Venckienė: Lietuva nepasiruošusi nei virusui, nei "rusų puolimui"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-04-01 08:57:00, skaitė 731, komentavo 2

Venckienė: Lietuva nepasiruošusi nei virusui, nei

Buvusi Seimo narė taip pat papasakojo apie Europos Sąjungos vaidmenį koronaviruso situacijoje, jos manymu, ES realios pagalbos nesuteikė

VILNIUS, kovo 31 — Sputnik. Koronavirusas Lietuvoje parodė, kad pareiškimai apie "rusų puolimą" yra "tik riksmai", o valstybė net nepasirengusi kovoti su virusais, skelbia buvusi Seimo narė ir teisėja Neringa Venckienė.

"Trisdešimt metų girdėjome: "rusai puola". Buvome tikri, kad mūsų valstybė pasiruošusi kovai su jais. Koronavirusas parodė, kad tai — tik riksmai, siekiant kiekvieną kartą per rinkimus gauti nukentėjusiųjų nuo sovietinės okupacijos balsus", — savo Facebook rašo Venckienė.

Pasak jos, dabar, siaučiant virusui, išaiškėjo, kad valstybės maisto rezerve — "tik grūdai ir cukrus", o jokios materialinės bazės nėra.

"Koronavirusas į dienos šviesą išvilko faktus, kad Lietuva nepasiruošusi nei virusui, nei "rusų puolimui". Nėra jokios materialinės bazės. Iš Europos Sąjungos realios pagalbos taip pat nesulaukėme. Sąjungos biurokratai išreiškė tik susirūpinimą", — rašo Venckienė.

Ji priminė, kad ES valstybės narės užsidarė viena nuo kitos, nors ES yra ekonominė ir politinė bendruomenė, kur turėtų nebūti sienų ir galioti laisvas judėjimas. Venckienė pažymėjo, jog koronavirusas atvėrė akis, kad ne tik su virusais, bet ir su kitomis grėsmėmis teks kovoti vieniems.

"Tikriausiai vieną dieną Europos Sąjunga, kaip ir Tarybų Sąjunga, žlugs. Ar tai bus atsitiktinumo ar būtinybės vaisius, dar pamatysime", — apibendrino ji.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje užregistruota daugiau nei 530 koronaviruso atvejų, aštuonios mirtys ir septyni pasveikę žmonės.

Venckienė praėjusių metų pabaigoje buvo išduota iš JAV į Lietuvą ir areštuota, tačiau vėliau paleista už 10 tūkstančių eurų užstatą. Įtariama, kad ji trukdė teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio darbą, sukėlė fizinį skausmą ar nedidelę žalą sveikatai, taip pat priešinosi valstybės tarnautojai.

Visi kaltinimai buvusiai teisėjai yra susiję su jos dukterėčia Deimante Kedyte, kuri tapo pedofilų auka. Lietuvos valdžia kaltina Venckienę tariamai neįvykdžius teismo sprendimo perduoti jos brolio dukrą mergaitės motinai, taip pat priešinosi policijai, kai teisėsaugos pareigūnai šturmavo jos namą ir paėmė vaiką jėga.

Pareiškimai apie "Rusijos grėsmę"

Lietuvos valdžia nuolat skelbia, kad Rusija kelia rimtą "grėsmę" šaliai. Neseniai paskelbtoje VSD ataskaitoje teigiama, kad "Rusijos žvalgyba" gali vykdyti kibernetinį šnipinėjimą prieš Lietuvą, o pagrindinis "Rusijos propagandos" "taikinys" yra įvykiai, kuriais grindžiamas Lietuvos valstybingumas ir pasipriešinimas "sovietinei okupacijai".

Nausėda pastebėjo sumažėjusias "Rusijos žvalgybos" galimybes >>

Daugelis ekspertų mano, kad Vakarų šalys naudojasi isterija, susijusia su "Rusijos grėsme", kaip priedanga įgyvendindamos savo planus, ypač siekdamos telkti NATO ginklus ir kontingentus prie Rusijos Federacijos sienų. Rusijos vadovybė ne kartą pabrėžė, kad Maskva nesiruošia nieko pulti ir kad Vakarų karinio bloko šalys naudojasi kalbomis apie "galimą Rusijos agresiją" bei kursto antirusišką isteriją.

Koronavirusas Lietuvoje
Koronavirusas Lietuvoje