, nei patvirtinti, iš kur kilo informacija.

Naujienų svetainės „NK News“ redaktorius Oliveris Hothamas sutiko, kad Šiaurės Korėjoje tikriausiai buvo atvejų, bet faktų apie tai neturi.

Kaip Šiaurės Korėja reagavo į krizę?

Šiaurės Korėja iš tiesų daug greičiau kovoja su virusu nei daugelis kitų regiono šalių.

Sausio pabaigoje ji uždarė savo sienas ir vėliau karantine laikė šimtus užsieniečių sostinėje Pchenjane. Tuo metu Kinijoje atvejų skaičius augo eksponentiškai.

„NK News“ reportaže taip pat teigiama, kad iki 10 000 piliečių buvo izoliuoti šalyje – apie 500 vis dar tebėra karantine.

Ar gali būti, kad Šiaurės Korėjos gyventojai net žino apie virusą?

Dauguma Šiaurės Korėjos žmonių „tikrai žino“ apie tai, kas vyksta, sako p. Hotham.

Kookmino universiteto vyresnysis mokslo darbuotojas Fiodoras Tertitskiy taip pat priduria, kad šalis šiuo metu vykdo „vykdomą propagandos kampaniją, mokančią žmones, kaip užkirsti kelią viruso plitimui“.

Todėl tikėtina, kad Šiaurės Korėja iš tikro susitvarkė su šiuo virusu, nes situacijoje disciplina ir griežtumas yra pats geriausias vaistas.

Parengta pagal BBC inf.