Signatarė N. Oželytė reikalauja išleisti į laisvę kalėjime pūdomą A. Paleckį, nes baiminasi Strasbūro teismo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/signat... 2020-04-01 12:07:00, skaitė 695, komentavo 4

Signatarė N. Oželytė reikalauja išleisti į laisvę kalėjime pūdomą A. Paleckį, nes baiminasi Strasbūro teismo

Tarybinė kinoaktorė, komjaunuolė ir komunistė Nijolė Oželytė (antra iš kairės)

Dėl kalėjime pūdomo Algirdo Paleckio sukruto signatarai – daugiau nei 50 jų kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą, prašydami sušvelninti kardomąją priemonę šnipinėjimu kaltinamam buvusiam politikui Algirdui Paleckiui.

„Pasirašė apie 60 signatarų, Aukščiausiosios tarybos-Atkuriamojo Seimo, keletas pirmos Vyriausybės narių“, - naujienų agentūrai BNS pasakė kreipimąsi pasirašęs signataras Egidijus Bičkauskas.

„Mano žiniomis, dokumentą pasirašė įvairių politinių pažiūrų žmonės – nuo dešinės iki kairės“, - teigė jis.

Tarp pasirašiusiųjų signatarų – buvęs eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, buvęs premjeras Gediminas Vagnorius, buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, buvusi parlamentarė Nijolė Oželytė, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus.

Pasirašė ir keli Seimo – Eugenijus Gentvilas, Kęstutis Glaveckas, Emanuelis Zingeris, taip pat filosofas Kęstutis Girnius.

„Jie visi vieningai sutarė, kad kardomoji priemonė – suėmimas – šioje stadijoje, kai byla perduota teismui, yra visiškai nereikalinga“, – tvirtino kreipimosi autorius E. Bičkauskas.

Pasak dokumentą pasirašiusios signatarės, buvusios parlamentarės ir aktorės Nijolės Oželytės, jai kalinamo A. Paleckio nėra gaila, tačiau ji baiminasi, kad jis galėtų laimėti bylą Strasbūro teisme.

„Tada daugelio kuklaus suvokimo žmonių smegenyse tie visi jo niekšiški ir Lietuvai priešiški lozungai apie tai, kad savi šaudė į savus Sausio 13-ąją, taps teisybe, jeigu jis laimės“, - pridūrė ji.

A. Paleckio byla bus nagrinėjama viešuose posėdžiuose Šiaulių apygardos teisme. Kovo viduryje nuspręsta, kad kaltinamasis lieka suimtas dar dviem mėnesiams.

Teismo vertinimu, bylos duomenys duoda pagrindo manyti, jog A. Paleckis gali bandyti bėgti nuo teismo, turi ryšių Rusijoje ir kitose valstybėse.

A. Paleckis laikomas suimtas nuo 2018 metų spalio ir prokurorų kaltinamas šnipinėjimu kitos valstybės naudai, veikiant organizuotoje gaujoje.

Kaltinimų A. Paleckis nepripažįsta, skelbia BNS.

Štai tokio turinio pranešimą paskelbė BNS, pačio signatarų rašto neskelbia.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

O kaip čia taip, ponuliai, jūs norite imt ir staiga į laisvę išleisti patį didžiausią moderniosios Lietuvos šnipą? Jūs gal abejojate Lietuvos teisėsaugininkų kompetencija? Kuo jūs laikote mūsų teisingumo sergėtojus, beraščiais bukagalviais? Jūsų manymu, jie be reikalo kalėjime laiko pavojingą šnipą? Apsiraminkite.

Nes jūs dar ir valstybe suabejosite tokias erezijas skleisdami, dar imsite reikalauti, kad ir prezidentą Valdą Adamkų su jo sėbrais už slaptuosius kalėjimus reikia į cypę kišti. O gal dar imsite visas mega aferas vardinti, kurios Lietuvoje buvo įvykdytos per 30 metų? Ir reikalauti už jas atsakomybės?

O gal dar ir visus nužudymus ir sprogdinimus čia pradėsite į viešumą kelti? Gal galiausiai, atsiprašant, imsite domėtis, kur valstybės vardu pagrobta ir be žinios pradanginta Lietuvos pilietė Deimantė Kedytė?

Atsipeikėkit, su visa jums pagarba, bet peržengėte ribas. Atsipeikėkite kol nevėlu.

Nes situacija pasaulyje labai pavojinga, ne tik dėl pasaulinės epidemijos, bet ir dėl vis labiau agresyvėjančios Rusijos grėsmės.

Apsiraminkite ir geriau ramiai sėdėkite karantine, žiūrėkite Monikos Grabačiauskaitės Budrienės vadovaujamą valstybinį transliuotoją, skaitykite nepriklausomo Žmonių partijos portalą ir tada gal nekils jums tokių neatsakingų minčių – prieš Lietuvą dirbantį Rusijos šnipą į laisvę...

Dėl Strasbūro nesibaiminkite – jei reikės Lietuvą ten atstovaus pats Generalinis prokuroras su VSD vadu ir mūsų pergalė bus garantuota. Nebijokite taip smarkiai, o geriau džiaukitės Laisve, kurią mes nuolatos valstybiniu lygiu visi švenčiame.

tiki.jpg