Gera žinia: kinai ištyrė, kad korona virusą padeda įveikti didelės vitamino C dozės

Autorius: Biologinės medicinos centras „Natura Munda“ Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-03-24 09:25:00, skaitė 1123, komentavo 1

Gera žinia: kinai ištyrė, kad korona virusą padeda įveikti didelės vitamino C dozės

Dr. Richardas Chengas per savo „YouTube“ kanalą pasakoja apie koronaviruso gydymą vitaminu C Kinijoje. Jis pats yra tiesiogiai susijęs su šiuo gydymu, pats tame dalyvauja ir nėra mokslininkas teoretikas. Manome, kad šiuo metu tai yra labai svarbi detalė, nes gydytojas mato rezultatus tiesiogiai, o ne pateikia teorinius samprotavimus.

Dr. Chengas buvo tas mokslininkas, kuris akcentavo dideles vitamino C dozes kaip galimų gydymo ir prevencijos priemonių dalį. Deja, Vakaruose žiniasklaida vis dar neigia šią priemonę, o vyriausybės apie tai nekalba. Vietoj to plačiai skleidžiama baimė ir chaosas, kas tikrai nepadeda likti sveikiems, o susirgus pasveikti. Akivaizdu, kad farmacija ir žiniasklaida turi savo tikslų, todėl svarbi informacija ir nėra skleidžiama. Tai taip pat iliustruoja Vakarų kultūros baimę, atsiskyrimą, o ne vienybę.

2020 metų kovo 17 dieną įvyko medikų, sveikatos priežiūros paslaugų teikėjų ir mokslininkų grupės bendras virtualus susitikimas. Jie aptarė didelės dozės intraveninio vitamino C (IVC) vartojimą gydant vidutinio sunkumo ar sunkius Covid-19 pacientus.  Susitikime dalyvavo dr. Lankė Enqianas Mao. Jis yra Ruijino ligoninės, pagrindinės Šanchajaus ligoninės, priklausančios Joatongo universiteto medicinos koledžui, skubiosios medicinos skyriaus vadovas. Buvo prisijungęs ir Dr. Mao – Šanchajaus visuomenės sveikatos centro, kuriame buvo gydomi visi Covid-19 pacientai, vyresniųjų ekspertų grupės narys.

Dr. Mao papasakojo, kad jo grupė didelėmis IVC dozėmis gydė pie 50 vidutinio sunkumo ar sunkių Covid-19 ligonių. IVC dozavimas svyravo nuo 10 000 mg iki 20 000 mg per parą 7-10 dienų, 10 000 mg – vidutinio sunkumo atvejais ir 20 000 mg – sunkesniais atvejais. Pirma gera žinia buvo ta, kad visų pacientų, kuriems buvo skiriama IVC, būklė pagerėjo ir mirtingumo jų tarpe nebuvo. Antra, palyginti su visų Covid-19 pacientų buvimo ligoninėje 30 dienų vidurkiu, pacientams, kurie vartojo didelę IVC dozę, stacionarinis buvimas ligoninėje buvo maždaug 3–5 dienas trumpesnis nei visų kitų pacientų.

Dr. Mao taip pat pristatė vieną ypač sunkų atvejį, kai paciento būklė sparčiai blogėjo. Papildomos 50 000 mg IVC dozės buvo sulašintos per 4 valandas ir dėl to paciento plaučių (deguonies indekso) būklė stabilizavosi ir pagerėjo. Reanimatologų komanda tai stebėjo realiu laiku.

Iki šiol nepastebėtas nė vienas gydymo didelėmis IVC dozėmis šalutinio poveikio atvejis!

Pamąstymui:

Gydymas vitaminu C ir netgi klinikiniai tyrimai vyksta Kinijoje. Tuo tarpu šį mėnesį JAV vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje Donaldas Trumpas kreipėsi į Amerikos žmones, dr. Deborah Birx, priklausanti jo COVID-19 darbo grupei, kalbėjo apie tai, kaip jie stebi, ką veikia kitos šalys, tačiau vis dar neminimas nekenksmingas gydymas, pavyzdžiui, vitaminu C. Akcentuojamos tik vakcinos ir plaučių ventiliavimo aparatai. Plaučių ventiliavimo aparatai tikrai yra svarbūs ekstremalių pacientų atvejais, tačiau ar iš tikrųjų taip yra, kad turime laukti galimai nesaugios ir neveiksmingos vakcinos, nekalbėdami apie paprastas ir nebrangias gydymo galimybes, kurios netgi galėtų stipriai sumažinti visuomenėje plintančią baimę?

Kas svarbu vyriausybėms? Ar nebūtų puiku matyti sveikatos apsaugos lyderius kalbant: „Mes tiksliai nežinome, ar šie natūralūs dalykai veiks taip, kaip ir kiti vaistai ar vakcinos, tačiau mes žinome, kad jie yra nekenksmingi,  jei vartojami tokiu būdu, kaip nurodoma“. Tuomet žmonėms patartų, kaip tinkamai maitintis, vartoti vitaminą C, žoleles ir cinką.

Šaltinis