Gintaras Furmanavičius: Apie landsbergių "opozicijos" ir jos lyderio veiksmus

Autorius: Gintaras Furmanavičius Šaltinis: https://www.facebook.com/ginta... 2020-03-24 13:05:00, skaitė 1234, komentavo 8

Gintaras Furmanavičius: Apie landsbergių

Dažnai atrodo, kad vienas ar kitas politikų pareiškimas atliepia esamą situaciją ir nėra bandoma susieti pasisakymų į vieną visumą.

Vakar mano FB draugas Herkus Baranauskas-Deltuvis grafiškai pavaizdavo opozicijos ir jos lyderio veiksmų chronologiją ir keistus prieštaravimus.

Taigi, Vyriausybei paskelbus apie karantino įvedimą nuo kovo 16 dienos, opozicija nedelsiant reagavo.

Jau kovo 17 dieną opozicija suabejojo, „ar Vyriausybė, paskelbdama karantiną, neviršijo savo įgaliojimų” ir tuo pačiu metu jos lyderis G. Landsbergis „pasiūlė svarstyti, ar nereikėtų įvesti nepaprastąją padėti”.

Taigi žaidžiama nepralaimima partija: jei virusas didelės žalos nepadarys, bus galima pasirodyti laisvės gynėjais, jei žala bus didžiulė galima bus trimituoti „ar aš nesakiau?!”.

Po kelių dienų konservatoriai pompastiškai paskelbia apie rinkiminės kampanijos stabdymą (https://www.lrt.lt/…/ts-lkd-stabdo-suplanuota-rinkimu-kampa…)

Suprantamas žingsnis: kam ją vykdyti, jei tribūna ir taip kasdien garantuota. Beje, pastebėjimas ne į temą: opozicijos lyderių rotacija buvo sudėliota taip, kad prieš rinkimus, kuomet natūraliai gaunama daugiausiai eterio, juo tapo G. Landsbergis.

Kovo 21 dieną G. Landsbergis imasi kadrinių klausimų ir praneša, kad „Verygą reikia keisti Karobliu” bei pasako tai, ko niekas be jo būtų nesugalvojęs - „visas jėgas nukreipti medikų apsaugai”.

Kovo 23 dienos ankstų rytą (06:30) ELTA išplatina žinią, kad „Seimo valdyba svarstys Landsbergio siūlymą dėl nepaprastosios padėties įvedimo”.

Tą pačią dieną visuomenei ir Konstitucinės teisės specialistams sukritikavus tokią idėją 16:14 pasirodo žinutė „Gabrielius Labdsbergis: nesiūlėme nepaprastosios padėties, iškėlėme teisinę problemą”.

Ką noriu tuo pasakyti?

Rinkimai rudenį vistiek įvyks. Kol vieni geriau ar blogiau tvarkosi su mus užgriuvusia nelaime, kiti dėliojasi kozirius rinkimams.

Tradiciškai siūlau jums matyti, girdėti ir galvoti, galvoti, galvoti...

---
Herkus Baranauskas-Deltuvis

Nebejuokinga. Tačiau Gabrielius Landsbergis nebežino ką kalba.

Chronologija - Delfi straipsniai (nuorodos apačioje)
---
Kovo 17 diena, 15.19. "Opozicija abejoja, ar Vyriausybė, paskelbdama karantiną, neviršijo savo įgaliojimų"
Ta pati Kovo 17 d. 19.16. "Landsbergis pasiūlė svarstyti, ar nereikėtų įvesti nepaprastąją padėtį"
---
Kovo 21 d. 19.03. "Gabrielius Landsbergis. Verygą reikia keisti Karobliu ir visas jėgas nukreipti medikų apsaugai"
---
Kovo 23 d. 06.30. "Seimo valdyba svarstys Landsbergio siūlymą dėl nepaprastosios padėties įvedimo"
Kovo 23 d. 16.14. "Gabrielius Landsbergis: nesiūlėme nepaprastosios padėties, iškėlėme teisinę problemą"
---
Kas tai - akivaizdus pasimetimas pandemijos akivaizdoje, panika, ar paprasčiausias išsisukinėjimas dėl savo paties žodžių, nepavykus prastumt nelabai teisėto plano?
Ir ką tada svarstė Seimo valdyba? Filmo "Bukas ir bukesnis" meninį realizmą? Apgailėtina.

Negana to, kad Gabrielius L. keletą sunkių visiems žmonėms, Lietuvai ir jos institucijoms (ypač medicinos) dienų vis mėgino įvelt kariuomenę į savo politinius žaidimus, tačiau spėju, kad ne be Gabrieliaus įtakos šiandien atsirado ir "medikų sąjūdžio viešas kreipimasis", kurio kai kurie punktai žodis žodin atkartojo pastarųjų dienų Gabrieliaus reikalavimus, kurių jis "nereikalavo".

Kas tai, jei ne šimtaprocentinis politikavimas, blaškantis tų pačių medikų ir kariškių (kurie jau padeda medikams ir be nepaprastosios padėties įvedimo) dėmesį, atitraukiantis juos nuo tiesioginio, visiems mums reikalingo darbo?

Kas tai, jei ne abejotino politinio kapitalo kaupimas (nors neseniai aiškino, kad TS stabdo rinkiminę veiklą) kvailais ir nereikalingais siūlymais, kurie iš tiesų vėliau gali būti pripažinti kaip pertekliniai ir atnešti Lietuvai didžiulius tiek žmogiškuosius, tiek ekonominius nuostolius.

Nežinau ar gali labiau smukti žmogus, save vis dar vadinančiu lyderio, tegu ir opozicijos, vardu, keldamas sumaištį tada, kai reikia rimties ir bendro darbo.

Apgailėtina, Gabrieliau, apgailėtina.

https://www.delfi.lt/…/opozicija-abejoja-ar-vyriausybe-pask…
https://www.delfi.lt/…/landsbergis-pasiule-svarstyti-ar-ner…
https://www.delfi.lt/…/gabrielius-landsbergis-veryga-reikia…
https://www.delfi.lt/…/seimo-valdyba-svarstys-landsbergio-s…
https://www.delfi.lt/…/gabrielius-landsbergis-nesiuleme-nep…
https://www.delfi.lt/…/lietuvos-mediku-sajudzio-viesas-krei…