Koronavirusas jau Lietuvoje!

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/202... 2020-02-28 12:06:00, skaitė 868, komentavo 6

Koronavirusas jau Lietuvoje!

Lietuvoje užregistruotas pirmas susirgimo koronavirusu atvejis. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad Lietuvoje šiandien nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) 2020 m. vasario 24 d. grįžusiai pacientei.

Šiuo metu pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra. Informuojama, kad pacientei pasireiškę simptomai yra lengvi, ji šiuo metu neturi temperatūros, jai taikomas reikalingas gydymas. Moteris stebima buvo nuo pat grįžimo į Lietuvą, taip pat, kaip ir kiti keliautojai, grįžtantys iš paveiktų zonų.

SAM kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) bei kitų atsakingų institucijų specialistais, siekdami užskirsti kelią infekcijos plitimui šalyje, ėmėsi visų reikiamų priemonių. Ligoninėje yra stebimi trys pacientės šeimos nariai, vertinama jų sveikatos būklė, kol kas jiems COVID-19 simptomai nepasireiškė. Taip pat šiuo metu nustatinėjami su užsikrėtusiąja bendravę asmenys, vertinama jų sveikatos būklė, nė vienam kol kas simptomai nepasireiškė.

„Nepaisant dėtų pastangų, aktyvių prevencinių veiksmų, kuriuos pradėjome vykdyti vieni pirmųjų, tenka paskelbti, kad koronavirusas neaplenkė Lietuvos. Puikiai supratome, kad grėsmė yra, tad šiam scenarijui ruošėmės intensyviai. Šioje situacijoje džiugina tinkamai atlikti namų darbai, nes visos institucijos reagavo į situaciją ir atliko tuos veiksmus, kuriuos ir turėjo atlikti“, – sako Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Gaisras Alytuje ir Pangonio nuotekų į Baltijos jūrą afera Klaipėdoje aiškiai parodė – konservatorių ir liberalų sukurta korupcinė biudžeto lėšų grobstymo politinė sistema neturi absoliučiai jokių gebėjimų priešintis jokiai technogeniniai ar gamtos katastrofai. Ši sistema buvo kuriama tik žmonių apgaudinėjimui ir mokesčių mokėtojų sumokėtų mokesčių grobstymui. Panašu, kad ir su koronaviruso epidemijos grėsme bus kovojama liberastiškai – pinigus išvogs, o kaltę landsberginiai suvers karbauskiniams, kurie likimo pikta valia perėmė landsberginių sukurtą nusikalstamą antiliaudinę sistemą jos nuopolio metu. Liberalai visada bet kurioje krizėje mato galimybę – pavogti. Tačiau žmonės, aklai tikintys sąjūdžio pasakomis, šventai tiki ir tuo, kad liberalų-konservatorių korupciniai nusikaltimai yra daromi … apvogtų Lietuvos piliečių labui!?… Jau 30 metų praėjo, viskas jau seniai aišku tapo, o žmonės galvoja, kad landsberginė korupcija yra iškrypusi, tačiau savotiško patriotizmo forma… Kažkoks daugiau nei ketvirtį amžiaus besitęsiantis proamerikietiško sadomazochizmo seansas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Gruzijoje…