Kelias į vyriausybės vadovo postą: ar išgydys prezidentė Grybauskaitė ministrą Verygą

Autorius: Algis Januška Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-03-27 09:41:00, skaitė 1004, komentavo 6

Kelias į vyriausybės vadovo postą: ar išgydys prezidentė Grybauskaitė ministrą Verygą

Dalia Grybasukaitė iš šešėlio išėjo į viešumą. Kaip fondo pirmininkė. Prezidentė Dalia Grybauskaitė kovo 20 dieną maloniai sutiko vadovauti finansų ministro Viliaus Šapokos įsteigto COVID-19 pasekmių mažinimo fondo tarybai

Kaip pati ponia prezidentė pareiškė, ji "pasirengusi kiek galėdama prisidėti sprendžiant iškilusias problemas savo žiniomis, patirtimi ir patarimais. Fondo taryba prižiūrės, kad sukauptos lėšos būtų naudojamos skaidriai ir efektyviai, kartu sprendžiant, kam labiausiai reikia pagalbos — medikams, mokytojams, vaikams, senjorams".

Ir ilgai nedelsdama iškoneveikė savo pačios 2016 metais paskirtą sveikatas apsaugos ministrą Aurelijų Verygą. Prezidentė Grybauskaitė ministrą Verygą atleido.

Buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienio vakarą paskelbė, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bus nušalintas nuo vadovavimo Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui.

"Manau, kad šis ministras, apie kurį mėgina kažkas kalbėti, kad arklių nekeičia perėjoje, tai kažin ar galima jį laikyti tuo arkliu, kuris gali apskritai ką nors patraukti. Jis labiau primena kitą gyvūną, kuris tik moka prieštarauti, neigti, neleisti, neduoti. Tai išties vadovavimas yra kitose rankose", — samprotavo Grybauskaitė. Bet tai jau labiau iš veterinarijos srities...

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės kritika naudojant "zoologinius palyginimus" yra nesolidi ir nekorektiška, o krizės situacijoje nevaldomas liežuvis tampa didžiule problema.

Ministras Veryga tvarkosi kaip moka, kaip gali. Sukandęs dantis. Kiti šioje sudėtingiausios krizės akivaizdoje nesugeba net savo liežuvio prikąsti.

Kita vertus, kodėl nepaplakus liežuviais, jeigu rinkimai į Seimą vos po šešių mėnesių. O dabar tokia proga apkaltinti politinius oponentus. Ir nereikia krūpčioti, kaip sako prezidentė Grybauskaitė.

Tapus fondo pirmininke jau ranka pasiekiamas ir vyriausybės vadovo postas. Jeigu Seimo rinkimai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai bus sėkmingi.

Fondo tarybos pirmininkės pozicija užtikrina matomumą. Jokios realios atsakomybės, bet Lietuvos žmonių gelbėtojos aureolė garantuota. Juk Lietuvos žmonės be gelbėtojų, be tvirtos rankos, be tų, kurie jais pasirūpins, — nė žingsnio.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija

Koronavirusas Lietuvoje
Koronavirusas Lietuvoje